x
Vse kategorije
Nobatop netkane komprese 10x10 cm, 50 kom.
Nobatop netkane komprese 10x10 cm, 50 kom.
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Nobatop netkane komprese 10x10 cm, 50 kom.

Proizvajalec: Nobatop
Netkane komprese velikosti 10x10cm.
Cena: 5,37 €
Vprašaj nas

POSEBNA POZORNOST

Nagrada-nakup

Ocene in mnenja

Opis

Komprese so sterilne!

Priloge

Ali ste vedeli

Shizofrenija

Kaj lahko prizadeti sami storijo?
Zelo pomembna je terapija z zdravili. Življenjska kakovost bolnikov pa se lahko izboljša tudi na druge načine: celo ljudje, ki imajo težjo bolezen, lahko danes v stanovanjskih skupnostih z zdravniško oskrbo živijo povsem normalno življenje. Včasih je mogoča tudi ponovna vključitev v delovno okolje.

Premajhna in prevelika obremenitev sta za shizofrenike enako neugodni. Proti pasivnosti pomaga načrten, nezahteven potek dneva z veliko zaposlitev in dovolj gibanja. Medčloveški odnosi in stik z družino so zelo pomembni dejavniki proti izolaciji. Preveč zaskrbljeni sorodniki pa lahko bolezen tudi poslabšajo.

Pri nekaterih oblikah shizofrenije in pravi prilagoditvi z zdravili lahko bolniki živijo doma, kar je lahko velika obremenitev za družino: motnjo ljudje zunaj družine zelo težko »razurnejo«, zato živijo v strahu, kar pa ne sme pomeniti neuspeha in sprožiti občutkov krivde, če tej nalogi niso kos. Težje je, ker se shizofreniki pogosto branijo zdravil, kar v določenih okoliščinah pomeni večjo nevarnost druge in tudi prizadete (lahko se stopnjuje vse do samomora).

Pri premagovanju takšnih situacij uspešno pomagajo skupine za medsebojno pomoč, različne oblike psihoterapije pa dopolnjujejo potrebno jemanje zdravil.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Članki

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.