Solgar Gentle Iron 20 mg železo, 90 kapsul

<strong>Solgar Gentle Iron železo je prehransko dopolnilo v katerem je prehransko dopolnilo prisotno v obliki železovega bisglicinata. <br></strong> Solgar Gentle Iron železo je prehransko dopolnilo v katerem je prehransko dopolnilo prisotno v obliki železovega bisglicinata.
535826 10116

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Solgar Gentle Iron železo je prehransko dopolnilo v katerem je prehransko dopolnilo prisotno v obliki železovega bisglicinata.

Železo je prisotno v obliki Fe2+ keliranega kompleksa.

Prednosti Solgar Gentle Iron dopolnila

- ne povzroča zaprtja
- ne iritira želodca ter ne povzroča bolečin
- ne vsebuje glutena in ostankov pšenice
- izdelek je primeren za vegetariansko usmerjene ljudi
- spada pod prehranska dopolnila

Železo je pomemben mikroelement in je primerno predvsem za vse tiste osebe, ki imajo kronično pomanjkanje železa ter so slabokrvni. Železo je izrednega pomena, saj je osrednji ion v organski molekuli, ki prenaša kisiko - imenujemo ga hemoglobin. Hemoglobin prenaša kisik od pljuč pa vse do tkiv, kjer se kisik sprošča.

Potreba po železu se poveča v času nosečnosti, v času menstruacije in pospešene rasti, zato še posebej podpira predvsem žensko zdravje. Železo je tudi pomemben kofaktor za sintezo nevrotransmiterjev, ki se nahajajo v možganih in sicer gre za: dopamin, serotonin ter norepinefrin.

Uporaba prehranskega dopolnila

Odrasli naj odmerijo po eno kapsulo na dan s kozarcem vode ali med prehrano. Odmerek prehranskega dopolnila se lahko tudi spreminja in sicer v dogovoru z zdravnikom.

Ostale sestavine Solgar Gentle Iron

Mikrokristalna celuloza, rastlinska celuloza, rastlinski magnezijev stearat.

Ne vsebuje
glutena, pšenice, mleka in mlečnih izdelkov, soje, kvasa, sladkorja, natrija, umetnih arom, sladil, konzervansov in barvil.

Opozorila ob uporabi Solgar dopolnila

Če ste noseči, dojite ali pa imate kakršnokoli resno zdravstveno stanje, se pred vsako uporabo prehranskega dopolnila posvetujte s svojim zdravnikom. Prenehajte z uporabo, če se pojavijo neželen učinki - v tem primeru se posvetujte s svojim zdravnikom.

Nenamerno preveliko odmerjanje prehranskega dopolnila, ki vsebuje železo je glavni vzrok za usodne zastrupitve pri otrocih pod šest let starosti.

Sestavine 1 tablete Solgar Gentle Iron

20 mg železa vezanega kot železo bisglicinat kelat

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Odvisnost od zdravil

Kakšne težave in zaplete lahko pričakujete, če ste odvisni od zdravil?
Pri dolgotrajnem jemanju katerega izmed zgoraj navedenih zdravil se lahko pojavijo naslednji znaki:

• toleranca (potreba po vedno večjih dozah zdravila, da se doseže želeni učinek),

• psihična odvisnost (močna oziroma nepremagljiva želja (hrepenenje) po psihoaktivni snovi),

• fizična odvisnost (po prenehanju jemanja se pojavi abstinenčni sindrom - močno potenje, slabost, diareja, kašelj, občutek difuzne bolečine po vsem telesu, nespečnost).

Odvisnost prepoznate tudi po tem, da z uživanjem zdravila nadaljujete kljub jasnim dokazom o škodljivosti tega početja, samo uživanje ter dejavnosti za pridobitev zdravila pa vam postanejo pomembnejše od drugih ?obveznosti v življenju. Odvisnost se lahko pojavi po 4-6 tednih uporabe, odtegnitveni simptomi pa se lahko pojavijo že po enem do desetih dneh po opustitvi zdravila.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Solgar Solgar
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja