Mioba šentjanževo olje, 100 mL

Namenjeno predvsem nanosu na kožo po sončenju. Namenjeno predvsem nanosu na kožo po sončenju.
561258 780

Ocene in mnenja

Opis

Šentjanževo olje in drugi pripravki s šentjanževko so namenjeni nanosu na kožo po sončenju. Uporabljajo se za nego kože po sončenju ali za blažitev sončnih opeklin.

Pri sončenju je potrebno kožo zaščititi z izdelki z ustreznim zaščitnim faktorjem glede na tip kože, mesto izpostavljanja in stopnjo porjavelosti. Porjavelost kože le delno ščiti pred škodljivimi vplivi sončnih žarkov.

Učinki

Olje učinkuje regenerativno, pomirujoče, blaži dermalne težave in poleg tega še neguje kožo.

Uporaba šentjanževega olja

Uporabite na lažje poškodovani koži, opeklinah, sončnih ožigih in pri alergični koži. V teh primerih se je olje izkazalo za zelo učinkovito. Tudi tam ga, če je možno vmasiramo ali damo na povoj iz gaze ali obliž, ter ga pripnemo na rano. Po sončnem ožigu ga namažemo na kožo in pokrijemo s povojem, in pustimo da olje deluje. Ta postopek seveda ponovimo dokler se opeklina ne zaceli, seveda se pa pri tem ne smemo izpostaviti soncu.
Drugi možnosti uporabe so pa čisto enostavno kot masažno olje, kjer ga lahko uporabimo samo in tudi lahko mešamo s drugimi eteričnimi olji.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Šolar na poti do sebe - Oblikovanje osebnosti

Nepremišljenost v načrtovanju skuša šolar nadoknaditi z obdobji pospešene dejavnosti, da bi s tem nadoknadil zamujeno. Motiviran postane šele, ko mu »voda teče v grlo«, takrat se za krajši ali daljši čas vihravo loti zaostalih poslov. Pravimo, da je »kampanjski«. To stanje je primerno za premagovanje občasnih kratkotrajnih naporov, kot so npr. športno tekmovanje, planinarjenje, fizično delo, spolna aktivnost, zabava itd., občasno tudi za pospešeno učenje. Ker gre za naprezanje, je potrebna dobra telesna in miselna zdržljivost, saj je celična presnova pospešena in poraba energetskih zalog ter kisika povečana. Uspeh je torej odvisen od telesne in miselne izurjenosti, obsega zastavljenega cilja in časa, potrebnega za to dejavnost. Če niso izpolnjeni vsi trije pogoji, uspeh ni možen. Tu se »kampanjcu- zalomi, saj ni sposoben dobro premisliti vseh dejavnikov. Ker mu zmanjkuje časa, se uči v naglici, površno in ne uspe dobro »prežvečiti« prebranega. Večina učne snovi ne doseže trajnega spomina in se izgubi.
Šolar na poti do sebe; Založba Didakta - www.didakta.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Mioba Mioba
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja