Nastavek za berglo

Nastavek za berglo iz trše gume. Nastavek za berglo iz trše gume.
2022-04-10 2,54 €
552160 1690

Ocene in mnenja

Opis

Nastavek za navadno berglo (bergla) narejen iz trše gume. 

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Rak

Oblike zravljenja pri raku
Odločitev o tem, po kateri terapiji je treba v določenemu primeru seči, v prvi vrsti sprejme bolnik. Zdravnik je pri tem strokovno podkovan in izkušen spremljevalec, ki predlaga mogoče načine zdravljenja, ki so po njegovem mnenju najprimernejši. Vprašajte, zakaj se je odločil prav za določeno terapijo, kakšna je uspešnost terapije (kolikšnemu odstotku bolnikov je dana terapija koristila). Pozanimajte se o tveganjih in posledicah zdravljenja. Korist, ki jo ima bolnik od zdravljenja, mora biti vedno večja od obremenitev, ki jo takšno zdravljenje prinese. Vendar gre pri tem za subjektivno vrednotenje. Kot primer naj bo opis obremenjujoče kemoterapije, katere statistična uspešnost (verjetnost, da bo učinkovala) je pri 40 odstotkih in obljublja podaljšanje življenjske dobe za nekaj mesecev. Borbeni ljudje, ki se oprimejo vsake možnosti, se bodo tega zdravljenja lotili, drugi pa se pri tako majhnih možnostih za ozdravitev ne bodo izpostavili obremenitvam zdravljenja.

Ne odnehajte, dokler nimate občutka, da veste dovolj, da se lahko odločite za ali proti. Ne bojte se poiskati še dodatnega zdravniškega mnenja.

Pokazalo se je, da so terapije, za katere so se bolniki odločili iz lastnega prepričanja, uspešnejše. Kdor je prepričan, da dela nekaj dobrega za svoje zdravje, bo lažje prenašal stranske učinke. Ljudje, ki prenašajo terapijo na ljubo svojcev ali zdravnika, pogosteje trpijo za stranskimi učinki kot tisti, ki sami stojijo za zdravljenjem.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Neopredeljen Neopredeljen
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja