NAN H.A. mlečna formula, 400 g
NAN H.A. mlečna formula, 400 g
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

NAN H.A. mlečna formula, 400 g

Proizvajalec: Nestle
NAN H.A. je hipoalergeno (oznaka H.A. v imenu izdelka) začetno mleko za dojenčke, namenjeno zdravim dojenčkom, kadar mamica ne more dojiti.
Cena: 12,44 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaadaptirano mleko
Namenprehranski namen

POSEBNA POZORNOST

Nagrada-nakup

Opis

Izbirate pravo mlečno formulo? Preverite na zavihku dodatno!

NAN H.A. je hipoalergeno (oznaka H.A. v imenu izdelka) začetno mleko za dojenčke, namenjeno zdravim dojenčkom, kadar mamica ne more dojiti. Ta mlečna formula je še posebej namenjena dojenckom, ki so bolj nagnjeni k alergijam (npr. ob alergijah pri drugih družinskih clanih), saj je klinicno dokazano, da formula zmanjšuje tveganje za razvoj alergij v ključnih prvih letih življenja. Ce dojenček alergijo na beljakovine kravjega mleka že ima, se pred uporabo izdelka posvetujte z zdravnikom. Uvajanje kateregakoli izdelka, nadaljevalnih mlečnih formul ali kravjega mleka mora pri teh dojenčkih potekati pod zdravniškim nadzorom.

NAN H.A. vsebuje visoko kakovostne beljakovine, pridobljene s posebnim postopkom delne hidrolize, pri katerem se beljakovine kravjega mleka razgradijo na manjše komponente, kar bistveno zmanjša alergeni potencial kravjega mleka, zato se lahko uporablja za preprecevanje alergij. * Hipoalergen pomeni zmanjšano tveganje za pojav alergij.

NAN H.A. vsebuje kulturo B.Lactis, ki je podobna tisti, ki jo najdemo v črevesni flori dojenih otrok. Kolicina B. Lactis 1x106 cfu/g.

Posebna kombinacija maščob, ki vsebuje esencialni večkrat nenasičeni maščobni kislini, linolno in gama-linolensko kislino, ki ju je potrebno vsakodnevno vnašati v organizem. Dodani sta tudi dolgoverižni večkrat nenasičeni maščobni kislini DHA (dokozaheksaenojska kislina) in ARA (arahidonska kislina).

Priprava NAN H.A. mlečne formule

Pred pripravo obroka si skrbno umijte roke.
Operite stekleničko in pokrovček z dudo, tako da odstranite vse ostanke mleka.
Nato ves pribor še 5 minut prekuhavajte. Posoda naj ostane pokrita do uporabe.
Prekuhavajte pitno vodo 5 min in jo nato shladite na ~40 °C.
Vlijte zahtevano količino ohlajene vode v prekuhano stekleničko. Za količino glejte preglednico hranjenja.
Uporabljajte izključno priloženo merico. Prašek poravnajte z vrhom merice.
Dodajte točno določeno število meric praška glede na starost otroka (glejte preglednico hranjenja).
Tresite steklenicko, dokler se prašek popolnoma ne raztopi.
Po uporabi merico pospravite v za to določeno mesto v posodi.
Posodo s praškom dobro zaprite. Shranjujte na suhem in hladnem mestu. Ne shranjujte v hladilniku ali zmrzovalniku. Po odprtju uporabite v 3 tednih.

POMEMBNO OBVESTILO:
Materino mleko je najboljša hrana za dojenčke. Pred uporabo tega izdelka se posvetujte z zdravnikom, farmacevtom ali drugim strokovnjakom s podrocja nege matere in otroka. Izdelek je primeren za posebne prehranske namene za dojenčke od rojstva, kadar jih matere sploh ne dojijo ali ne dojijo dovolj.

Dodatni opis

Strokovna podpora in verodostojnost zapisanega

Vsebina in opis na tej strani je pod nadzorom farmacevtov in ostalih strokovnih sodelavcev.

Posodabljanje zapisov na strani je pod nadzorom: Lukanc Tomaž & Lukanc Maja mag. farm. Strokovni pregled informacij na strani: Lukanc Maja mag. farm. & Lukanc Tanja mag. farm.

V kolikor želite prijaviti napako ali nedoslednost na strani, ki ste jo morebiti opazili, lahko to naredite s klikom na ta link.

Ocene in mnenja

Koristni video nasveti

Priloge

Sestavine Prijavite se v spletno trgovino in preverite iz katerih sestavin je izdelek sestavljen.

Ali ste vedeli

Dojenje

Zastoj mleka
Ko se otrok doji, se v materi sprošča hormon oksitocin. Ta hormon sproža nastajanje mleka v mlečnih žlezah v dojkah, istočasno pa poskrbi tudi za skrčenje maternice po porodu.

Po dveh do treh dneh začne mleko v dojki zastajati. Dojka postane težka in polna in je lahko močno napeta. Položite otroka čim prej, kot je mogoče na dojke, saj boste z dojenjem zmanjšali pritisk v njej. Če je dojka prepolna in bi otrok lahko imel težave s sesanjem, si z rokami stisnite dojko, da vam bo nekaj mleka odteklo. Največkrat o uspešnosti ali neuspešnosti dojenja odločajo prvi dnevi. V nekaterih bolnišnicah sestre ne sprašujejo, temveč kar samodejno hranijo otroka po steklenički. Otroci to hitro razumejo, saj iz stekleničke z manj napora dobijo veliko več, zato posledično odklanjajo dojko. To pogosto pripelje do težav z dojenjem. Predčasno se samozavestno izrazite o tem, da bi rade dojile same in da si ne želite dodatnega hranjenja otroka. Bodite trmaste tudi, kadar vam bodo govorili in vas priganjali, da bo otrok zaradi tega izgubljal na teži: novorojenci dosežejo svojo porodno težo šele čez nekaj dni ali tednov. Otrok je dobro hranjen, ko v povprečju na teden pridobi 120 do 200 gramov (zadošča tedensko tehtanje). Če vaš otrok po prvih treh tednih ne doseže porodne teže, obvestite o tem vašega zdravnika. Kadar so otroci izključno dojeni, ne obstaja nevarnost, da bi trpeli zaradi pomanjkanja tekočine.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Članki

Spletne vsebine

Kaj pa, če dojenje ne steče? Izkušnje mamic!

Med nosečnostjo nas na vsakem koraku seznanjajo s spiskom dobrobiti, ki jih otrok z dojenjem pridobi. Da je dojenje najbolj zdrava stvar na svetu, to vemo vsi. O tem, da se otrok morda iz takšnih ali drugačnih razlogov ne bo dojil, pa je zelo... preberi več...

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi

Bebival mazilo za nego otroka, 150 mL

12,81 €

NAN H.A. mlečna formula, 400 g

12,44 €

NAN Complete Comfort, 400 g

17,35 €
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaadaptirano mleko
Namenprehranski namen

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.