PiC Mister8 otroški inhalator

PiC Mister8 otroški inhalator je medicinska naprava tipa IIa, ki pretvori zdravilo iz tekoče oblike v aerosolno razpršilo, le-tega pa razpršimo naravnost v respiratorni trakt (dihalno pot). PiC Mister8 otroški inhalator je medicinska naprava tipa IIa, ki pretvori zdravilo iz tekoče oblike v aerosolno razpršilo, le-tega pa razpršimo naravnost v respiratorni trakt (dihalno pot).
455954 9784
Brezplačna poštnina!

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Pojem medicinskih pripomočkov pokriva vse izdelke, ki se uporabljajo za diagnosticiranje, preprečevanje, spremljanje, zdravljenje in lajšanje bolezni, okvar, invalidnosti, anatomskih funkcij ali fizioloških procesov, za nadzor spočetja in ki svojega glavnega predvidenega namena učinka na človeško telo ne dosega na farmakološki, imunološki ali metabolični način. Pod medicinske pripomočke torej zajemamo vse od navadnih obližev do elektromagnetnih in mehaničnih aparatur za bolnišnično uporabo, kirurških instrumentov ter diagnostičnih testov.

Zaradi narave in lastnosti medicinski pripomoček težko uveljavljate v reklamaciji.

PiC Mister8 otroški inhalator je medicinska naprava tipa IIa, ki pretvori zdravilo iz tekoče oblike v aerosolno razpršilo, le-tega pa razpršimo naravnost v respiratorni trakt (dihalno pot). S pomočjo posebno oblikovane posodice za zdravila, zdravilo zahvaljujoč optimalni velikosti aerosolnih delcev lažje prodre v respiratorni trakt. Stranski pretok opazno poveča tok delcev in skrajša terapijo, kar pomembno vpliva na učinkovitost in sprejemljivost terapije, predvsem pri otrocih.

PRIPRAVA IN UPORABA NAPRAVE

o Inhalator in pripomočke vzemite iz pakiranja. Prepričajte se, da so vsi deli nepoškodovani. V nasprotnem primeru se obrnite na svojega prodajalca.
o Dodajte zdravilo in/ali fiziološko raztopino v posodico za zdravila. Glede količine zdravila upoštevajte priporočila zdravnika ali farmacevta in hkrati ne presezite dovoljene količine vnosa tekočine v posodico (od 2 do 10ml).
o Zaprite posodico za zdravila.
o Pritrdite povezovalni del posodice (F1) na zgornjo del posodice.
o Pritrdite cevko na posodico za zdravila.
o Izberite enega od naslednjih pripomočkov: nosni nastavek, ustni nastavek ali eno izmed mask. V primeru, da ne veste,
kateri pripomoček uporabiti, se posvetujte z zdravnikom.
o Povežite električni kabel z inhalatorjem (H).
o Električni kabel povežite z električnim omrežjem.
o Vklopite inhalator s pritiskom na gumb ON/OFF.
o Pričnite s terapijo. Priporočamo Vam, da med terapijo udobno sedite. Ko se aerosolni tok prekinja, za nekaj sekund
prekinite s terapijo in počakajte, da se kapljice zdravila usedejo na stene posodice. Nato postopek ponovite in končajte s
terapijo šele, ko v posodici zdravila ni več.
o Po terapiji izključite napravo, iztaknite vtič iz vtičnice, umaknite pripomočke in očistite napravo in pripomočke tako, kot
je opisano v poglavju Čiščenje in vzdrževanje.

TEHNIČNI PODATKI

Informacije o delovanju naprave je posredoval proizvajalec in so v skladu s standardom EN 13544-1. Hrup se lahko spremeni od dodanih viskoznih zdravilih.

EN 60601-1 Medicinski električni pripomoček – 1. del: splošne varnostne zahteve EN 60601-1-2 Medicinski električni pripomoček – 1. del: splošne varnostne zahteve – varnostni standard: elektromagnetna kompatibilnost – Zahteve in testi

EN 13544-1 Naprava za inhalacijo – 1. del: Razpršilni sistemi in njihovi sestavni deli

Pogoji shranjevanja:
Relativna vlažnost: 45 % / 85 %

Temperatura: -20 oC / +70 oC

Medicinski pripomoček zahteva posebno pozornost glede elektromagnetne kompatibilnosti, zato ga je potrebno instalirati in uporabljati v skladu z navodili in informacijami v priloženih navodilih za uporabo.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Globoka venska tromboza

Kako poteka zdravljenje?
Namen zdravljenja je lajšanje simptomov, zmanjševanje tveganja za pljučno embolij o in druge sistemske embolizme ter preprečevanje potrombotičnega sindroma. Zdravljenje, ki preprečuje ali zavira strjevanje krvi (antikoagulacijsko zdravljenje), je temeljno zdravljenje globoke venske tromboze. Najprej se zdravi z injekcijami heparina v žilo (intravensko) ali pod kožo (subkutano), nato pa se običajno preide na zdravljenje s kumarini, ki jih bolnik zaužije v obliki tablet.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Artsana Artsana
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov