x
Vse kategorije
Mariplant čaj vednozeleni gornik, 50 g
Mariplant čaj vednozeleni gornik, 50 g
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Mariplant čaj vednozeleni gornik, 50 g

Proizvajalec: galensko zdravilo
Čaj uporabite pri boleznih ledvic, sečil in mehurja.
Cena: 3,64 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
Specifikator Vrednost
Namen lajšanje težav z mehurjem
Tip izdelka čaj

POSEBNA POZORNOST

Nagrada-nakup

Ocene in mnenja

Opis

GALENSKI IZDELEK
 
Zdravilni deli rastline: list

Učinkovine

arbutin
metilarbutin
hidrokinon
metilhidrokinon
čreslovine
flavonoidi
grenčine

Delovanje

Vednozeleni gornik deluje uroantiseptično, zato se uporablja pri boleznih ledvic, sečil in mehurja. Za uroantiseptično delovanje sta odgovorni dve učinkovini: arbutin in metilarbutin. Iz listov vednozelenega gornika ju dobimo že s hladno vodo. Pomaga tudi pri zdravljenju ledvičnega peska ali kamenčkov.

Opozorilo

Ob zdravljenju s čajem vednozelenega gornika ne smemo uživati sadnih sokov, kislega zelja ali kislega sadja, saj povečajo kislost urina in posledično se zmanjša njegova učinkovitost.

Priprava

Eno do dve čajni žlički listov vednozelenega gornika prelijemo z 250 ml hladne vode in pustimo stati 12 do 24 ur. Med tem občasno premešamo. Nato čaj precedimo in ga mlačnega pijemo dva do trikrat na dan po eno skodelico.

Priloge

Sestavine Prijavite se v spletno trgovino in preverite iz katerih sestavin je izdelek sestavljen.

Ali ste vedeli

Celiakija

Kako poteka spremljanje bolnika s celiakijo?
Potem, ko je bolezen diagnosticirana, bodo potrebne redne kontrole pri osebnem zdravniku in občasne kontrole pri gastroenterologu. Zdravnik družinske medicine bo bolniku s celiakijo nudil pomoč in podporo pri spremembi življenjskega sloga, pri čemer je zelo pomembno bolnika čim bolje informirati o njegovi bolezni, o nujnosti stalne diete kot preventivnega ukrepa za razvoj malignih bolezni, tako da se bolnik lahko sam čim bolj utemeljeno odloči za samozdravljenje celiakije. Zdravnik bo spremljalodgovarjajoče parametre, s pomočjo katerih bo sklepal o razvoju bolezni. Z rednimi laboratorijskimi analizami krvi bo poleg ostalega kontroliral tudi nivo železa v krvi. Nadalje bo skrbel za vodenje spremljajočih bolezni. 
Ob tem ima zdravnik družinske medicine dolžnost in pravico, da predlagane terapije najrazličnejših specialistov prilagodi .tako, da bodo klinično učinkovite in da bodo odražale celokupne prioritete bolnikovega zdravstvenega stanja. Ob poslabšanju stanja, kljub ustrezni dieti, bo pomislil na morebitne zaplete in bo bolnika pravočasno napotil na ustrezne preiskave ali k usmerjenemu specialistu. Zdravnik družinske medicine bo odločal tudi o začasni delanezmožnosti bolnika s celiakijo.

Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Članki

Spletne vsebine

Vnetje mehurja, trebušne slinavke, ušes, sinusov, ledvic, dlesni ... pri odraslih in otrocih!

Vnetje se nanaša na proces vašega telesa, ki se bori proti stvarem, ki mu škodijo, kot so okužbe, poškodbe in toksini, v poskusu, da se ozdravi. Ko nekaj poškoduje vaše celice, vaše telo sprošča kemikalije, ki sprožijo odziv vašega imunskega sistema. preberi več...

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi

Canephron, 60 obloženih tablet

12,46 €

Uroval čaj za ledvice, 50 g

4,11 €

Antinevralgin krema, 90 g

10,41 €
Specifikacije izdelka
Specifikator Vrednost
Namen lajšanje težav z mehurjem
Tip izdelka čaj

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.