Organic Suhe Murve, 150 g

<p>Bele murve se uporabljajo v tradicionalni kitajski medicini.</p>

Bele murve se uporabljajo v tradicionalni kitajski medicini.

914746 20959

Ocene in mnenja

Opis

Bele murve se uporabljajo v tradicionalni kitajski medicini. Bogate so z vitaminoma C in K, železom, kalcijem in vlakninami ter vsebujejo visoko vrednost resveratrola.

Lahko jih jeste same (so naravno sladke), lahko pa jih uporabljate za dodajanje kosmičem, smoothy-jem ali drugim desertom.

Lastnosti murv

-    Slastne, mesnate, sočne murve so nizkokalorične  (le 43 kal za 100 g); so bogat vir mnogih iz rastlin  pridobljenih spojin, mineralov in vitaminov, ki so bistvenega pomena za dobro počutje.

- Murve imajo pomembno visoke vrednosti fenolnih flavonoidnih fitokemikalij – antocianinov. Znanstvene raziskave so pokazale, da ima uživanje murv indirektne učinke.

- Jagode vsebujejo resveratrol, še ena polifenolna flavonoidna snov.

- Poleg tega, so te jagode odličen vir vitamina C (6.4 mcg za 100, cca 61%  RDI), ki je tudi močan antioksidant. Uživanje hrane, bogate z vitaminom C, pomaga telesu pri zvišanju odpornosti.

- Vsebujejo tudi dobri vitamin A, E in poleg zgoraj omenjenih antioksidantov, vsebuje tudi veliko drugih snovi  in sicer flavonoidnih fenolnih komponent, kot so: lutein, zeaxanthin, ß-carotene in α-carotene v majhnih, vendar zelo pomembnih količinah.

- Zeaxanthin, pomemben prehranski karotenoid, selektivno absorbiran v mrežnici macula lutea.

- Murve so odličen vir železa, kar je redko pri jagodičevju, vsebujejo 1.85 mg/100g sadja (cca 23% RDI). Železo, kot sestavina hemoglobina v rdečih krvnih celicah, določa kisik in vpliva na količino krvi.             
          
- Murve so tudi dober vir mineralov kot so: kalij, mangan in magnezij. Kalij je pomembna sestavina celice in telesnih tekočin, ki uravnava krvni pritisk.

- Bogate so z B-kompleksom  in vitaminom K.

- Vsebujejo veliko vitamina B-6, nikotinsko kislino, riboflavin in folno kislino.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Neopredeljen Neopredeljen
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja