Mariplant čaj vednozeleni gornik, 50 g

Čaj uporabite pri boleznih ledvic, sečil in mehurja. Čaj uporabite pri boleznih ledvic, sečil in mehurja.
300659 1433

Ocene in mnenja

Opis

GALENSKI IZDELEK
 
Zdravilni deli rastline: list

Učinkovine

arbutin
metilarbutin
hidrokinon
metilhidrokinon
čreslovine
flavonoidi
grenčine

Delovanje

Vednozeleni gornik deluje uroantiseptično, zato se uporablja pri boleznih ledvic, sečil in mehurja. Za uroantiseptično delovanje sta odgovorni dve učinkovini: arbutin in metilarbutin. Iz listov vednozelenega gornika ju dobimo že s hladno vodo. Pomaga tudi pri zdravljenju ledvičnega peska ali kamenčkov.

Opozorilo

Ob zdravljenju s čajem vednozelenega gornika ne smemo uživati sadnih sokov, kislega zelja ali kislega sadja, saj povečajo kislost urina in posledično se zmanjša njegova učinkovitost.

Priprava

Eno do dve čajni žlički listov vednozelenega gornika prelijemo z 250 ml hladne vode in pustimo stati 12 do 24 ur. Med tem občasno premešamo. Nato čaj precedimo in ga mlačnega pijemo dva do trikrat na dan po eno skodelico.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Celiakija

Kako poteka spremljanje bolnika s celiakijo?
Potem, ko je bolezen diagnosticirana, bodo potrebne redne kontrole pri osebnem zdravniku in občasne kontrole pri gastroenterologu. Zdravnik družinske medicine bo bolniku s celiakijo nudil pomoč in podporo pri spremembi življenjskega sloga, pri čemer je zelo pomembno bolnika čim bolje informirati o njegovi bolezni, o nujnosti stalne diete kot preventivnega ukrepa za razvoj malignih bolezni, tako da se bolnik lahko sam čim bolj utemeljeno odloči za samozdravljenje celiakije. Zdravnik bo spremljalodgovarjajoče parametre, s pomočjo katerih bo sklepal o razvoju bolezni. Z rednimi laboratorijskimi analizami krvi bo poleg ostalega kontroliral tudi nivo železa v krvi. Nadalje bo skrbel za vodenje spremljajočih bolezni. 
Ob tem ima zdravnik družinske medicine dolžnost in pravico, da predlagane terapije najrazličnejših specialistov prilagodi .tako, da bodo klinično učinkovite in da bodo odražale celokupne prioritete bolnikovega zdravstvenega stanja. Ob poslabšanju stanja, kljub ustrezni dieti, bo pomislil na morebitne zaplete in bo bolnika pravočasno napotil na ustrezne preiskave ali k usmerjenemu specialistu. Zdravnik družinske medicine bo odločal tudi o začasni delanezmožnosti bolnika s celiakijo.

Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: galensko zdravilo galensko zdravilo
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov