x
Vse kategorije
Medicinski lepilni trak, 6 kom - 12mm x 9m
Medicinski lepilni trak, 6 kom - 12mm x 9m
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Medicinski lepilni trak, 6 kom - 12mm x 9m

Proizvajalec: Neopredeljen
Varna uporaba tudi na občutljivih delih telesa, pri otrocih in ljudeh z alergijami.
Cena: 7,77 €
Vprašaj nas

Ocene in mnenja

Opis

Medicinski lepilni trak (Nichipore) je novost, ki ima na hrbtni strani tanek propusten papir, ki je enakomerno premazan z aseptičnim lepilom. Njegova uporaba je tako varna tudi na občutljivih delih telesa, pri otrocih in ljudeh z alergijami. Zelo dobro se prilega povsod po telesu, tudi na dlakavih delih in na glavi. Njegova odstranitev je zelo enostavna. Je zelo odporen proti vlagi in pari ter ne odstopi, če ga zmočimo. Trak je bel in gladek, zato pri uporabi ne kaže neprijetnega videza.

DIMENZIJE

dimenzija (širina x dolžina)

12 mm x 9 m ali 6 m

25 mm x 9 m ali 6 m

50 mm x 9 mSKLADIšČENJE IN ROK TRAJANJA
Tri leta ob ustreznem skladiščenju v suhem prostoru pri sobni temperaturi.

Priloge

Ali ste vedeli

Ankilozirajoči spodilitis

Dodatek za zdravnike
Zdravljenje

Cilji zdravljenja so poučevanje bolnika, ohranjanje gibljivosti hrbtenice in prizadetih sklepov ter lajšanje bolečin.

Najpomembnejša naloga zdravnika družinske medicine je motivacija bolnika za redno telesno vadbo vsaj dvakrat dnevno, pri kateri bo ohranjal gibljivost hrbtenice in prizadetih perifernih sklepov ter svetovanje zdravega načina življenja. Fizikalno zdravljenje in balneoterapija sta pomembna zlasti pri novoodkritih bolnikih ter pri bolnikih z aktivnejšo obliko bolezni, v ospredju je kinezioterapija. Neselektivni nesteroidni antirevmatiki izboljšajo simptome bolezni, omejitev predstavljajo stranski učinki na prebavilih. Za prebavila so bolj varni COX-2 selektivni zaviralci: npr. etodolak, meloksikam in koksibi. Sulfasalazin in metotreksat sta se izkazala kot uspešna pri prizadetosti perifernih sklepov, učinka na aksiaIno prizadetost pa niso potrdili. Ob hujših poslabšanjih je utemeljeno pulzno zdravljenje z glukokortikosteroidi, ki prehodno zmanjša simptome za 2-12 mesecev. Dolgotrajna uporaba sistemskih steroidov se odsvetuje. Pri prizadetosti perifernih sklepov je učinkovita lokalna aplikacija steroida v prizadeti sklep. Biološka zdravila (zaviraIci TNF-alfa) pomenijo velik napredek v zdravljenju, zdravila uvaja revmatolog in ga redno nadzoruje zdravnik družinske medicine. Zdravilo si bolnik daje podkožno.

Pri prizadetosti kolčnih sklepov je pogosto potrebna kirurška vstavitev popolne proteze.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Članki

Spletne vsebine

Glukozamin in osteoartroza - ali bo bolečina minila???

Vloga glukozamina pri zdravljenju blage do zmerne osteoartroze S pojmom osteoartroza (OA) opisujemo skupino prepletajočih se stanj z različno etiologijo, a podobnimi biološkimi, morfološkimi in kliničnimi posledicami. Pri osteoartrozi gre... preberi več...

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.