SunStevia Premium 100% stevia v prahu, 25 g

SunStevia 100% steviol glycosid je 100% ekstrakt stevie (60% Reb A), 300x slajši od sladkorja, brez kalorij in z glikemičnim indeksom 0. SunStevia 100% steviol glycosid je 100% ekstrakt stevie (60% Reb A), 300x slajši od sladkorja, brez kalorij in z glikemičnim indeksom 0.
461768 21805

Ocene in mnenja

Število ocen izdelka: 1
Ocena izdelka:
Bostjan **** 19. 06. 2019 18:40
Sunstevia Premium 100% stevia v prahu je najboljša stevia, kar sem jih našel na našem tržišču, velik... Preberi več
Oglejte si vsa mnenja Dodajte vašo oceno

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

SunStevia 100% steviol glycosid je 100% ekstrakt stevie (60% Reb A), 300x slajši od sladkorja, brez kalorij in z glikemičnim indeksom 0.

Uporabljamo ga za kuhanje, pečenje ter tople in hladne napitke.

Primerno za diabetike.

Stevia je samorodni grmiček, večletna rastlina, ki zraste do višine 60 cm, na plantažah tudi do 90 cm. Liste stevie pobirajo v začetnem stadiju cvetenja, ko je ta tudi najslajša.

Različne vrste stevie se med seboj razlikujejo po sladkosti, o sladkosti pripravkov iz stevie pa lahko govorimo šele z ozirom na kakovost ekstrakta. Najpogosteje uporabljena vrednost za sladkost stevie v primerjavi s sladkorjem je 300x.

Po različnih raziskavah vsebuje stevia vitamin C, beta-karoten, krom, kobalt, rastlinske maščobe in vlakna, železo, magnezij, mangan, niacin, fosfor, kalij, proteine, riboflavin, selen, silicij, natrij, tiamin, vodo, cink in olje ter še dodatnih 53 elementov. Glikozidov, spojin, ki so odgovorne za sladkost stevie, poznamo kar osem različnih vrst.

Stevia je lahko izvrsten pomočnik v procesu odpravljanja odvečne telesne teže, saj ne vsebuje kalorij.

Nima kalorij, ne karamelizira in ne fermentira v alkohol.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: SunStevia SunStevia
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja