Solgar Vitamin D3, 100 mehkih želatinastih tablet

<p>Vitamin D spodbuja resorpcijo kalcija v ledvicah in kosteh, absorpcijo kalcija in fosforja v črevesju ter mobilizacijo kalcija-in fosforja iz kosti.</p>

Vitamin D spodbuja resorpcijo kalcija v ledvicah in kosteh, absorpcijo kalcija in fosforja v črevesju ter mobilizacijo kalcija-in fosforja iz kosti.

350231 14008

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

NAČIN UPORABE

Jemlje se 1 kapsula na dan med obrokom ali po priporočilu zdravnika.

BREZ SLADKORJA, SOLI lN ŠKROBA

Izdelek ne vsebuje koruze, kvasa, pšenice, soje, niti sestavin iz mleka ter je formuliran brez uporabe umetnih konzervansov, arom ali barvil.

PAKIRANJE

Steklenička s 100 mehkimi želatinoznimi kapsulami.
 
Vitamin D je nujno potreben za ravnotežje kalcija in fosforja v organizmu ter za rast in mineralizacijo kosti in zob. Spodbuja resorpcijo kalcija v ledvicah in kosteh, absorpcijo kalcija in fosforja v črevesju ter mobilizacijo kalcija-in fosforja iz kosti.
 
Pomanjkanje vitamina D lahko privede do nepravilne vgradnje kalcija v kosti, kar ima za posledico razvoj osteopenije in na koncu osteoporoze, posebno pri ženskah. Zato je izjemno pomemben v otroški dobi, skupaj s kalcijem pa v preventivi osteoporoze pri ženskah v starejši dobi. V obliki kapsul je idealno prehransko dopolnilo za odrasle.
 
AKTIVNE SESTAVINE (v 1 kapsuli)
- Vitamin A iz olja ribjih jeter: 300 mcg
- Vitamin D iz olja ribjih jeter: 400 i.j. = 10 mcg
 
OSTALE SESTAVINE
želatina, glicerol, olje barvnega rumenika/žafrankino olje

OPOZORILO

Nosečnice in doječe matere se morajo pred uporabo tega izdelka posveto­vati z zdravnikom. Priporoča se, da se pred jemanjem kateregakoli prehranskega dopolnila posvetujete s svojim zdravnikom.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Zlom kosti

Posebna opozorila
Diagnosticiranje zlomov pri otrocih je lahko brez rentgenskega slikanja težavno, zato je pri otrocih potrebno pomisliti na zlom predvsem takrat, ko otrok poškodovanega uda ne uporablja.

Zgodnja in pravilna rehabilitacija je za dober rezultat zdravljenja ključnega pomena. S fizioterapijo je potrebno pričeti takoj po operaciji (pasivno in aktivno razgibavanje ter krepitev mišic in primerna obremenitev poškodovanega področja). Pričeti je potrebno z delovno terapijo. Ne pozabimo na protibolečinsko terapijo. Bolnik naj nau čene vaje izvaja tudi doma.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Solgar Solgar
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov