x
Vse kategorije
PROfertil za dietetsko uravnavanje motenj plodnosti pri moških, 60 kapsul
PROfertil za dietetsko uravnavanje motenj plodnosti pri moških, 60 kapsul
Oceni izdelek in zasluži
5.0 2

PROfertil za dietetsko uravnavanje motenj plodnosti pri moških, 60 kapsul

Proizvajalec: Lenus Pharma
PROfertil učinkovitost in varnost dokazuje na 4 različnih kliničnih študijah.
Brezplačna poštnina!
Cena: 59,98 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaPrehransko dopolnilo
Težavaneplodnost
Kdo uporablja?moški

Koristni video nasveti

Ocene in mnenja

Tina*** | 19. 05. 2017 09:44
Spermiogram
S moževim spermiogramom je prakrično vse narobe  - po jemanju tega zdravila so bički postali ultra mobilni - hvala lekarna žužemberk za tako dober nasvet

Opis

Živila za posebne prehranske namene

Zadnja leta obvladovanje motenj plodnosti pri parih z željo po otrocih pridobiva vedno večjo vlogo v medicini. Demografske študije kažejo, da danes vsak šesti do sedmi par ostaja brez otrok proti svoji volji. Razloge za to je najti pri obeh spolih.

Po ocenah Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) so razlogi za neplodnost pri 40 % parov na ženski strani, pri 20 % pri obeh, pri 40 % pa je vzrok izključno v moški neplodnosti.

Težave s plodnostjo so pri moških večinoma povezane z motnjami v spermatogenezi (fiziološki proces tvorbe in zorenja semenčic). Kaže se kot zmanjšanje v kakovosti in količini semenčic. V primerjavi z normalnimi vrednostmi (potrebnimi za uspešno oploditev) sta močno zmanjšani bodisi količina bodisi gibljivost semenčic in/ali pa je močno povečan delež okvarjenih semenčic. V največ primerih gre celo za kombinacijo vseh treh faktorjev.

V nasprotju z ženskami, kjer je na voljo več vrst zdravljenja, so možnosti zdravljenja pri moških zelo omejene, večinoma na izboljšanje poglavitnega faktorja, kakovosti semenčic. Poznanega zdravila, ki bi vplivalo na kakovost sperme, ni. Raziskave pa kažejo, da imajo določena mikrohranila lahko pozitiven učinek na število, gibljivost in tvorbo semenčic. Tako je mogoče izboljšanje stanja moške plodnosti na prehransko-fiziološki način.

Spermatogeneza je zelo kompleksen in zapleten biološki proces, ki traja nekaj tednov (navadno kakih 12 tednov). Med tem procesom telo potrebuje različne esencialne hranilne snovi za podporo različnim razvojnim stopnjam semenčic kot so vitamini in njim podobne snovi, elementi v sledovih, minerali in amino kisline. Določena hranila so nujen pogoj za normalno in optimalno spermatogenezo.

Pri moških z motnjami plodnosti je potreba po omenjenih hranilih močno povečana. Dokazano je, da je z redno in usmerjeno oskrbo z uravnoteženo kombinacijo točno določenih hranil v zadostnih količinah, mogoče s prehrano vplivati na naraven proces tvorbe semenčic.

Številne snovi, ki so osrednjega pomena za učinkovito spermatogenezo, so priznani raziskovalci posamično raziskovali in objavili izsledke raziskav. PROfertil združuje raziskane snovi v skladu z izsledki teh raziskav. Njegovo delovanje je podprto s številnimi študijami, sestava pa zaščitena s patenti.

PROfertil je preparat, posebej razvit za izboljšanje kakovosti sperme ter posledično plodnosti pri moških z motnjami plodnosti in željo po otrocih.

Uporaba PROfertila pri moških

•    z zmanjšano plodnostjo neznanega vzroka (idiopatsko)
•    vključenih v postopke oploditve z biomedicinsko pomočjo
•    v parih s ponavljajočimi neželenimi prekinitvami nosečnosti
•    z diagnosticirano visoko fragmentacijo DNA semenčic
•    z zmanjšano plodnostjo pri subklinični varikokeli

Sestavine:

 

 na dan (2 kapsuli)
L-karnitin440 mg
L-arginin250 mg
koencim Q1015 mg
vitamin E120 mg (1000% PDV*)
cink40 mg (400% PDV*)
folna kislina800 mcg (400% PDV*)
glutation80 mg
selen60 mcg (109% PDV*)

Odmerjanje

Vzemite dve kapsuli na dan med obrokom ali po njem, skupaj z nekaj tekočine.

Kapsule je potrebno jemati vsaj tri mesece, da bi lahko vplivali na vse stopnje spermatogeneze. Priporočljivo ga je jemati vse do zanositve. Če imate vprašanja glede optimalnega jemanja ali druga vprašanja, se posvetujte s svojim zdravnikom.

Podatki o prehranskih lastnostih PROfertil dopolnila

PROfertil je živilo za posebne zdravstvene namene, namenjeno za dietetsko uravnavanje motenj plodnosti pri moških z željo po otrocih.

Z rednim vnosom PROfertil-a v skladu s priporočili za uporabo in glede na določene značilnosti vsebovanih hranilnih snovi, je mogoče doseči izboljšanje v enem ali več kriterijih, ki se uporabljajo pri opisovanju kakovosti sperme. Ti kriteriji so navadno: gibljivost in gostota semenčic, volumen ejakulata in stopnja deformacije semenčic (morfologija).

Natančno določena in s študijami podprta sestava PROfertil-a je prilagojena posebnim prehranskim zahtevam in povečanim potrebam moških z motnjo plodnosti po določenih hranilih.

Selen: ima vlogo pri nastanku semenčic
Osnovni pogoj za reproduktivno zmožnost pri moških je normalno delovanje spermatogeneze (biološki proces tvorbe semenčic). Normalna spermatogeneza povečuje verjetnost oploditve ženskega jajčeca in tako povečuje verjetnost zanositve.

Cink: ima vlogo pri plodnosti in razmnoževanju
Normalizacija plodnosti in zmožnost razmnoževanja pri moških sta očiten pogoj za zanositev.

Folat: prispeva k presnovi homocisteina
Eden poglavitnih razlogov za slabo kakovost moške sperme so povišane vrednosti homocisteina v organizmu. Homocistein je snov, ki nastane med presnovo proteinov. Z nalaganjem homocisteina lahko prihaja do motenj v oskrbi testisa s krvjo. Posledično sta zmanjšana tako število kot gibljivost semenčic.

Folat: prispeva k sintezi aminokislin
Normalizacija sinteze aminokislin je pomemben pogoj za kakovost semenčic. S sintezo aminokislin kot sta lizin in metionin, pride v organizmu do tvorbe L-karnitina. S sintezo aminokislin glutamične kisline, cisteina in glicina, pa se tvori pomembna učinkovina glutation.

Vitamin E in selen: imata vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom
Izraz “prosti radikali” (RKS – reaktivne kisikove spojine) se nanašajo na molekule, ki imajo enega ali več neparnih elektronov, ki zlahka reagirajo s svojim okoljem. Če količina RKS preseže fiziološko vrednost, to vodi v oksidativni stres, ta pa v poškodbo celice. V semenski tekočini oksidativni stres vodi v zmanjšano koncentracijo in gibljivost semenčic. Prav tako pa oksidativno stres lahko vodi do sprememb v strukturi DNA semenčic (prekinitev verig DNA).

Neželeni učinki PROfertil dopolnila

V kliničnih študijah na PROfertil-u ni prišlo do neželenih učinkov.

Pomembno obvestilo ob jemanju PROfertil dopolnila

Živilo je potrebno uporabljati pod zdravniškim nadzorom. Pred prvo uporabo ali ob spremembi priporočenega odmerjanja se posvetujte s svojim zdravnikom. Ni popolno (kompletno) živilo. Ni primerno za uporabo kot edini vir prehrane. Živilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Pazite na zdrav življenjski slog. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Živilo shranjujte v suhem prostoru, pri temperaturi do 25°C, zaščiteno pred neposredno svetlobo.

Vegi-kapsule:
kapsule rastlinskega izvora (celuloza). Ni živalskih aditivov in se dobro prenašajo.

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Priloge

Sestavine Prijavite se v spletno trgovino in preverite iz katerih sestavin je izdelek sestavljen.

Ali ste vedeli

Članki

Spletne vsebine

Neploden že vsak šesti par!

Večina parov kar kmalu dobi otroka. Za nekatere pa zanositev ni tako preprosta in število parov, ki se srečuje z neplodnostjo, narašča. Neplodnost je resna težava sodobne družbe, saj je v Evropi neploden že vsak šesti oziroma sedmi par, po podatkih... preberi več...

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaPrehransko dopolnilo
Težavaneplodnost
Kdo uporablja?moški

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.