Refresh kapljice za oči, 15 mL

Raztopina identična naravnim solzam brez konzervansa. Raztopina identična naravnim solzam brez konzervansa.
457795 1187

Ocene in mnenja

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK

15 ml plastenka z raztopino, ki vsebuje konzervans.

Ta pod vplivov svetlobnih žarkov razpade na sestavine naravnih solz (te so Na, Cl in voda, ter minerale, ki jih ostale umetne solze ne vsebujejo, to so Ca, Mg in K). To pomeni, da v oko preide raztopina identična naravnim solzam in brez konzervansa. Zaradi vsebnosti lubrikanta CMC (karboksi metil celuloze) kapljice nudijo dolgotrajno udobje. Vkapavajo se lahko večkrat dnevno ali po potrebi.

Zaradi omenjenih lastnosti so primerne tako za nosilce vseh vrst kontaktih leč kot tudi tiste, ki leče ne nosijo oziroma vse, ki imajo težave s suhim očesom (so občutljivi na klor, cvetni prah, po laserskih operacijah,…).

Rok uporabe po prvem odprtju je 60 dni.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Diabetična retinopatija!

Po besedah asist. dr. Mojce Urbančič iz Očesne klinike Univerzitetnega kliničnega centra v Ljubljani je diabetična retinopatija najpogostejši pozni zaplet sladkorne bolezni. Je glavni vzrok slepote...

Preberi več...

Ali ste vedeli

Očesni tumorji

Benigne in maligne tvorbe se lahko razvijejo v vseh področjih očesa, zato obstaja veliko različnih očesnih tumorjev. Vendar pa tumor le redkokdaj opazimo zaradi težav z očmi. Eden izmed teh, ki jih lahko odkrijemo dovolj zgodaj, je maligni tumor na mrežnici, ki se pojavi pri otrocih: retinoblastom. Če otrok nenadoma začne škiliti, je lahko to prvo znamenje (simptom) tumorja. Pozornost zbudi tudi dejstvo, da zenica prizadetega očesa izgleda belo namesto črno (tako imenovane mačje oči).

Naslednji tumor, ki ga je mogoče prepoznati na podlagi simptomov, je maligni melanom žilnice: ostrina vida pojema in v vidnem polju je vidna senca.

Rakava bolezen, kot so maligni limfomi, pljučni rak ali rak na ledvicah, sorazmerno pogosto tvorijo tudi »hčerinske« tvore v očesu.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Allergan Allergan
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja