Medicinski lepilni trak, 6 kom - 12mm x 9m

Varna uporaba tudi na občutljivih delih telesa, pri otrocih in ljudeh z alergijami. Varna uporaba tudi na občutljivih delih telesa, pri otrocih in ljudeh z alergijami.
455644#6 3298

Ocene in mnenja

Opis

Medicinski lepilni trak (Nichipore) je novost, ki ima na hrbtni strani tanek propusten papir, ki je enakomerno premazan z aseptičnim lepilom. Njegova uporaba je tako varna tudi na občutljivih delih telesa, pri otrocih in ljudeh z alergijami. Zelo dobro se prilega povsod po telesu, tudi na dlakavih delih in na glavi. Njegova odstranitev je zelo enostavna. Je zelo odporen proti vlagi in pari ter ne odstopi, če ga zmočimo. Trak je bel in gladek, zato pri uporabi ne kaže neprijetnega videza.

DIMENZIJE

dimenzija (širina x dolžina)

12 mm x 9 m ali 6 m

25 mm x 9 m ali 6 m

50 mm x 9 mSKLADIŠČENJE IN ROK TRAJANJA
Tri leta ob ustreznem skladiščenju v suhem prostoru pri sobni temperaturi.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Ankilozirajoči spodilitis

Dodatek za zdravnike
Zdravljenje

Cilji zdravljenja so poučevanje bolnika, ohranjanje gibljivosti hrbtenice in prizadetih sklepov ter lajšanje bolečin.

Najpomembnejša naloga zdravnika družinske medicine je motivacija bolnika za redno telesno vadbo vsaj dvakrat dnevno, pri kateri bo ohranjal gibljivost hrbtenice in prizadetih perifernih sklepov ter svetovanje zdravega načina življenja. Fizikalno zdravljenje in balneoterapija sta pomembna zlasti pri novoodkritih bolnikih ter pri bolnikih z aktivnejšo obliko bolezni, v ospredju je kinezioterapija. Neselektivni nesteroidni antirevmatiki izboljšajo simptome bolezni, omejitev predstavljajo stranski učinki na prebavilih. Za prebavila so bolj varni COX-2 selektivni zaviralci: npr. etodolak, meloksikam in koksibi. Sulfasalazin in metotreksat sta se izkazala kot uspešna pri prizadetosti perifernih sklepov, učinka na aksiaIno prizadetost pa niso potrdili. Ob hujših poslabšanjih je utemeljeno pulzno zdravljenje z glukokortikosteroidi, ki prehodno zmanjša simptome za 2-12 mesecev. Dolgotrajna uporaba sistemskih steroidov se odsvetuje. Pri prizadetosti perifernih sklepov je učinkovita lokalna aplikacija steroida v prizadeti sklep. Biološka zdravila (zaviraIci TNF-alfa) pomenijo velik napredek v zdravljenju, zdravila uvaja revmatolog in ga redno nadzoruje zdravnik družinske medicine. Zdravilo si bolnik daje podkožno.

Pri prizadetosti kolčnih sklepov je pogosto potrebna kirurška vstavitev popolne proteze.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Neopredeljen Neopredeljen
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja