Solvaline N sterilen netkani vatiranec 5x5 cm, 100 kom.

Narejen z namenom, da se ne prilepi na rano. Narejen z namenom, da se ne prilepi na rano.
9552 9552

Ocene in mnenja

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK
 
Solvaline N obveza je prekrita z obeh strani s poroznim poliesterskim filmom, z namenom, da se ne prilepi na rano. Solvaline N lahko zato menjavamo brez bolečin in s tem ne motimo procesa zdravljenja. Področje za vpijanje je iz bombaža in ima zato veliko sposobnost vpijanja in preprečuje nabiranje tekočine. Posamezni sloji so povezani brez lepil.
Poliesterski film na obeh straneh zagotavlja, da se Solvalina N ne more uporabiti napačno.
Solvaline N se uporablja za rane, ki koglitenirajo, postoperativno zdravljenje, prvo pomoč, za blage ulkusne rane in opekline.
 
Prevlaka: fino perforiran poliester
Obveza: termično spojena, brez uporabe lepil.
Bombažno polnilo: 100% bombaž
 
Solvaline N
Nesterilne, v kartonski škatli
 
Sterilne, zavarjene posamezno

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Sladkorna bolezen - tip 1

Pri sladkorni bolezni tipa 1 se simptomi pojavijo nenadoma in silovito: prvi znaki so lahko huda žeja (tudi ponoči), pomanjkanje teka ali velika lakota. Prizadeti morajo večkrat na stranišče, imajo glavobole, so potrti in imajo srbečo kožo. Prav tako je znak za sladkorno bolezen lahko nenadno zmanjšanje telesne teže v nekaj tednih.

Majhni otroci lahko nenadoma začnejo močiti posteljo, so slabotni, utrujeni in zaspani, pojavijo pa se tudi glavoboli. Včasih je prvi znak izrazit vonj po acetonu (kot razredčilo v odstranjevalcu laka za nohte), ki nastane zaradi prekisle krvi.

Pri vsakem četrtem bolniku simptomi na začetku potekajo sorazmerno mirno, tako da se diagnoza postavi šele po prvi sladkorni komi in posledičnem obisku bolnišnice. Pri sladkorni bolezni - tip 1 je potrebno, da se manjkajoč inzulin nadomešča vse življenje - ob dobrem informiranju in znanju uspe prizadetim nadaljevati popolnoma vsakdanje življenje.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Lohmann rauscher Lohmann rauscher
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja