x
Vse kategorije
Solgar kalcij, magnezij plus bor, 100 tablet
Solgar kalcij, magnezij plus bor, 100 tablet
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Solgar kalcij, magnezij plus bor, 100 tablet

Proizvajalec: Solgar
Solgar kalcij, magnezij plus bor je formulacija, ki vsebuje uravnotežene odmerke esencialnih mineralov kalcija, magnezija in bora. V dnevnem odmerku (2 tableti) vsebuje 666,66 mg kalcija, 266,66 mg magnezija in 2 mg bora.
Cena: 18,85 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
Specifikator Vrednost
Vsebuje kalcij, magnezij

POSEBNA POZORNOST

Nagrada-nakup

Opis

Solgar kalcij, magnezij plus bor je formulacija, ki vsebuje uravnotežene odmerke esencialnih mineralov kalcija, magnezija in bora. V dnevnem odmerku (2 tableti) vsebuje 666,66 mg kalcija, 266,66 mg magnezija in 2 mg bora.

  • Priročen način dopolnjevanja s temi ključnimi hranili za zdrave kosti, zobe, mišice in imunsko podporo
  • kalcij podpira delovanje mišic in živčnega sistema
  • kalcij podpira sproščanje energije in zmanjšuje utrujenost
  • primerno za vegetarijance, vegane in košerje

Magnezij kalcij in bor so elementi, ki so izrednega pomena v organizmu. 

Kalcij in magnezij imata pomembno vlogo pri delovanju mišičnega sistema, poleg tega pa sta izredno pomembne pri prenapšanju živčnih impulzov in pri optimalnemu delovanje živčnega sistema, pri čemer sodeluje predvsem magnezij. 

kalcij in magnezij prispevata k številnih funkcijam organizma

Kalcij ima vpliv na:

• Normalno delovanje mišic
• Vzdrževanje normalnih kosti in zob

Magnezij ima vpliv na:

• Normalno delovanje živčnega sistema
• produkcijo energije in zmanjšanje utrujenosti in izmučenosti
• Normalno delovanje mišic
• Vzdrževanje normalnih kosti
• Normalno psihološko funkcijo

Kalcij je mineral, ki je najbolj prisoten v našem telesu in je shranjen predvsem v naših kosteh. Potreben je za močne in zdrave kosti ter zobe. Ko se staramo, se absorpcija kalcija zmanjšuje, zato moramo poskrbeti, da bomo v prehrani uživali dovolj kalcija, tako da uživamo mlečne izdelke, kot so mleko, jogurt, sir in maslo. Vnos ustreznih količin kalcija kot del zdrave prehrane, skupaj s telesno aktivnostjo, lahko zmanjša tveganje za zdravje, povezano s kostmi in sklepi v poznejšem življenju. Kadar s svojo prehrano ne moremo doseči ustreznih ravni kalcija, se lahko uporabi ta inovativni Solgarjev dodatek. 

Bor je pomemben mineral, ki ga najdemo v polnovrednih živilih kot so fižol, oreščki, semena in avokada, pa tudi v sadju, kot so jagode, pomaranče in grozdje. Sledi bora lahko najdemo tudi v pitni vodi. Nadomestilo bora priporočamo zlasti tistim, ki uživajo prehrano v omejenem obsegu, kot denimo vegani.

Magnezij štejemo za vitalni mineral, saj ga potrebujejo vsi organi v telesu in ga je moč najti v listnati zeleni zelenjavi. POmemben je za veliko procesov, od spodbujanja umirjenosti, podpori mišični funkciji, do sproščanja energije ... 

Uporaba prehranskega dopolnila

Priporočljivo je, da zaužijete do maksimalno 2 tableti prehranskega dopolnila dnevno. Priporočljivo je, fa tablete zaužijete med samim obrokom. 

Sestavine snovi v 2 kapsulah

2 tableti vsebujeta:

  • 666,66 mg kalcija v obliki karbonata
  • 266,66 mg magnezija v obliki oksida, glukonata in v citratni obliki
  • 2 mg bora

Vsi izdelki Solgar ustrezajo priznanemu „zlatemu standardu“ za odličnost. Solgar je izdelan z uporabo naravnih sestavin in je od leta 1947 inovativen popoln dodatek dobremu zdravju - 98% potrošnikov priporoča Solgar  blagovno znamko. 

Ocene in mnenja

Koristni video nasveti

Priloge

Sestavine Prijavite se v spletno trgovino in preverite iz katerih sestavin je izdelek sestavljen.

Ali ste vedeli

Ulcerozni kolitis

Potrebno je tudi zdravljenje simptomov in znakov, ki spremljajo bolezen. Tako zdravljenje imenujemo podporno in simptomatsko zdravljenje. Drisko lahko zdravimo z loperamidom, vendar mora biti zdravljenje pod nadzorom zdravnika, saj zdravilo lahko povzroči druge zaplete bolezni, predvsem če se uporablja ob hudem zagonu bolezni. Izgubljeno tekočino ob hudih driskah nadomeščamo s pripravki za oralno rehidracijo (posebna »slana« tekočina za pitje), najpogosteje pa z dodatkom fiziološke raztopine v žilo. Anemijo, ki skoraj vedno spremlja bolnike z ulceroznim kolitisom, lahko zdravimo z dodajanjem preparatov, ki vsebujejo železo. Te preparate bolniki pogosto težko prenašajo, zato je potrebno dodajanje železa v žilo. Pri hudih izgubah krvi je potrebno le-to nadomestiti s transfuzijo. Anemija prispeva k slabšemu poteku bolezni in slabši kakovosti življenja.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Članki

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi
Specifikacije izdelka
Specifikator Vrednost
Vsebuje kalcij, magnezij

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.