PHA Pinceta za klope, 1 pinceta

<span>PHA Pinceta za klope je namenjena hitremu in varnemu odstranjevanju klopa.</span> PHA Pinceta za klope je namenjena hitremu in varnemu odstranjevanju klopa.
468908 20286

Ocene in mnenja

Opis

VETERINARSKI IZDELEK

PHA Pinceta za klope je namenjena hitremu in varnemu odstranjevanju klopa. Le-tega je potrebno odstraniti čimprej po vbodu, čeprav ga je na med dlakami vašega hišnega ljubljenca zelo težko opaziti!

Pomni!

V videu, ki je priložen pod sliko si lahko ogledate pravilen način odstranitve klopa, ki se je že prisesal v tkivo.

Čim dlje se klop hrani s krvjo vašega zvestega prijatelja tem večja je možnost zastrupitve oziroma prehoda patogenih bakterij ali virusov iz klopa v krvožilni sistem psa (tudi mačke imajo podoben problem). Tveganje se še posebej poveča, če klopa skušate odstraniti na nepravilen način - torej tako, da stiskate morebiti že nabrekel trup. V tem primeru začne slina klopa in kri prehajati v obratno smer skupaj z bakterijami. Pravilno je klopa izvleči na način kot prikazuje film - primemo ga za rilec in ga poskušamo počasi vendar vztajno izvleči.

Prav tako ne uporabljajte kakršnih koli mazil, olj ali podobnih snovi, saj se zgodi podobno kot pri stiskanju klopovega trupa. V kolikor klopa raztrgate oziroma poškodujete odstranite še rilček le-tega oziroma poiščite veterinarsko pomoč.

V izogib vsemu temu pa priporočamo uporabo PHA izdelkov primernih za preventivo pred naselitvijo klopa - Uporabite lahko PHA kožne kapljice (kožni nanos) ali pa morebiti zaščitno ovratnico. Le-ta je narejena v dveh možnih velikostih - za velike ter za male pse.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: PHA PHA
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja