x
Vse kategorije
OrganiCup menstrualna skodelica, 1 skodelica
OrganiCup menstrualna skodelica, 1 skodelica
Oceni izdelek in zasluži

OrganiCup menstrualna skodelica, 1 skodelica

Proizvajalec: OrganiCup
Se še spomniš, ko si prvič uporabila tampon? Ali, ko si prvič poskusila kontaktne leče? Vsak začetek zna biti težak – tudi uporaba menstrualne skodelice.
Cena: 18,23 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Namenintimna nega, menstruacija
Težavamenstruacija
Tip izdelkamenstrualna skodelica, skodelica

Video

Ocene in mnenja

Opis

Prednosti OrganiCup so:

 • izredno mehka, ena od najmehkejših menst. skodelic na tržišču
 • ekološko ozaveščena - bombažna vrečka iz nebeljenega ekološkega bombaža, menstrualna skodelica brez umetnih barvil, torej brez nepotrebnih kemikalij
 • oblikovana posebej za lažje čiščenje in lažje rokovanje s skodelico - zunanja stran malo hrapava (približno kot semiš), notranja stran gladka.
 • velik povdarek na digitalnem marketingu in sodelovanju s slovenskimi blogerkami
 • narejena iz najkvalitetnejšega 100% medicinskega silikona
 • 12-urna zaščita brez puščanja
 • 3 mesečna garancija na nakup

Preprosti koraki do uspešne OrganiCup izkušnje

Se še spomniš, ko si prvič uporabila tampon? Ali, ko si prvič poskusila kontaktne leče? Vsak začetek zna biti težak – tudi uporaba menstrualne skodelice. Mogoče bo trajalo nekaj dni ali nekaj menstrualnih ciklov, da se navadiš. Lahko poiskusiš različne tehnike prepogibanja in vstavljanja – brez skrbi, s tabo bo vse v redu in upamo, da boš kmalu postala ponosna uporabnica menstrualne skodelice.

V nadaljevanju najdeš nasvete, ki ti bodo v korist na začetku tvoje poti z OrganiCup

Začni s tremi koraki

Pred vsako uporabo steriliziraj OrganiCup v vreli vodi 3-5 minut.

1. KORAK: VSTAVLJANJE ORGANICUP

SPERI
Pred uporabo si umij roke in speri skodelico z nežnim milom pod tekočo vodo.

PREPOGNI
Izberi si metodo prepogibanja in prepogni skodelico. Spodaj sta prikazani dve metodi – C-prepogib in prepogib navzdol. Ugotovi, kateri način ti najbolj ustreza. Med vstavljanjem moraš skodelico držati v prepognjenem položaju, dokler je ne vstaviš v nožnico – mogoče boš morala nekajkrat poskusiti, preden ti uspe.

SPROSTI SE
Najdi položaj za vstavljanje skodelice – lahko ležiš na hrbtu, počepneš, sediš na stranišču ali preprosto stojiš. Čez čas boš našla položaj, ki ti bo najbolj ustrezal.                      

VSTAVI IN SPUSTI
Ko je celotna skodelica v tebi jo preprosto spusti, da se razpre. Včasih se sliši “pop” ali sesalni zvok, kar pomeni, da se je skodelica popolnoma razprla. Če si v dvomu, poskusi s prstom iti okrog dna skodelice. Dno skodelice mora biti okrogle ali ovalne oblike, ko je ta pravilno vstavljena.

ZAVRTI
Če začutiš s prstom kakršnokoli udrtino ali prepogib na dnu skodelice, pomeni, da se ni popolnoma razprla. Nežno primi za dno skodelice, ne za pecelj, in jo poskusi premakniti levo desno in naokrog. Za lažje vstavljanje lahko navlažiš skodelico z vodo ali lubrikantom na vodni osnovi. Ko je skodelica na mestu, poskusi potegniti za pecelj. Če čutiš upor, je bil vakuum ustvarjen in skodelica je bila pravilno vstavljena!

2. KORAK: 12-URNA SVOBODA BREZ PUŠČANJA

Zdaj lahko pustiš OrganiCup vstavljeno do 12 ur, tudi preko noči. Glede na svoj tok jo boš morda morala izprazniti pogosteje. Ko boš začela uporabljati OrganiCup, boš kmalu ugotovila, kako močan tok imaš in kako pogosto jo boš morala izprazniti.

OrganiCup zadrži količino krvi za 3 velike tampone. Med običajno menstruacijo ženska izgubi 3-4 žlice krvi. Morda boš presenečena, kako malo krvaviš.

Dokler 100% ne osvojiš pravilne uporabe OrganiCup morda poleg uporabi še vložek, da boš brez skrbi.

PECELJ:

Ženske imajo različne oblike materničnih vratov in zato je pri nekaterih skodelica nižje, pri drugih pa globlje v nožnici. Če čutiš pecelj in te ta moti še po par poizkusih, ga lahko skrajšaš/odstrižeš. NIKOLI ne reži peclja medtem, ko je OrganiCup vstavljena!

3. KORAK: ODSTRANJEVANJE OrganiCup

 • UMIJ
 • Pred rokovanjem s skodelico si umij roke s toplo vodo in nežnim milom.
 • SPROSTI
 • Najdi položaj, ki ti najbolj ustreza. Sprosti mišice, saj jo boš tako lažje odstranila.
 • ODSTRANI
 • Da odstraniš skodelico, potegni za pecelj in uporabi trebušne mišice, da jo potisneš nižje, dokler ne dosežeš dna skodelice. Nežno stisni za dno skodelice, da sprostiš vakuum in izvleci OrganiCup s premikanjem levo desno.
 • IZPRAZNI IN SPERI
 • Izprazni vsebino v stranišče ter splakni skodelico pod tekočo vodo (tudi luknjice na vrhu). Če nimaš dostopa do vode, uporabi toaletni papir ali OrganiWipe in skodelico speri kasneje, ko bo to mogoče.
 • PONOVNO VSTAVI ALI SHRANI ZA DRUGIČ
 • Ko je skodelica izpraznjena in čista, si jo vstavi ponovno kot že opisano zgoraj. Če je tvoje menstruacije konec, prekuhaj skodelico v vreli vodi za 3-5 minut in jo shrani v priloženo bombažno vrečko.

Vtis blogerke Ane 

OrganiCup sem preizkusila tudi sama in moram priznati, da sem bila nad izdelkom izredno zadovoljna. Že dejstvo, da gre za ekološki izdelek, saj je prijazen do okolja, je pri meni pustil velik plus. Poleg tega pa je OrganiCup enostaven za uporabo; nič več ni potreben nakup vložkov ali tamponov, je učinkovit, varen in pa tudi higieničen. Najbolj mi je všeč, da sem bila brez skrbi tudi na počitnicah ter kot plesalka in jogistka tudi pripravljena na nastope in delavnice, kar mi je dalo občutek varnosti in pomirjenosti tudi pri najzahtevnejših koreografijah in jogijskih položajih. 

International Yoga Teacher, Pilates and Aerobic Instructor, Dancer Ana Kersnik Žvab

Priloge

Ali ste vedeli

Staranje

Pri daljših potovanjih so največkrat potrebna ali predpisana cepljenja. Predvsem starejši ljudje naj se držijo teh priporočil, saj je njihov imunski sistem starejši in zato ne deluje več zanesljivo.

Kdor mora redno jemati zdravila, naj na pot vzame zadostno količino potrebnih zdravil, ki bodo zadostovala za celoten čas potovanja, shranjena pa naj bodo v ročni prtljagi. Ta nasvet vam bo še posebej koristil, če se vam bo med potovanjem prtljaga izgubila ali jo boste dobili pozneje.

Potovanje s kroničnimi boleznimi. Tudi kronično bolni ljudje lahko pogosto preživijo lepe dneve in tedne na potovanjih. V pogovoru z zdravnikom je treba razčistiti, na kaj naj bodo še posebej pozorni. Glavna misel odločitve o potovanju naj torej ne bo »Ka] lahko še zdržimo?«, temveč »Katera oblika potovanja bo blagodejno in sproščujoče delovala na nas?«.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Članki

Kupili so tudi

Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Namenintimna nega, menstruacija
Težavamenstruacija
Tip izdelkamenstrualna skodelica, skodelica

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.