Solime Uva ursi vednozeleni gornik - listi, 100 g

Solime Uva ursi vednozeleni gornik je čaj, primeren za redno pitje. Listi vednozelenega gornika se uporabljajo za pripravo kvalitetnega čaja. Solime Uva ursi vednozeleni gornik je čaj, primeren za redno pitje. Listi vednozelenega gornika se uporabljajo za pripravo kvalitetnega čaja.
943452 2104

Ocene in mnenja

Opis

Solime Uva ursi vednozeleni gornik je čaj, primeren za redno pitje. Listi vednozelenega gornika se uporabljajo za pripravo kvalitetnega čaja. 

Sestavine Solime Uva ursi

Čaj je sestavljen samo iz istih listov vendozelenega gornika ali po latinsko Arctostaphylos uva-ursi. 

Uporaba čaja Solime Uva ursi

Čaj pripravite tako, da zmešate po 1 majhno žličko čaja Solime Uva ursi v 2,5 dL vroče vode, nakar tako pripravljeno zmes pustite stati cca. 10 minut, da se izločijo vse kativne komponente. 

Čaj nato čez 10 minut precedite in odstranite listke. 

Priporočamo dve ali tri skodelice čaja na dan.

Shranjevanje čaja

Čaj shranjujte na suhem in temnem prostoru.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Bolezni srca in ožilja

Bolezni srca in ožilja
Za zgodnje prepoznavanje bolezni srca in ožilja sestavi zdravnik obsežen profil tveganja. Pri tem se upoštevajo bolnikove življenjske navade (kajenje, pitje alkohola, gibanje), ki jih povežejo v povezavo s telesnimi ?vrednostnimi, kot so telesna teža, krvni tlak in še vrsta laboratorijskih vrednosti. Iz tega se da izračunati, kolikšno tveganje obstaja za bolezen srca in ožilja. Internacionalno so nekatere laboratorijske vrednosti zelo kritizirane, vendar so za sodelujočega nedolžne. Skupno je ta pregled zelo smiseln. Ob pravočasni ugotovitvi in spremembi življenjskega sloga se da tej bolezni uspešno izogniti. V Sloveniji se tak pregled opravi na pet let pri vseh ženskah med 45. in 65. letom ter pri vseh moških med 40. in 60. letom.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Solime Solime
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov