Opti free Replenish raztopina, 300 mL

Raztopina za kontaktne leče zadržuje več vlage na površini leč kot običajne. Raztopina za kontaktne leče zadržuje več vlage na površini leč kot običajne.
456802 12778

Ocene in mnenja

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Opti Free Replenish raztopina za kontaktne leče zadržuje več vlage na površini leč kot običajne raztopine ter na ta način ustvarja občutek večje svežine in udobja med nošenjem.

Vsakodnevno čiščenje leč z Opti-Free Replenish tekočino temeljito očisti, razkuži in obnovi vaše leče ter s tem omogoči, da zadržijo več vlage na svoji površini.

V kompletu s posodico za leče.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Oči - vnetje žilnice

Odločitve s pomočjo zdravnika
Če sta iris in ciliarnik vneta, pomagajo kapljice, ki razširijo zenice in se jih jemlje v večjih odmerkih, ter preprečijo zlepljenje šarenice z lečo. V primeru virusne okužbe se poleg tega zdravi tudi z zdravili proti virusom (očesni virostatiki), pri bakterijskih infekcijah pa z antibiotikom. Splošno pa se uporabljajo očesne kapljice, ki vsebujejo kortizon (kortikosteroide). Le redkokdaj se za preprečenje nadaljnjih poškodb uporablja imunosupresive ali citostatike. Možnosti ozdravitve so pri nekroničnih boleznih zelo dobre, pri vnet jih žilnice pa je treba zdraviti vzročno bolezen. Poleg tega se kapljično dodaja tudi kortikosteroide, v težjih primerih pa je treba oko operirati. Če je vneta notranjost očesa, se uporabljajo kapljice, ki vsebujejo antibiotike, pri zelo hitrem poteku bolezni in če se v steklovini nabira gnoj, je treba steklovino operativno izsesati ter notranjost očesa očistiti s pomočjo antibiotikov. Pri redkih, težkih potekih bolezni lahko kljub vsem uporabljenim sredstvom pride do slepote. Kadar je oko po poškodbi slepo in istočasno tudi kronično vneto, ga je treba predčasno operativno odstraniti. S tem se prepreči prenos vnetja na drugo oko; če pa oboli tudi to, ga je treba zdraviti s pomočjo imunosupresivov.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Alcon Alcon
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja