x
Vse kategorije
Rosidal sys set kratkoelastičnih povojev
Rosidal sys set kratkoelastičnih povojev
Oceni izdelek in zasluži
4.0 1

Rosidal sys set kratkoelastičnih povojev

Proizvajalec: Lohmann rauscher
Kompresijski sistem za terapijo golenje razjede.
Brezplačna poštnina!
Cena: 84,73 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkapovoj

Ocene in mnenja

Tomaž*** | 22. 11. 2016 01:00
/
Spoštovani!

Kot informacijo, tak način povijanja je redek. V ZD Ajdovščina, ki pokriva občini Ajdovščino in Vipavo je samo naša mama pacientka s takšnim povijanjem. Na začetku je mož moral patronažno sestro naučiti, kako povijati ( njemu so razložili v dermatološki ambulanti v Ljubljani ( Zaloška cesta). Problem nastane, ker patronažne sestre zelo menjajo teren, drugič so dopusti, bolniške, nega..in s tem povijanjem niso seznanjene.

Glede na to, da je cena teh povojev po mojem mnenju krepko previsoka, je dobiček dovolj velik, da bi po ZD organizirali predavanje o načinu in KORISTI ( bistvo zdravljenja ulkusov je kompresija ) takšnega povijanja, s tem se vam bi povečali prodajo in cena bi  normalno lahko bila nižja in dostopnejša.

Lep pozdrav!

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Navodilo za uporabo

Kompresijski sistem za terapijo golenje razjede, ki zadošča časovnemu obdobju terapije v trajanju približno šest mesecev.

Set vsebuje

1 x Tg-tubularni povoj, velikost 7cmx20 m (REF 24005)
4 x Rosidal Soft (penasti povoj, beli),10cmx2mx0,2cm (REF 13016)
2 x Rosidal K (kratkoelastični povoj, kožne barve,100% bombaž), 8cmx5m (REF 22201)
2 x Rosidal K (kratkoelastični povoj, kožne barve,100% bombaž),10cmx5m (REF 22202)
1 x Porofix (lepljivi trak) 2,5 cm x 5 m (REF 34311)
1 x Mollelast haft (kohezivni, pričvrstitveni povoj, beli) 8cmx20m (REF 30070)
1 x pralna vrečka
Za učinkovito kompresijsko povijanje moramo pri vsaki aplikaciji uporabiti Tg-tubularni povoj, 2 povoja Rosidal soft in 1 povoj Rosidal K (8cmx5m) ter 1 povoj Rosidal K (10cmx5m). V setu sta dva kompleta kratoelastičnih povojev RosidalK in Rosidal soft ter potrošni izdelki (Tg tubular, Porofix in Mollelast haft) ter pralna vrečka, ki omogoča pranje povojev (Rosidal K in Rosidal soft) ne pa tudi potrošnih izdelkov. V primeru, da bi te izdelke predčasno porabili, jih lahko posamično dokupite.

Indikacije

Za kompresijsko povijanje pri oskrbi in obravnavi golenje venozne razjede.

Kontraindikacije

• Napredujoča, periferna, arterielna bolezen
• Septični flebitis
• Hypodermitis

Splošna navodila

1. Pred namestitvijo kompresijskega povoja moramo razjedo očistiti ter glede na stanje razjede uporabiti primerno oblogo, katero določi zdravnik. Priporočamo sodobne obloge za vlažno zdravljenje Suprasorb (Suprasorb P, Suprasorb A, Suprasorb M, Suprasorb F, Suprasorb H, Suprasorb G, Suprasorb C).
2. Povoj povijamo pravokotno (90°) na nogo.
3. Glava povoja je obrnjena navzven.
4. Povijamo tesno ob nogi, s polno potezno silo.
5. Nestrokovno povijanje lahko povzroči zažemanje in otekanje goleni, kar kaže na nepravilno povijanje in nepravilno izvajanje pritiskov.
6. Priporočamo, da po aplikaciji bolnik hodi najmanj eno uro!

Navodilo za povijanje

1. Tg-tubularni povoj odrežemo v približno 3-4 kratni dolžini (nožni prsti - peta - koleno) ter z njim oblečemo golen najmanj 10cm čez koleno. Preostanek tubularja bolnik sam drži v roki (položaj stopala je ves čas v pravokotni legi).
2. Rosidal soft pričnemo povijati na nartu – začetek pri malem prstu.
3. Zavoji se vedno prekrivajo za 1 - ?.
4. Povijamo cirkularno od malega prsta proti peti, povoj obvezno namestimo čez sredino pete in se vrnemo nazaj proti sredini stopala ter ponovno preko skočnega sklepa oz. gležnja (trikotnik-peta). Od anatomije stopala je odvisno, kolikokrat se lahko vrnemo k stopalu oz. k peti.
5. Sledi cirkularno povijanje do pričetka meč oz. odvisno od otekline noge.
6. Meča povijemo z drugim Rosidal Soft povojem v obliki osmice in vse do jamice podkolena.
7. Sledi povijanje s kratkoelastičnim povojem Rosidal K (širine 8cmx5m). Pričnemo povijati na nartu – začetek pri malem prstu – enako kot pri Rosidal soft .
8. Zavoji se vedno prekrivajo za 1 - ?.
9. Rosidal K povijamo tesno ob nogi, s polno potezno silo.
10. Povijamo cirkularno od malega prsta proti peti, povoj obvezno namestimo čez sredino pete in se vrnemo nazaj proti sredini stopala ter ponovno preko skočnega sklepa oz. gležnja (trikotnik-peta). Od anatomije stopala je odvisno, kolikokrat se lahko vrnemo k stopalu oz. k peti.
11. Sledi cirkularno povijanje do pričetka meč oz. odvisno od otekline noge.
12. Nadaljujemo s Rosidal K (širine 10cmx5m) v obliki osmice in vse do jamice podkolena.
13. Z lepljivim trakom Porofix po potrebi oblepimo predele pete in prstov ter meč.
14. Preostanek Tg-tubularnega povoja, ki se končuje pri nožnih prstih potegnemo (oblečemo) preko povojev Rosidal K v smeri kolena, tako, da so nožni prsti sproščeni ter preostanek nad kolenom zavihamo navzdol.
15. Tubularni povoj pod kolensko ploščico in pri prstih fiksiramo z Mollelast haft pričvrstitvenim povojem.
16. Pravilno povita golen.
17. Po končani aplikaciji povojev sledi obvezno razgibavanje skočnega sklepa – vaje (prsti-peta 10 krat), nato obvezna hoja eno uro!

Trajanje nošenja povoja

Glede na stanje rane in vpojnost obloge, lahko povoj ostane na nogi od 3 – 7 dni (noč in dan)!

Navodilo za pranje

Rosidal Soft in Rosidal K povoji so pralni. Priporočena temperatura pranja je 40C ob uporabi običajnega pralnega sredstva. Pri izredni umazaniji je dovoljeno pranje pri 90C. Uporabite za pranje priloženo pralno vrečko. Povoje dajte v razvitem stanju v pralno vrečko ter jo vstavite v boben pralnega stroja. Po pranju razvite povoje posušite-lahko tudi v sušilnem stroju. Možne barvne spremembe ne vplivajo na funkcijo povoja. Povoje lahko perete do 50 krat.
Pomembno
• Delna pomodritev nožnih prstov takoj po aplikaciji je normalna. Ta mora izginiti kmalu po izvajanju vaj – razgibavanje prstov cca 20x! - te so nujne takoj po aplikaciji. V kolikor se bolečina močno stopnjuje mora pacient obiskati zdravnika.
• V kolikor simptomi ( bolečina in pomodritev) ne izginejo, je potrebno povoj odstraniti in ponovno namestiti.

Priloge

Ali ste vedeli

Sladkorna bolezen - tip 2

Gibanje kot terapija
Kratki počitki. Ce med aktivnostjo malo počivate, lahko pripomorete k lažjemu obvladovanju vsakodnevnih zahtev. Izkoristite opoldanski čas za odmor na svežem zraku. S škodljivimi snovmi napolnjen zrak v zaprtem prostoru povzroča zaspanost in slabo zbranost. Pet minut hoje na svežem zraku osveži misli in sprazni glavo. Tudi dihalne vaje so dobre za dušo: pri globokem dihanju je telo na najvišji energijski ravni in pride do izločanja endorfina v možganih. Ti hormoni povzročijo dobro počutje.


Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Članki

Kupili so tudi

Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkapovoj

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.