Pernaton gel, 1000 mL

Pernaton gel vsebuje visoko kakovostne Gag-glikozaminoglikane in čisti perna ekstrakt s posebnimi vitalnimi snovmi iz morja. Pernaton gel vsebuje visoko kakovostne Gag-glikozaminoglikane in čisti perna ekstrakt s posebnimi vitalnimi snovmi iz morja.
2022-04-17 52,75 €
911097 18900
Brezplačna poštnina!

Ocene in mnenja

Število ocen izdelka: 1
Ocena izdelka:
Tomaž **** 29. 09. 2014 02:00
Super ekonomično ter ugodno pakiranje. Pri manjših očitno plačaš veliko za embalažo. Preberi več
Oglejte si vsa mnenja Dodajte vašo oceno

Opis

Deluje kot blag in neškodljiv površinski blažilni gel z lokalnim učinkom. Ima tudi močan poživljajoč in osvežujoč učinek.

Gel najprej hladi, nato greje kar daje za posledico prijeten občtek z intenzivno prekrvavitvijo kože. Pernaton gel je nemasten, se hitro vpija in ima prijeten morski vonj.

Vsebuje:

- originalni Perna izvleček z visokomolekularnim glikozaminoglikanom (GAG), ki se nahaja v vezivnih tkivih, sklepih in sklepnih hrustancih. Glukozamin je naravna snov, obilno prisotna v človeškem telesu. Kemično je aminosladkor, ki nastane med glukozo in aminokislino glutamin.

- mentol, ki blaži neprijetnosti s svojim hladilnim učinkom, hladi in umirja vzdraženost živcev

- olja iglavcev in ostala eterična olja, ki pospešujejo prekrvavitev kože.

Delovanje:
Funkcija glikozaminoglikanov (GAG) je:

- zvišujejo sposobnost obnavljanja vezivnega tkiva,
- uravnavajo prožnost tkiva, pospešujejo prenos hranilnih snovi,
- odstranjujejo odpadne produkte iz vezivnega tkiva in sosednjih organov in s tem blažijo mehanske obremenitve.

Športniki uporabljajo Pernaton gel pred ogrevanjem za blažitev in pospešitev prekrvavitve, po športni aktivnosti pa za hiter počitek in boljšo regeneracijo.

Uporaba

nežno vmasirajte gel na predele zatilja, ramen, hrbta, komolcev, rok, kolen, nog.

Opozorilo:

Samo za zunanjo uporabo. Shranjujte nedosegljivo otrokom. Mesta, kjer ste uporabili Pernaton gel, ne povijajte z zračno neprepustnimi ovoji. Pazite, da izdelek ne zaide v oči.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Zdravstveni vodnik za vso družino - Nepogrešljiv priročnik za vsa življenjska obdobja

LAHKO PRIDE DO ZAPLETOV?

• Vnetje se lahko iz pljučnega tkiva razširi na poprsnico (opno, ki ločuje pljučno tkivo od stene prsne votline) in povzroči plevritis. Med obema plastema poprsnice se lahko nakopiči tekočina, ki pritiska na pljučno tkivo in povzroča težave z dihanjem, Zelo resen zaplet pri pljučnici je empiem, pri katerem se med obema plastema poprsnicc nakopiči gnoj.

• Pri zelo hudi obliki pljučnice lahko povzročitelj okužbe vstopi v krvni obtok in povzroči napredovanje okužbe v sepso.

• Pri bolj ogroženih, kot so majhni otroci, starejši in bolniki z oslabljenim imunskim sistemom.

Rentgensko slikanje prsnih organov

Rentgensko slikanje prsnih organov je pogosto ena prvih preiskav, ki jih opravimo pri sumu na bolezen pljuč ali srca, saj je neboleča, hitra in vama. Pri rentgenskem slikanju usmerimo rentgenske žarke skozi bolnikov prsni koš na fotografski film. Čvrsta tkiva, na primer kosti, absorbirajo rentgenske žarke in so zato na sliki videti bela, mehka tkiva so siva, zrak pa črn. Okvarjeno ali spremenjeno pljučno tkivo ali morebitna tekočina v njem bosta na rentgenski sliki videti bela, ker ne vsebujeta zraka. Običajno slikamo s hrbtne strani, v nekaterih primerih pa je potrebno tudi slikanje s strani.

Rentgensko slikanje

Preiskovanec mora dvigniti roki, s čimer razmakne lopatici, ter globoko vdihniti. Med slikanjem se ne sme premikati, sicer slika ne bo ostra.

Zasenčenja na prikazani re:ntgenski sliki označujejo dele pljučnega tkiva, ki jih je zajela pljučnica.
Zdravstveni vodnik za vso družino; Avtorica: Dr. Miriam Stoppard; Mladinska knjiga Založba d.d., Ljubljana 2007, www.emka.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Pernaton Pernaton
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov