Neuropad pena za obnavljanje kože stopal, 125 mL

Diagnostika Menarini predstavlja klinično testirano peno za stopala s petimi aktivnimi sestavinami. Diagnostika Menarini predstavlja klinično testirano peno za stopala s petimi aktivnimi sestavinami.
503177 19036

Ocene in mnenja

Opis

Diagnostika Menarini predstavlja klinično testirano peno za stopala s petimi aktivnimi sestavinami.

Posebna sestava, ki so jo oblikovali znanstveniki, specializirani na področju dermatologije in sladkorne bolezni, omogoča učinkovito ukrepanje in vsebuje sestavine, kot so pantenol sadnih kislin, alantoin, gama-linolenska kislina in sečnina 10%.

Delovanje:

Edinstvena sestava pomaga odstraniti odmrle celice. Hkrati odpravlja draženje in razpokano kožo, rezultat pa je regenerirana koža, brez razpok.

Pena je zelo koncentrirana, ima nevtralen okus in pH 5,5.

Izdelek je dermatološko testiran, nekomadogen in ne vsebuje lanolina, zemeljskega olja in parabenov, zaradi česar je primeren za nego stopal pri ljudeh s sladkorno boleznijo.

Splošni nasveti za nego:

• Uporabljajte peno za obnavljanje kože stopal neuropad, obogateno s sečnino
• Vsak dan temeljito preglejte stopala

Diagnostični test sudomotorične disfunkcije (anhidroze) in test za zgodnje odkrivanje sindroma diabetičnega stopala Spoštovana uporabnica/uporabnik, prosimo vas, da skrbno preberete ta navodila, saj vsebujejo pomembne informacije o testnem obližu neuropad in njegovi uporabi na stopalu. Če imate dodatna vprašanja, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

neuropad
Diagnostični test za ugotavljanje stanja znojenja (vsebnosti vlage) podplata (zgodnje odkrivanje sindroma diabetičnega stopala) za uporabo v zdravstvenih ustanovah in za domačo uporabo.

Sestava:

Podlaga: izjemno prožna prosojna poliolefinska folija
Lepilo: hipoalergensko poliakrilatno lepilo
Indikatorska blazinica: 100-odstotna viskoza, ojačena z vezivom; prepojena z določeno raztopino CoCl2


Nikoli ne uporabljajte testne blaznice neuropad, če:
• ste alergični na krom/nikelj/kobalt;
• imate na predelu, ki ga želite preizkusiti, lokalno vnetje, lezije ali druge kožne motnje
• po preteku roka uporabnosti

Splošna previdnostna navodila:
• izključno za zunanjo uporabo
• preprečite stik z očmi, sluznicami, dihali ali ranami (v primeru stika, dobro sperite z vodo)
• hranite zunaj dosega otrok
• poskrbite, da reakcijska blazinica pride v stik le s predelom, ki ga želite preizkusiti;
izogibajte se stiku z drugimi kožnimi predeli

Uporaba: (skrbno preberite)

Osebe z motnjami vida naj test opravijo ob prisotnosti osebe, ki takšnih težav nima. Test je treba vedno opraviti na obeh stopalih, zato testni komplet za zgodnje odkrivanje vsebuje dva obliža neuropad. Indikatorske blazinice ne poskušaje odlepiti od podlage oziroma jo prerezati na polovico. Obliže neuropad vzemite iz embalaže tik pred njihovo uporabo. Preverite, ali je reakcijska blazinica na začetku testa enakomerno modro obarvana (kot je prikazano na sliki 2). Pri testu ravnajte kot pri vseh drugih testih z lepljivimi obliži.

Med sezuvanjem čevljev/nogavic in namestitvijo obliža mora miniti vsaj 5 minut, da se izključi možnost ostankov znoja. Nato prilepite neuropad na podplat, na kožo nad glavico prve stopalnice palca ali, če je tam trda koža, na kožo nad glavico prve stopalnice mezinca. Med testom stopala dvignite in poskrbite, da testni obliž ne pride v stik z zunanjo vlago. Po 10 minutah odstranite obliž in se pri tem ne dotikajte reakcijske blazinice. Obarvanje reakcijske blazinice kaže rezultat (glejte poglavje Kako oceniti rezultat). Nato prepognite desni in levi del prekrivne folije na sredino, da dobite zrakotesno reakcijsko blazinico. Po zaključku testa si roke in noge temeljito umijte z vodo.

Presledki med testi:

Za ustrezno spremljanje stopal priporočamo redno opravljanje testov z obližem neuropad vsakih šest mesecev.

Priloge

Dodatni opisSlika 1: Normalni rezultati Če je reakcijska blazinica popolnoma rožnata, pomeni, da koža in njene zaščitne funkcije niso okvarjene.
Slika 2: Okvara Če reakcijska blazinica ostane modra, pomeni, da so zaščitne funkcije kože okvarjene. Koža je (preveč) suha, ne dovolj raztegljiva in mehansko premalo prožna. Sporočite ugotovitev svojemu zdravniku.
Slika 3: Okvara Če so le nekateri deli blazinice rožnati, pomeni, da je znojenje zmanjšano in koža podplata manj prožna. Sporočite ugotovitev svojemu zdravniku, ki jo bo ustrezno ocenil.

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Zdravstveni vodnik za vso družino - Nepogrešljiv priročnik za vsa življenjska obdobja

Za Crohnovo bolezen so značilna obcasna poslabšanja. Večina bolnikov se nauči živeti z boleznijo, vendar jih kar 70 odstotkov sčasoma potrebuje operativni poseg. Zaradi zapletov in ponavljajočih se operacij imajo bolniki krajšo življenjsko dobo. Poleg tega je pri njih nekoliko verjetneje tveganje za razvoj kolorektalnega raka, zato zdravniki
priporočajo redne zdravniške preglede, ki vključujejo tudi kolonoskopijo.

ZA ULCEROZNI KOLITIS JE ZNAČILNO KRONIČNO VNETJE Z RAZJEDAMI NA SLUZNICI DEBELEGA ČREVESA IN DANKE Z OBČASNIMI POSLABŠANJI.

Pojavnost ulceroznega kolitisa v Slovenijije je pet primerov na 100.000 prebivalcev. Poleg družinske nagnjenosti opažamo večje tveganje za razvoj bolezni pri kadilcih in nekdanjih kadilcih. Simptomi se običajno pojavijo med 15. in 35. letom.
Zdravstveni vodnik za vso družino; Avtorica: Dr. Miriam Stoppard; Mladinska knjiga Založba d.d., Ljubljana 2007, www.emka.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Menarini Menarini
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja