Magnex citrat 375 mg + B6 Chew, 100 žvečljivih tablet

Magnex citrat 375 mg + B6 Chew je prehransko dopolnilo v obliki žvečljivih tablet prijetnega limoninega okusa, ki vašemu telesu zagotovi zadostne količine magnezija ter vitamina B6. Magnex citrat 375 mg + B6 Chew je prehransko dopolnilo v obliki žvečljivih tablet prijetnega limoninega okusa, ki vašemu telesu zagotovi zadostne količine magnezija ter vitamina B6.
33186 33186

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Magnex citrat 375 mg + B6 Chew je prehransko dopolnilo v obliki žvečljivih tablet prijetnega limoninega okusa, ki vašemu telesu zagotovi zadostne količine magnezija ter vitamina B6.

Prednosti prehranskega dopolnila

  • žvečljive tablete
  • preprosto za zaužitje
  • odličen okus limone
  • veliko pakiranje
  • brez dodanega sladkorja
  • s sladili
  • ne vsebuje glutena in laktoze

Delovanje in aktivne sestavine prehranskega dopolnila Magnex citrat 375 mg + B6 Chew

Prehransko dopolnilo Magnex citrat 375 mg + B6 Chew je inovativno prehransko dopolnilo v obliki žvečljivih tablet. Je zelo enostavno za uporabo in primerno tudi za tiste, ki imajo običajno težave z požiranjem tablet. Prehransko dopolnilo z magnezijem in vitaminom B6 je prijetnega osvežilnega okusa po limoni.

V prehranskem dopolnilu se v enem odmerku skriva zadostna količina magnezija in tudi vitamina B6 za vaše telo. To pomeni kar 375 mg magnezija in 3 mg vitamina B6. Kombinacija minerala in vitamina je zelo močna in zagotavlja dobro absorpcijo v telesu.

Eden izmed esencialnih mineralov za človeško telo je tudi magnezij (Mg). V našem telesu se ga več kot polovico nahaja v naših kosteh. Nahaja pa se tudi v mišicah in mehkih tkivih. Magnezij sodeluje pri številnih encimskih procesih na različnih področjih delovanja človeškega telesa. Če je v našem telesu premalo magnezija, se to odraža kot mišični krči, otopelost, povišan krvni tlak ali pomanjkanje apetita. Absorpcija magnezija je nekje med 30 in 60%. Prehransko dopolnilo Magnex citrat 375 mg + B6 Chew pa zagotavlja odlično absorpcijo in tako boste v telo vnesli res zadostne količine magnezija.

In pri katerih procesih v telesu sodeluje magnezij? Znano je, da pripomore k zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti. Aktivno pripomore tudi k normalni energijski presnovi ter normalnemu delovanju mišic in živčnega sistema. Magnezij prispeva k normalni sintezi beljakovin ob tem pa prispeva tudi k ravnovesju elektrolitov. Hkrati magnezij prispeva k vzdrževanju normalnih kosti in zob. Vlogo ima tudi v procesu celične delitve in prispeva k normalni psihološki funkciji.

Prehranskemu dopolnilu Magnex citrat 375 mg + B6 Chew pa je dodan tudi vitamin B6. Pod tem izrazom združujemo več vodotopnih snovi (piridoksin, piridoksamin, …). Tudi vitamin B6 je za človeka zelo pomemben, saj prav tako sodeluje v različnih encimskih reakcijah. Pomanjkanje tega vitamina običajno sovpada z pomanjkanjem ostalih vitaminov  B kompleksa.

Vitamin B6 tako kot magnezij prispeva k zmanjšanju utrujenosti ter izčrpanosti, ob tem pa vitamin B6 prispeva tudi k normalnemu delovanju imunskega sistema. Pomembno vlogo ima v človeškem telesu tudi zato, ker pripomore k uravnavanju hormonske aktivnosti ter prispeva tudi k normalnemu tvorjenju rdečih krvnih celic. Vitamin B6 prispeva k normalni psihološki funkciji ter k normalnemu delovanju živčnega sistema, tako kot magnezij v prehranskem dopolnilu Magnex citrat 375 mg + B6 Chew. Ob tem pa vitamin B6 prispeva tudi k normalni energijski presnovi in normalni presnovi beljakovin ter glikogena, homocisteina ter cisteina.

Sestavine prehranskega dopolnila

2 tableti vsebujeta:

magnezij 375 mg 100%*

vitamin B6 3,0 mg 214%*

*priporočen dnevni vnos (PDV)

Sestavine: Magnezijev citrat (magnezij), sladilo (ksilitol, sorbitol, steviol glikozidi), aroma (limona), sredstvo za povečanje prostornine (hidroksipropil celuloza), sredstva za glaziranje (magnezijeve soli maščobnih kislin), kislina (citronska kislina), piridoksin hidroklorid (vitamin B6).

Jemanje prehranskega dopolnila

Priporočen dnevni vnos sta 2 tableti.

Zaužijte kadarkoli v dnevu in dobro prežvečite.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Vitabalans oy Vitabalans oy
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja