Rakitovec 100 % olje rakitovca, 30 mL

<p><strong>Olje iz plodov rakitovca je visoko cenjen izdelek, namenjen za vse osebe, ki jim primankuje vitamina C. </strong></p>

Olje iz plodov rakitovca je visoko cenjen izdelek, namenjen za vse osebe, ki jim primankuje vitamina C.

948837 14064

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Olje iz plodov rakitovca je visoko cenjen izdelek, namenjen za vse osebe, ki jim primankuje vitamina C.

Navadni rakitovec je listopadni grm ali nizko drevo, ki raste tudi pri nas. Rakitovec velja za izredno cenjeno drevo, ki zraste tudi do 15 mestrov visoko. Ima drobne rumenkaste cvetove iz katerih se razvijejo majhni jajčasti plodovi rumeno oranžne ali rdeče oranžne barve. V plodovih je po ena jajčasta peška, obdana s trdo lupino.

Plodovi rakitovca ostanejo na rastlini še dolgo po tem, ko so vsi listi drevesa že odpadli.

Plodovi rakitovca veljajo za visoko kvalitetno, že dolgo poznano rastlino. Opevajo ga tako ljudske pesmi, o njem govorijo legende, ter splošne ljudske pripovedke.

Rakitovec ter njihovi plodovi vsebujejo edinstveno sestavo, ki je obogatena predvsem z antioksidativnim vitaminom C ter številnimi vitamini, ki so topni tudi v olju. Ekstrakt rakitovca vsebuje tudi nekatere minralne snovi ter snovi, ki jih ne vsebuje nobena druga rastlina. Velja namreč, da rakitovec vsebuje zelo veliko število mineralnih ter drugih snovi, v njem najdemo zastopan velik del elementov iz periodnega sistema. Vsebuje tudi omega 3, 6 in 9 maščobne kisline, saharozo, glukozo, pektin ter tudi karotenoide.

Uporaba olja iz plodov rakitovca

Olje iz plodov rakitovca uživajte na sledeč način:
1/2 čajne žličke do 3 krat dnevno, 15 minut pred obrokom.

Jerebikino olje lahko uživate tudi tako, da z njim pripravite okusne presne jedi, na hrani, ki jo redno uživate ali celo v samih napitkih. Žlička naj bo lesena, plastična ali iz porcelana. Kovinska žlička ni priporočljiva

Za kaj se uporabljajo plodovi rakitovca?
Plodovi se uporabljajo za pripravo olja in napitka.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Šolar na poti do sebe - Oblikovanje osebnosti

To sposobnost lahko preskusite pri svojem šolarju (mlajši za test še niso dovolj zreli). Najprej ga povabite, da privoli v preskus osebnostne trdnosti. V trgovini naj si izbere tri najljubše slaščice (npr. čokoladne bonbone), jih doma položi na pisalno mizo in si vsak dan privošči po eno. Če to zmore, dobi še šest slaščic za naslednjih šest dni. Če zmore tudi ta napor odlaganja zadovoljitve (frustracije), naj bo ustrezno nagrajen. Vseh devet dni pa se z njim pogovarjajte o doživljanju odpovedovanja.
Šolar na poti do sebe; Založba Didakta - www.didakta.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Terezia Terezia
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja