Resposorb Super sterilna obloga za rane 10x10 cm, 10 oblog

Resposorb Super sterilna obloga je inovativna visoko vpojna obloga z dodatkom supervpojne snovi. Resposorb Super sterilna obloga je inovativna visoko vpojna obloga z dodatkom supervpojne snovi.
10317 10317

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Pojem medicinskih pripomočkov pokriva vse izdelke, ki se uporabljajo za diagnosticiranje, preprečevanje, spremljanje, zdravljenje in lajšanje bolezni, okvar, invalidnosti, anatomskih funkcij ali fizioloških procesov, za nadzor spočetja in ki svojega glavnega predvidenega namena učinka na človeško telo ne dosega na farmakološki, imunološki ali metabolični način. Pod medicinske pripomočke torej zajemamo vse od navadnih obližev do elektromagnetnih in mehaničnih aparatur za bolnišnično uporabo, kirurških instrumentov ter diagnostičnih testov.

Zaradi narave in lastnosti medicinski pripomoček težko uveljavljate v reklamaciji.

Resposorb Super sterilna obloga je inovativna visoko vpojna obloga z dodatkom supervpojne snovi.

Resposorb Super je visoko vpojna blazinica s superabsorbentom namenjena za primere, ko je potrebna posebno visoka absorpcijska sposobnost obloge. 

Obloga je inovativna predvsem v pogledu posebej razvite vpojne sredice, ki je narejena iz mehkih celuloznih vlaken, ki se mešajo s superabsorbentom. Le-ta shranjuje tekočino oziroma ranin izloček.

Na strani, ki je obrnjena stran od rane, je izdelek opremljen z vodoodbojno plastjo, ki omogoča transpiracijo.

To namreč omogoča plast, ki je opremljena s posebnim flisom, ki je obarvan zeleno. Celoten depo je zavit v mehko, dvoslojno, netkano tkanino, ki omogoča hitro prehajanje eksudata, da se le-ta veže v vpojno jedro.

Mehkoba obloge in prepustnost za zrak sta prednosti obloge, poleg naštetega pa tudi visoka prilagodljivost, saj se obloga zlahka prilagaja konturam telesa.

Obloga ne prepušča vlage, prešušča pa zrak z namenom, da koža dobro diha. 

Za kaj je izdelek primeren?

Sterilna obloga je namenjena za zdravljenje visoko izločajočih se ran, še posebej v primernih zdravljenja kirurških ran, limfnih ran, razjed na nogah in ulceroznih tumorjev, ter v primernih kot je previjanje ran pod kompresijskimi pogoji.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Ko zbolijo otroci

Pravilna nega bolnega otroka
Okrevanje v postelji? Predvsem zelo majhni otroci potrebujejo med boleznijo veliko pozornosti in ljubezni. Najbolje je, da jih dobro pokrijete in jih imate v svoji bližini. Otroka ne smete nikoli siliti,naj počiva v svoji sobi, če si tega ne želi. Če ima vročino, ga ne obremenjujte. Prižgite tiho glasbo ali radijsko igro ali mu berite kakšno pravljico, ki jo ima rad. Težavne igre, ki zahtevajo razmišljanje, kot tudi gledanje televizije so preveč utrujajoči.

Najverjetneje potrebuje otrok več spanja, vendar težko zaspi, nemirno sanja in se pogosto zbuja. Zato poskrbite za mir in ostanite v bližini.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Hartmann Hartmann
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov