Tears again liposomsko pršilo, 10 mL
Tears again liposomsko pršilo, 10 mL
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Tears again liposomsko pršilo, 10 mL

Proizvajalec: Optima pharmazeutische
Za odpravljanje težav s suhimi očmi.
Cena: 14,66 €
Vprašaj nas

POSEBNA POZORNOST

Nagrada-nakup

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Sestava Tears Again pršila

1 ml vsebuje 10 mg sojinega lecitina, 8 mg natrijevega klorida, 8 mg etanola, 5 mg fenoksietanola, 0,25 mg vitamina A in 0,02 mg vitamina E.

Lastnosti in delovanje Tears Again pršila

Liposomsko pršilo Tears Again stabilizira lipidni sloj solzne tekočine, regulira in izboljša vlaženje površine očesa in očesnih vek.

Uporabo svetujemo pri težavah, kot so:
• suho oko,
• napete očesne veke,
• občutek težkih vek,
• občutek tujka,»peska« v očeh,
• pekoče oči,
• srbeč občutek v očeh.

KONTRAINDIKACIJE (kdaj pršila ne smete uporabljati)

Niso znane.

INTERAKCIJE Z DRUGIMI ZDRAVILI

Niso znane.

Navodila za uporabo Tears Again pršila

Tears Again popršite 1-2 krat na zaprto veko. Ne pršite izdelka v odprto oko. Ne dotikajte se odprtega očesa (zrkla)
z nastavkom pršilnika. Pri pršenju držite izdelek na razdalji približno 10 cm od zaprtega očesa. Če se popršite neposredno v odprto oko, se lahko pojavi blag pekoč občutek, ki zelo hitro izgine in ne povzroči nobene škode. Kadar uporabljate kozmetiko za oči, se priporoča uporaba pršila Tears again® pred nanosom ličila in potem ko ga odstranite. Lahko pa ga uporabljate tudi ko ste naličeni. V tem primeru se popršite samo enkrat z nekoliko večje razdalje – približno 20 cm. Tears again močno poveča udobje pri uporabi (nošenju) kontaktnih leč.
Splošno priporočilo: pršilo Tears Again uporabite 3-4 krat dnevno.
V težjih primerih lahko pršilo Tears Again uporabite brez vsakih zadržkov tudi večkrat dnevno.
Uporaba liposomskega pršila Tears Again časovno ni omejena.

Shranjevanje Tears Again pršila

• Shranjujte pri sobni temperaturi.
• Shranjujte nedosegljivo otrokom.
• Potem, ko pršilo prvič uporabite, ga lahko uporabljate tako dolgo, dokler ga ne porabite do konca.
• Izdelka ne uporabljajte po preteku roka uporabe označenega na izdelku.

Opozorilo ob uporabi Tears Again pršila

Pršilo (stekleničko) lahko uporablja tudi več oseb, saj pri uporabi ne pride do kontaminacije. Tears Again® ne smete uporabljati istočasno z zdravili za oči. Če vam je vaš zdravnik predpisal poleg Tears Again® tudi druga zdravila za oči, morate med dvema aplikacijama počakati vsaj 10 minut. Pršila Tears Again® ne uporabljajte, če ste preobčutljivi (alergični) na sestavino fenoksietanol. Pomembno je, da je navojni del pršilnika (pumpica) pred uporabo pravilno pritrjen in ni poškodovan.
Steklenička je napolnjena tako, da lahko porabite 10 ml pršila. Iz tehničnih vzrokov je stekleničko nemogoče popolnoma izprazniti.

Lastnosti Tears Again pršila

Tears Again je učinkovit ker vsebuje majhne liposome. Ob enkratni popršitvi veke nanjo nanesemo milijarde majhnih delcev. Ti naredijo kožo vlažno, mehko in nežno, znžajo temperaturo veke in olajšajo težave z očmi, ki jih povzroči delo z računalnikom, klima naprave, prepih, suho ozračje ter daljša potovanja z avtom ali letalom.

Liposomi hitro prodrejo v kožo in jo aktivno preskrbijo z vodo, fosfolipidi, ki vsebujejo esencialne maščobne kisline, oljnimi kislinami, linolno in linolensko kislino, ter vitaminom E. Tears Again lajša srbenje, bolečine ter ima protivnetno delovanje, ki omogoči hitro odpravljanje možnih vnetij.

Očesne veke ter njihova okolica so intenzivno negovane, nepravilnosti v membrani se uravnovesijo, funkcija kože pa ostane nemotena. Ko pršilo uporabite prvič, je potrebno pumpico pritisniti 3-4 krat, da jo napolnite.

Strokovna podpora in verodostojnost zapisanega

Vsebina in opis na tej strani je pod nadzorom farmacevtov in ostalih strokovnih sodelavcev.

Posodabljanje zapisov na strani je pod nadzorom: Lukanc Tomaž & Lukanc Maja mag. farm. Strokovni pregled informacij na strani: Lukanc Maja mag. farm. & Lukanc Tanja mag. farm.

V kolikor želite prijaviti napako ali nedoslednost na strani, ki ste jo morebiti opazili, lahko to naredite s klikom na ta link.

Ocene in mnenja

Koristni video nasveti

Priloge

Ali ste vedeli

Vid

Poizkus z obrnjenimi očali. Sposobnost možganov pri interpretaciji je pokazal znan poizkus, ki ga je že pred več kot sto leti izvedel psiholog George Stratton na Univerzi Barkeley v Kaliforniji: izdelal si je posebno očalno masko, s katero je videl okrog obrnjene stvari: spodaj je bilo zgoraj in zgoraj je bilo spodaj. Poizkus na samem sebi, ki ga je pripravljal nekaj dni, naj bi rešil staro uganko: zakaj ne vidimo sveta obrnjenega na glavo, kot so slike po zakonih optike naslikane na mrežnici? Na začetku je znanstveniku ob vsakršnem premiku glave postalo slabo. Ko je hotel zgrabiti svinčnik, je premaknil napačno roko. Več kot dvajset ur je znanstvenik doživljal na glavo obrnjen svet. Dlje kot je nosil»očala«, lažje so možgani»prevedli« slike. Končno je lahko hodil po hiši, ne da je pri tem z rokami raziskoval dejanski položaj predmetov.

Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Članki

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.