x
Vse kategorije
Nisita pršilo za nos, 20 mL
Nisita pršilo za nos, 20 mL
Oceni izdelek in zasluži
4.0 1

Nisita pršilo za nos, 20 mL

Proizvajalec: Engelhard arzneimittel

Čisti in vlaži suho nosno sluznico.

Cena: 3,48 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkapršilo, razpršilo

Koristni video nasveti

Ocene in mnenja

Nina; | 31. 03. 2019 10:48
Dobro in ugodno
Ker imam vsako zimo težave s krvavenjem iz nosu, ki je posledica suhega zraka in kurjave, sem preizkusila že kar nekaj izdelkov za lajšanje te nadloge. Nisitino pršilo je eno izmed boljših in cenovno ugodnejših v primerjavi z ostalimi. Učinek je dober, vendar morda nekoliko kratkotrajnejši, če ga primerjamo z npr. Nisitinim mazilom za nos, kjer zadošča že en nanos na dan. Pršilo je potrebno uporabljati najmanj zjutraj in zvečer po dva vpiha v vsako nosnico, sicer je sluznica prehitro suha. Ker pa je izdelek cenovno ugoden, ga bom zagotovo še naročila.

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Uporaba

 Nisita pršilo je registriran medicinski pripomoček. Po svoji vsebini je izotonizirana fiziološka raztopina v obliki pršila. Z uporabo dosežemo sledeče učinke:

Pri nahodu in zamašenem nosu
    * Izpiranje zamašenega nosu, redčenje gostega nosnega izločka in lažje izpihovanje iz nosu
    * Izpiranje nosne sluznice in odstranjevanje bolezenskih mikrobov (virusov, bakterij) z njene površine
    * Čiščenje nosne sluznice in vzdrževanje nosne higiene

Pri uporabi zdravil, ki se v obliki pršil vpihujejo v nos
    * Izpiranje nosne sluznice pred uporabo zdravil
    * Vlaženje nosne sluznice po uporabi zdravil, ki jo lahko taka zdravila pri daljši uporabi osušijo
    * Pomoč pri regeneraciji poškodovane ali razdražene nosne sluznice

Pri alergijah
    * Izpiranje nosne sluznice in alergogenih substanc, npr. cvetnega prahu in ostalih snovi, ki povzročajo alergijo. S tem zmanjšuje njihovo koncentracijo in obremenjevanje organizma.

Pri suhi nosni sluznici
    * Vlaženje suhe nosne sluznice (stalna oz. kronična suhost, občasna suhost zaradi bivanja v prostorih s suhim zrakom)
    * Zaščita nosne sluznice pred izsušitvijo
    * Pomoč pri luščenju krast iz nosu

Kadilcem priporočamo, da si zjutraj z Nisito očistijo in navlažijo nos.

Nisita fiziološka raztopina je primerna za odrasle, otroke in dojenčke.

Odmerjanje

      Odrasli in otroci od 2. leta naprej           1-2 vpiha v vsako nosnico     
          
      Dojenčki in otroci do 2. leta           1 vpih v vsako nosnico    

Aktivne učinkovine

Raztopina vsebuje natrijev klorid in natrijev hidrogenkarbonat.
Natrij in klorid sta kot najpomembnejša iona z osmoznim delovanjem medcelične tekočine odgovorna za ohranjanje telesnih funkcij. Natrijev hidrogenkarbonat ohranja kot pufrski sistem pH vrednost rahlo bazično in tako omogoča optimalno delovanje organizmu lastnega sistema čiščenja zgornjih dihalnih poti.

Ne vsebuje konzervansov ali potisnega plina.

Kaj vsebuje raztopina Nisita®?

Raztopina vsebuje natrijev klorid in natrijev hidrogenkarbonat.
Brez konzervansov.

Kdaj uporabljati raztopino Nisita® in za koga je primerna?

Fiziološka raztopina v pršilu:
- varuje pred izsušitvijo,
- čisti in vlaži suho nosno sluznico,
- primerna za vzdrževanje nosne higiene.

Raztopina je primerna za odrasle, otroke in dojenčke.

Kdaj raztopine Nisita® ne smete uporabljati?

Raztopine ne smete uporabljati pri preobčutljivosti na katero od sestavin raztopine.

Na kaj morate biti pazljivi pred uporabo raztopine Nisita

Pri uporabi raztopine po navodilih ni potrebna posebna pazljivost. Po operacijah nosu oz. poškodbah nosu pa se pred uporabo raztopine posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Ali lahko uporabljate raztopino Nisita® v času nosečnosti in dojenja?

O škodljivosti raztopine v času nosečnosti in dojenja ni podatkov.

Kako uporabljati raztopino Nisita© v pršilu?

Po potrebi večkrat dnevno vpihnite pršilo:
- odrasli in otroci od 2 teta naprej: 1 2 vpiha v vsako nosnico
- dojenčki in otroci do 2 leta:l vpih v vsako nosnico.
Snemite zaščitni pokrovček. Pri prvi uporabi stekleničke večkrat stisnite pršilni nastavek, dokler se ne pojavi razpršena raztopina. Steklenička s pršilnim nastavkom je sedaj pripravljena za nadaljnjo uporabo.
Pršilni nastavek vstavite v nosnico in stisnite. Pri tem držite steklenico pokončno in se ne nagibajte nazaj. Med vpihom rahlo vdihnite skozi nosnico.
Iz higienskih razlogov in za preprečevanje okužbe naj bi pršilo uporabljala le ena oseba. Po uporabi stekleničko zaprite s pokrovom in hranite na suhem mestu.

Kako dolgo lahko uporabljate raztopino Nisita®?

Fiziološko raztopino lahko uporabljate dalj časa. Če se vam po 14-dnevni uporabi raztopine stanje ne izboljša, se posvetujte s svojim zdravnikom ali farmacevtom.

Katere neželene učinke ima raztopina Nisita®?

Neželeni učinki niso znani.Pri  preobčutljivosti na katero od sestavin
raztopine ne uporabljajte oz jo prenehajte uporabljati.

Informacije k raztopini v pršilu Nisita®Sluznice v dihalnih poteh

Dihalne poti so obdane s sluznico, ki omogoča pravilno delovanje dihal. V sluznici gornjih dihalnih poti se nahajajo žlezne celice in cilije. Žlezne celice proizvajajo sluzasto snov, ki vdihani zrak (vdihnemo ga približno 10.000 litrov dnevno) ovlaži in hkrati preprečuje vstop prašnim delcem, umazaniji in bolezenskim klicam. Cilije te delce vseskozi kot pravi tekoči trak prenašajo oz. izločajo iz dihalnih poti. Pri izsušeni sluznici ne morejo več učinkovito opravljati svoje naravne funkcije, s tem pa se verjetnost obolenja
poveča, spremeni se lahko tudi zazna; vanje okusa in voha.

Nos - funkcija in naloge
Nos ima veliko funkcij, ki preprečujejo nastanek bolezni. Skozi nos se npr. vdihani zrak ogreje na našo telesno temperaturo, t.j. pozimi se hladen zrak ogreje, poleti pa prevroč ohladi. Dodatno se v nosu zrak ovlaži in prečisti,
tako da naprej potuje čistejši zrak. Zato je bolje vdihavati zrak skozi nos kot skoži ušta. To ni vedno mogoče, kajti delovanje nosu je včasih ovirano, pogosto zaradi pomanjkljive nosne higiene.

Sol dobro vpliva na dihalne poti
Blagodejen vpliv soli (natrijevega klorida) je Ijudem znan že stoletja. Tako Ijudje s pridom uporabljajo ta spoznanja in se pogosto gibljejo na morskem zraku ali pa preživljajo prosti čas v toplicah, ki imajo slano oz. morsko vodo. Zaradi teh blagodejnih lastnosti fiziološko raztopino (v obliki pršila ali mazila) pogosto uporabljajo pri suhi sluznici oz. vzdrževanju nosne higiene.

Dodatni opis

Nisita pršilo je registriran medicinski pripomoček. Po svoji vsebini je izotonizirana fiziološka raztopina v obliki pršila. Uporablja se pri nahodu in zamašenem nosu, pri uporabi zdravil, ki se v obliki pršil vpihujejo v nos, pri alergijah in pri suhi nosni sluznici. Vsebuje natrijev klorid in natrijev hidrogenkarbonat. Primerna je odrasle, otroke in dojenčke.

Priloge

Ali ste vedeli

Poporodna depresija in druge poporodne duševne motnje

Kako si lahko pri poporodnih duševnih motnjah pomagate sami?
Če občutite poporodno otožnost, je priporočljivo, da si zagotovite pomoč pri negi novorjenčka in si vsak dan vzamete nekaj časa zase. Če ste utrujeni in otožni, se na primer okopajte ali pojdite sami na krajši sprehod. Ne obremenjuj te se z nenujnimi gospodinjskimi opravili in si v času, ko dojenček spi, tudi sami privoščite počitek. Sprejmite vsako ponujeno pomoč in ne skušajte vsega narediti sami.

Če vaše slabo razpoloženje traja dalj časa in se počutje kljub pomoči in podpori partnerja ali drugih svojcev ne izboljšuje, je zelo možno, da se pri vas razvija poporodna depresija. V tem primeru poiščite pomoč. Lahko pokličete na enega izmed splošnih telefonov za pomoč v duševni stiski ali na poseben telefon, ki je namenjen prav za pomoč pri reševanju obporodnih stisk. Telefon se imenuje mama ZOFA, telefonska številka pa je 051 245013 ali (01) 5443479. Telefon organizira združenje Naravni začetki, ki je namenjeno nosečnicam, materam in njihovim svojcem, za informiranje, pomoč in podporo pri reševanju stisk, vezanih na nosečnost in zgodnje materinstvo. Več o združenju Naravni začetki in njihovi dejavnosti si lahko preberete na spletni strani http://www.mamazofa.org. Na njihovi strani je dosegljiv tudi forum (http://med.over.net/forum5/ list.php?123), kjer lahko predstavite svoje težave popolnoma anonimno in svetovalkam zastavi te vprašanja ali pa samo izrazite svojo stisko. V porodnišnici, pri ginekologu ali pri osebnem zdravniku se pozanimajte, ali je v bližini vašega doma organizirana pomoč za tovrstne težave; npr. skupine za samopomoč, družabna srečanja mater z dojenčki, telovadba ali druge sprostitvene dejavnosti namenjene ženskam po porodu ipd. Najbolj važno je, da ob duševni stiski ne trpite molče, ampak, da o svojih težavah spregovorite, poiščete ustrezne strokovnjake in tako napravite korak proti rešitvi.

Poporodna psihoza je težja duševna motnja, pri kateri si sami ne morete veliko pomagati. Nujna je čimprejšnja obravnava pri psihiatru in specialistično zdravljenje.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Članki

Spletne vsebine

Mali vodnik za zdrav nos s pomočjo zdravil Sinupret in Nisita

1. Zgornja dihala Nosna votlina. Ali imate "dober nos"? Nos je eden najbolj opaznih organov na našem obrazu in je tudi zelo pomemben. Poleg obnosnih votlin, žrela in grla ga uvrščamo med zgornja dihala. Od nosu je odvisno naše dihanje, vohanje... preberi več...

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi

Bebival mazilo za nego otroka, 150 mL

11,74 €

Nisita mazilo za nos, 10 g

3,91 €

Novalac AC, 400 g + GRATIS trak za ušesa

11,56 €
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkapršilo, razpršilo

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.