Multi EM Ferment napitek, 500 ali 1500 mL

EM Multi ferment vsebuje fermentiran koncentrat zelišč in rastlin ter 31 različnih bakterijskih sevov.

8676 8676

Ocene in mnenja

5.0 od 5 glede na 3 ocen
Število ocen izdelka: 3
Ocena izdelka:
Mojca **** 19. 09. 2018 21:01
Preizkusila sem nekaj probiotičnih napitkov oz. izdelkov, vendar sem bila s tem še najbolj zadovoljn... Preberi več
Tomaž **** 25. 08. 2018 16:15
S poslanim sem bil zadovoljen. Hvala. Lep pozdrav. Preberi več
Boštjan **** 22. 08. 2018 18:32
Enostavno perfektno - priporočam pri težavah imunskega sistema in vseh težavah povezanih s prebavnim... Preberi več
Oglejte si vsa mnenja Dodajte vašo oceno

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

EM Multi ferment: fermentirana zelišča, rastlinski izvlečki ter koristni mikroorganizmi

EM Multi ferment vsebuje fermentiran koncentrat zelišč in rastlin ter 31 različnih bakterijskih sevov.

Sestava EM Multi fermenta

 • 31 različnih sevov bakterij
 • 20 milijard živih mikroorganizmov na dan
 • 26 zelišč in rastlin, ki so fermentirane
 • Sledi več kot 40 mikrohranil (npr. Antioksidanti, encimi, vitamini, minerali, elementi v sledovih, bioflavonoidi in sekundarne snovi).

S komponentnim vitaminom C EM Multi ferment prispeva k zaščiti celic pred oksidativnim stresom, normalnemu energetskemu presnovku in normalni funkciji imunskega sistema.

Črevesna flora 

Do 100 trilijonov bakterij lahko najdemo v zdravem črevesju, vzdolž celotne prebavne cevi, začenši v ustih. Prebavne bakterije razkrajajo hrano, se hranijo in prebavljajo za nas. Proizvajajo tudi različne vitamine in encime, ki so pomembni za človeški organizem - prebavne bakterije so torej nujno potrebne za našo prebavo in organizem. Celotna količina bakterij v črevesju se imenuje črevesna flora ali bolj sodobno mikrobiom. Če je mikrobiom v uravnoteženem, zdravem stanju, se imenuje evubioza. Če se delež potencialno nevarnih, povzročiteljev bolezni poveča, mikrobiom postane neuravnotežen in pride v stanje, znano kot disbioza.

Mikroorganizmi in črevesna flora

Po definiciji Svetovne organizacije za gastroenterologijo (WGO) so "živi mikroorganizmi, porabljeni v ustreznih količinah, ki prinašajo koristi za zdravje ljudem." Mikororganizmi vključujejo na primer bifidobakterije, laktobacilije ali enterokoke.

Kakšne so prednosti EM Multi fermenta?

 • brez laktoze
 • brez glutena
 • brez soje
 • brez oreščkov in podobnih alergenov
 • brez GSO
 • brez jajc ali sledi
 • brez kvasa
 • vsebuje 31 različnih sevov bakterij in 20 milijard bakterij, ki jih z uživanjem pripravka prejmete na dan.
 • vsebuje 26 različnih zelišč in rastlin, ki jih z večstopenjskim procesom fermentacije proizvajalci razčlenijo na svoje osnovne sestavine. To zagotavlja hitro in popolno absorpcijo.
 • EM Multi ferment je veganski izdelek 
 • Poleg uravnoteženega in raznolikega načina prehranjevanja, EM Multi ferment prehranjuje telo z mlečnokislinskimi bakterijami, ki so ocenjene kot fiziološko koristne.
 • podpira gradnjo in vzdrževanje zdravega mikrobioma z bistvenimi bakterijskimi sevi
 • podpira naravno obrambo telesa
 • podpira ohranjanje vsakdanjega delovanja
 • podpira celično zaščito in odpornost na stres
 • podpira splošno dobro počutje
 • podpira razvoj in vzdrževanje delujočega imunskega sistema
 • podpira izboljšanje kakovosti življenja
 • podpira telo pri polnjenju manjkajočih mikrohranil

Kaj je še v EM Multi fermentu?

Poleg bakterijskih kultur in fermentiranih rastlinskih ekstraktov in rastlinskih mešanic pripravek vsebuje tudi vodo, mlečno kislino, L-askorbinsko kislino (vitamin C) in ekstrakt grozdja, bogat z OPC (OPC = oligomerni proantocianidini).

Priporočilo o porabi pripravka

Idealno je smiselno zaužiti po 1 x 20 ml ali 2 x 10 ml dnevno. Tekočino zadržite v ustni votlini nekaj trenutkov pred požiranjem. Izdelek zaužijte pred začetkom obroka, vsaj pol ure prej. Za nakoliko blažji okus lahko ta večkratno fermentiran izdelek razredčimo v pol kozarca vode.

Skladiščenje
Shranjujte pri sobni temperaturi; po odprtju shranite v hladilniku in uporabite v enem mesecu od odprtja. Izdelek shranjujte pokonci, ne pijte neposredno iz steklenice. Ogljikov dioksid lahko v steklenici tvorijo majhen tlak. 

EM Multi ferment je naravni izdelek, zato so možne razlike v okusu, barvi, vonju in jasnosti. Izdelano v Nemčiji. 

Priloge

Dodatni opis

Delovanje kaskadno fermentiranih bio koncentratov (splošni članek)

llustracija delovanja:

Encimski sistem je smiselno prepletena mreža, ki predstavlja nedeljivo celoto. Vse je povezano in deluje vzajemno. Tako kot bi si predstavljali pleten pulover - vsaka zanka je neobhodno potrebna, da celota drži skupaj. Le se ena zanka razdre, pulover prične razpadati.

Povedano drugače: če se v encimskem sistemu ena izmed zank razdre, jo kaskadno fermentiran bio koncentrat obnovi v prvotno stanje in tako znova vzpostavi delujočo celoto.

Znanstvena razlaga:

• obnavljajo relacijske encimske mreže v organizmu. Kot rezultat organizem lahko tvori več protiteles in tako obnovi oslabljen ali poškodovan imunski sistem;
• stimulirajo telesne tekočine tako v encimskem kot endokrinem sistemu;
• aktivirajo nevrotransmitorje, tako da je - tudi v primeru blokade holinestreaz - acetilholin zopet v normalnih ravneh na voljo za polno komunikacijo na motorični ploščici.

Boljši izkoristek živil

1. primer: Odložite slabo sadje in zelenjavo v koš za organske odpadke in pustite stati tri dni. Zagotovo se bo po tem času iz koša pričel širiti obupen vonj po gnitju. Enako se dogaja v črevesju, če v njem bivajo napačne bakterije (izredno pogost pojav).

2. primer: Naredite enako kot v 1. primeru, le da slabo sadje in zelenjavo poškropite s kaskadno fermentiranim bio koncentratom in pustite stati tri dni. Opazili boste, da ni gnitja niti obupnega vonja, vendar se ostanki kljub temu učinkovito razgrajajo.

Kaskadno fermentirani bio koncentrati ohranjajo zdravo črevesno floro, s čimer je zagotovljen nemoten in naraven proces prebave. Že samo s tem je postavljen temelj za pričetek zdravljenja vseh ostalih procesov v telesu.

Razstrupljanje

Smrt zaradi visoke starosti je dandanes žal prava redkost. Med glavnimi vzroki zanjo lahko navedemo dnevno izpostavljenost več kot 40.000 različnim toksinom. Prevelika izpostavljenost težkim kovinam, toksinom iz pesticidov in presnovnim odpadkom tako pri ljudeh kot živalih povzroči raznovrstne organske poškodbe. Obremenitev postane previsoka, da bi se telo lahko borilo samostojno po naravni poti. Ledvice in jetra so preobremenjena in toksini dušijo življenjske funkcije. V organizmu pride do zastrupljenosti. Na žalost se večina posluži naravnih metod zdravljenja šele, ko odpovedo vse klasične terapije. Stanje bi bilo lahko veliko boljše, če bi se obnašali bolj racionalno in poskrbeli za preventivo ali vsaj v zgodnejših fazah uporabili naravne metode, denimo dopolnilno zdravljenje. Kaskadno fermentirani bio koncentrati so izjemno učinkoviti predvsem v zgodnejših fazah zastrupljenosti.

Tako naše kakor izkušnje mnogih kolegov kažejo na izjemno sposobnost kaskadno fermentiranih bio koncentratov, da le-ti pospešijo sproščanje nakopičenih toksinov in težkih kovin iz vezivnih tkiv in celic.

Uravnavanje pH (alkalno-bazičnega) ravnovesja

S kaskadno fermentiranimi bio koncentrati lahko organizem popolnoma razkisamo že v pičlih treh mesecih. Bolniki z želodčnimi težavami, revmatizmom, protinom in še veliko drugih obolelih si zdaj lahko oddahne. Obstaja možnost olajšanja.

Razkisanje z uporabo kaskad no fermentiranih bio koncentratov je izjemno predvsem zaradi tega, ker ravnovesja ne dosežemo s klasičnim principom, ki temelji na velikem povečanju vnosa alkalnih snovi v organizem. Daleč od tega!

Kaskadno fermentirani bio koncentrati delujejo mnogo globlje: temeljno encimsko delovanje dovršeno izpelje celoten proces po naravni poti in s tem ponovno vzpostavi električno prevodnost med celicami in tkivom.

Nasvet pred začetkom terapije

Preden pričnete s terapijo, izmerite pH vrednost jutranjega urina. Indikatorske lističe za merjenje pH vrednosti dobite v lekarni. Če bo vaša pH vrednost pod 6.2, to največkrat pomeni, da se kisline nahajajo v kristalni obliki (kisline lahko izločimo samo v topni obliki, ko je pH vrednost nad 6.2). Zato je pomembno, da se na začetku terapije ublaži delovanje kislin, kar dosežemo s kaskadna fermentiranim bio koncentratom.

Pospešitev presnove

Kaskadna fermentirani bio koncentrati spodbudijo delovanje vsake celice posebej in tako postopno obnovijo njihov osnovni nivo energije. To pomeni, da bodo ljudje s previsoko telesno težo hitro in brez posebnih težav izgubili odvečne kilograme. Po drugi strani pa bodo tisti s prenizko težo (bolni in presuhi) pridobili manjkajoče kilograme in okrepili organizem.

 

Sestavine

Sestavine: voda; melasa in polnovreden ekološki sladkor (sladkor in melasa sta predelana v procesu več-stopenjske fermentacije in se ne nahajata v končnem izdelku!); zeliščni in rastlinski izvlečki; mikroorganizmi; vitamin C

Mikroorganizmi

 Bacillus subtilis  Lactobacillus delbrückii
 Bifidobacteriumbifidum  Lactobacillus farraginis
 Bifidobacteriumbreve  Lactobacillus gasseri
 Bifidobacteriumlongum  Lactobacillus helveticus
 Bifidobacteriuminfantis  Lactobacillus johnsonii
 Bifidobacteriumlactis  Lactobacillus paracasei
 Bifidobacteriumlactis  Lactobacillus parafarraginis
 Enterococcus faecium  Lactobacillus plantarum
 Lactobacillus acidophilus  Lactobacillus reuteri
 Lactobacillus amylolyticus  Lactobacillus rhamnosus
 Lactobacillus amylovorus  Lactobacillus salivarius
 Lactobacillus bulgaricus  Lactobacillus zeae
 Lactobacillus casei  Lactococcusdiacetylactis
 Lactobacillus casei  Lactococcuslactis
 Lactobacillus casei  Streptococcus thermophilus
 Lactobacillus crispatus  

Zelišča in rastline 

Ananas, Angelika korenina, Janež, Bazilika, Koprc, Komarček, Šipek, Borovnice, Malina - listi, Bezeg, Ingver, Oljka - listi, Origano, Poprova meta, Rožmarin, Rdeči čaj, Rdeča detelja, Žajbelj, Črna kumina, Sladki koren, Timijan, Maca, Rožni koren, Kurkuma, Cimet, Vanilja, Kardamom, Žafran, Izvleček grenivkinih pečk, Izvleček groznih pečk (OPC) in Ganoderma lucidum

Vitamin C: 32,5% PDV v priporočenem dnevnem odmerku 20 ml.

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Eubiosa Eubiosa
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja