Microdacyn 60 hidrogel, 120 g

<strong>Microdacyn 60 hidrogel omogoča možnost preventivne uporabe.</strong> Microdacyn 60 hidrogel omogoča možnost preventivne uporabe.
940755 3840

Ocene in mnenja

Število ocen izdelka: 2
Ocena izdelka:
Vera **** 25. 03. 2016 01:00
S kremo sem zadovoljna, čeprav jo uporabljam samo 10 dni. Ker nosim kratko frizuro, sem si morala po... Preberi več
ana **** 4. 01. 2013 01:00
Žal sem šele po 3. porabljeni tubici opazila majno razliko ,tako da z izdelkom nisem preveč zadovolj... Preberi več
Oglejte si vsa mnenja Dodajte vašo oceno

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Dejstva in prednosti za bolnika/med zdravljenjem:
 
•    Zagotavlja dekontaminacijo
•    NI (cito)toksičen
•    Nevtralna pH-vrednost
•    NE draži
•    Zmanjšuje neprijeten vonj
•    Možnost preventivne uporabe
•    Možno kombiniranje z drugimi oblikami zdravljenja  ran - sodobne obloge (tudi srebrove
      obloge, jod)
•    Stroškovna učinkovitost. Pri uporabi Microdacyn raztopine se zmanjša uporaba antibiotikov

Rezultati raziskave Microdacyn60 izdelkov

1. Antibakterijsko delovanje
Raziskave in vitro kažejo, da izdelek Microdacyn hitro uniči bakterije, glive, spore in viruse ter pomembno zmanjša njihovo število.

2. Izdelek je prav tako učinkovit proti biofilmu.
Raziskava je pokazala, da ima izdelek Microdacyn baktericidni učinek na patogene pseudomonas in E coli, ki proizvajajo biofilm. Po 30 minutah izpostavljenosti izdelku Microdacyn je bila uničenih večina celic.

3. Protivnetno delovanje
Preizkusi in vitro so pokazali, da je 15 minut izpostavljenosti dovolj za zmanjšanje sproščanja histamina za 90 %. Izdelek Microdacyn prav tako zavira sproščanje drugih molekul, ki podaljšujejo vnetje (med drugim interlevkinov, interferonov gama in dejavnika tumorske nekroze alfa), zaradi česar lahko »dobri« citokini lažje spodbudijo postopek celjenja rane.

4. Aktivna regeneracija tkiva
Klinična raziskava je pokazala, da je bil izdelek Microdacyn skoraj dvakrat tako učinkovit pri celjenju razjede diabetičnega stopala kot pri testni skupini, zdravljeni s fiziološko raztopino (0,9 % NaCl). Raziskovalci so prav tako opazili zmanjšanje mikrobne obremenitve in okrepljeno nastajanje granulacijskega tkiva. V drugi primerjalni raziskavi se je pokazalo, da je bila v skupini bolnikov, zdravljenih z izdelkom Microdacyn, prisotna hitrejša epitelizacija.

5. Manjša potreba po antibiotikih
Nedavni raziskavi sta pokazali, da so bolniki z razjedami diabetičnega stopala, zdravljeni z izdelkom Microdacyn, potrebovali antibiotike bistveno krajši čas kot kontrolna skupina, zdravljena s povidon jodom. Poleg tega se je v skupini z izdelkom Microdacyn rana v povprečju zaprla 2 meseca prej kot v skupini z jodom (po 144 dneh v primerjavi z 212 dnevi, časovno izboljšanje v višini 32 %).

6. Varno za zdrave kožne celice
Izdelek Microdacyn v primerjavi z drugimi izdelki (na primer tistimi na osnovi vodikovega peroksida) NI citotoksičen in je zato povsem varen za človeško tkivo. Raziskava je pokazala, da tudi daljša izpostavljenost človeških fibroblastov izdelku Microdacyn ne povzroča smrti celic. V nasprotju z virusi, sporami in bakterijami imajo človeške celice mehanizme, ki uravnavajo absorpcijo zdravilnih učinkovin v izdelku Microdacyn. S tem preprečujejo poškodbe tkiv. Microdacyn je v primerjavi z npr. jodom, klorheksidinom in srebrovim sulfadiazinom eden varnejših izdelkov, ki je med najprijaznejšimi do kože.

Indikacije

•    Kronične razjede
•    Razjede diabetičnega stopala
•    Golenja razjeda (arterijska in venska)
•    Okužene odprte rane
•    Opekline (1. in 2. stopnje)
•    Onkološke rane
•    Akutne rane (profilaktične)
•    Okužene in nekrozne rane zaradi poškodb
•    Kirurške rane

Kontraindikacije
Ni poznanih kontraindikacij, zaradi katerih uporaba izdelka Microdacyn ne bi bila priporočljiva.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Ženska

Normalni pojavi staranja. Največji del težav pri menopavzi je posledica normalne preobrazbe iz mlajšega v starejšega človeka. Na to kaže tudi dejstvo, da se upanje, ki naj bi pospešilo prodajo, da bodo umetno dodani hormoni ohranjali kožo mlado in napeto ter ženske aktivne in delovne, ni izpolnilo. Po letih lažnih obljub se morajo zdaj tako ženske kot srečo obljubljajoči prodajalci, katerih besede se niso izpolnile, naučiti sprejeti, da sodijo spremembe v telesu - gubice, sivi lasje, ohlapnejša koža - preprosto k procesu staranja. Kdor bi se rad zaščitil pred tovrstnimi pojavi, ima najpreprostejši recept na dlani: zdrava prehrana, prenehanje kajenja in redno gibanje - sicer niso ravno vrelec mladosti, vendar pa bistveno prispevajo k bolj zdravemu staranju.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Oculus Oculus
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja