Sab simplex kapljice, 30 mL
Sab simplex kapljice, 30 mL
Oceni izdelek in zasluži
5.0 2

Sab simplex kapljice, 30 mL

Proizvajalec: Pfizer
Za zmanjševanje količine plinov v želodcu in črevesju.
Cena: 6,54 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaZdravilo, kapljice

Opis

IZDELEK JE KONČNO SPET NA VOLJO!

Sestava

1 ml suspenzije (25 kapljic) vsebuje 69,19 mg simetikona (kar ustreza 64,0 mg dimetikona in 5,19 mg silikagela).
Pomožne snovi: hidroksipropilmetil celuloza, natrijev citrat, citronska kislina monohidrat, natrijev ciklamat, natrijev saharinat, natrijev benzoat, karbomer 974, sorbinska kislina, aroma vanilije in maline, makrogol stearil eter ter prečiščena voda.

Lastnosti in delovanje

Peroralna suspenzija Sab simplex vsebuje mešanico dimetikona in silicijevega dioksida, ki jo imenujemo tudi simetikon. Dimetikon je učinkovina, ki na fizikalni način zmanjšuje površinsko napetost plinov v želodcu in črevesu. Zmanjšuje prostornino plinov, ki se izločijo po naravni poti ali pa se absorbirajo. Dimetikon, ki je farmakološko in fiziološko neaktiven, se ne absorbira in se izloči nespremenjen. pH suspenzije je približno 4,5.

Indikacije

Peroralno suspenzijo Sab simplex uporabljamo
- za zmanjševanje plinov v želodcu in črevesju (pri meteorizmu, flatulenci, aerofagiji in Roemhldovem sindromu);
- pred diagnostičnimi preiskavami v trebušni votlini za baljšo preglednost rentgenskih slik, pred ultrazvočnimi in endoskopskimi preiskavami trebuha;
- pri zvečanem nastajanju plinov po operacijah; - pri zaužitju večjih količin detergentov.

Kontraindikacije

Zdravila ne smemo uporabljati pri znani občutljivosti za sestavine zdravila ter pri zapori črevesja.

Previdnostni ukrepi in opozorila
Peroralno suspenzijo Sab simplex uporabljamo pri otrocih do 15. leta starosti le po predhodnem posvetu z zdravnikom. Če se med zdravljenjem pojavijo ali poslabšajo slabost, bruhanje ali bolečine v trebuhu, je potrebno obvestiti zdravnika.

Interakcije

Klinično pomembne interakcije niso znane.

Nosečnost in dojenje

Ni znano, da bi bila uporaba dimetikona med nosečnostjo ali dojenjem škodljiva.

Vpliv na psihofizično sposobnost

Peroralna suspenzija Sab simplex ne vpliva na psihofizično sposobnost za upravljanje vozil ali strojev.

Odmerjanje

Peroralna suspenzija je primerna tudi za uporabo pri dojenčkih in otrocih, ki se hranijo po steklenički ter pri starejših bolnikih. Kapfjice se dobro mešajo z mlekom in drugimi tekočinami. Stekleničko pred uporabo dobro pretresite! Vsebina lažje izteka, če držimo stekleničko navzdol in s prstom narahlo udarjamo po dnu stekleničke. Kapljanje lahko upočasnimo, če stekleničko nagnemo poševno.
Če zdravnik ne predpiše drugače, dajemo:
- dojenčkom in otrokom, ki se hranijo po steklenički po 15 kapfjic (0,6 ml) suspenzije, ki se dobro meša z mlekom in drugimi tekočinami. Dojenčkom lahko damo pred dojenjem suspenzijo tudi s pomočjo majhne žličke;
- majhnim otrokom dajemo 15 kapljic med obrokom ali po jedi, po potrebi pa še 15 kapljic pred spanjem;
- otrokom, starejšim od 7 let, dajemo od 20 do 30 kapljic (0,8 do 1,2 ml) vsake 4 do 8 ur; po potrebi lahko odmerke tudi zvečamo;
- odraslim dajemo 30 do 45 kapljic (1,2 do 1,8 ml) vsake 4 do 8 ur; po potrebi lahko odmerke tudi zvečamo.
Če potrebujemo večjo količino peroralne suspenzije, lahko odstranimo kapalko, da vsebina hitreje izteka. To velja zlasti za uporabo peroralne suspenzije pri:
- pripravi za rentgensko slikanje trebuha; bolniki vzamejo na predvečer pregleda 3 do 6 malih (čajnih) žličk (15 do 30 ml peroralne suspenzije);
- pripravi za ultrazvočne preiskave prebavil vzamemo na predvečer pregleda 3 male (čajne) žličke (15 ml) suspenzije; 3 ure pred preiskavo pa še 3 male žličke;
- pred endoskopijo želodca ali dvanajstnika vzamemo 1/2 do 1 čajno žličko (2,5 do 5 ml) suspenzije. Če penasta vsebina prebavil še vedno moti preiskavo, lahko skozi delovni kanal endoskopa dodamo še nekaj ml suspenzije.

Pri zaužitju večje količine detergenta je najmanjši enkratni odmerek 0,5 ml peroralne suspenzije; po potrebi lahko odmerek povečamo, odvisno od količine zaužitega detergenta.
Peroralno suspenzijo Sab simplex lahko uporabljamo, dokler trajajo težave oziroma do izteka roka uporabnosti.

IZDELEK JE ZDRAVILO

Pred uporabo natančno preberite navodilo, ki ga dobite tudi tukaj! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Strokovna podpora in verodostojnost zapisanega

Vsebina in opis na tej strani je pod nadzorom farmacevtov in ostalih strokovnih sodelavcev.

Posodabljanje zapisov na strani je pod nadzorom: Lukanc Tomaž & Lukanc Maja mag. farm. Strokovni pregled informacij na strani: Lukanc Maja mag. farm. & Lukanc Tanja mag. farm.

V kolikor želite prijaviti napako ali nedoslednost na strani, ki ste jo morebiti opazili, lahko to naredite s klikom na ta link.

Ocene in mnenja

Klavdija; | 8. 04. 2019 06:01
Odlicen izdelek
Izdelek je res odlicen. Patronazna nam je rekla da na trziscu ni izdelka ki bi nam pomagal in da moramo poskrbet da se bojo krcki po treh mesecih umirili. Poskusili smo kar nekaj izdelkov ki so za tovrstne tezave vendar niso bili ucinkoviti. Te kapljice pa res delujejo. Dajala sem jih res pred vsakim podojem in krcev nismo imeli. Vsekakor ga pa priporocas starsem otrok s podobnimi tezavami. Moti me edino to da precej casa traja da se nakaplja 15 kapljic. Mogoce bi izdelek lahko bil bolj koncentriran.

Priloge

Ali ste vedeli

Crohnova bolezen

Crohnova bolezen je kronično vnetno stanje, ki povzroči stalno vnetje v celotnem črevesu od ust do zadnjičrie odprtine. Predelom vnetno spremenjenega črevesa lahko sledijo predeli popolnoma zdrave sluznice. Vnetje lahko zajame vse plasti črevesne stene, mezenterij in občrevesne bezgavke. V obolelem delu črevesa nastajajo granulomi. Pogosti so tudi izvenčrevesni znaki bolezni. Lahko bi rekli, da gre za sistemsko vnetno bolezen oz. vnetno bolezen s prizadetost jo celotnega organizma.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Članki

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi

Aptamil Comfort 1 adaptirano mleko, 400 g

10,18 €

Lekobeba vetrovne kapljice, 70 g

7,81 €

Pic injekcijska brizga, 5 mL

0,23 €
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaZdravilo, kapljice

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.