x
Vse kategorije
Termometer kemijski
Termometer kemijski
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Termometer kemijski

Proizvajalec: Neopredeljen
Preprost kemijski termometer.
Cena: 8,17 €
Vprašaj nas

Ocene in mnenja

Opis

Preprost kemijski termometer za merjenje temperature tekočin.

Priloge

Ali ste vedeli

Srčna kap

Odločitve s pomočjo zdravnika
Rehabilitacija. Normalno lahko bolniki s srčnim infarktom bolnišnico zapustijo po približno 10 do 14 dneh. Neposredno za tem je lahko sprejem na kliniki za rehabilitacijo smiseln. Cilj rehabilitacije je stati ob strani bolnikom in jim posredovati, kako naj si v prihodnosti bolj zdravo oblikujejo življenje.

Tudi sprememba prehrane je smiselna. Neka študija je dokazala, da bolniki s srčno kapjo, ki spremenijo svojo prehrano v sredozemsko, lahko tveganje, da utrpijo drugo srčno kap, občutno zmanjšajo. Po štirih letih sredozemskih prehranskih navad se tveganje zmanjša za 50 do 70 odstotkov. Pozneje se išče ustrezne poti, kako nadaljevati poklicno dejavnost.

K rehabilitaciji sodi tudi ustrezna gibalna terapija.

Pod zdravniškim nadzorom se lahko preizkusi, koliko napora je srce spet sposobno prenesti, nato pa se zmogljivost previdno stopnjuje.

Pri rehabilitaciji ne gre le za to, da se ponovno pridobi kondicijo, ampak da se zgradi zavesten odnos do meje obremenitve in do spoprijemanja s stresom. Pri tem med drugim pomagajo vaje za sproščanje, dihalne vaje, avtogeni trening in joga. Teh tehnik se je mogoče naučiti v rehabilitacijskem centru. Kdor se nauči mirno odzvati na stres, lahko odločilno pripomore k svojemu nadaljnjemu zdravju. Ob tem so tudi pomembna doživetja, ki so povezana s srčno kapjo in ki lahko pomenijo hudo psihično obremenitev; te je treba dobro predelati. Nekaterim bolnikom pomaga psihoterapevtska obravnava, da doživeto lažje razumejo, se spoprimejo s situacijo in jo premagajo.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Članki

Spletne vsebine

Merjenje krvnega tlaka s pomočjo Omron aparatov

Visok krvni tlak je bolezensko povišanje krvnega tlaka. O zvišanem krvnem tlaku govorimo, kadar je sistolični tlak povišan nad 140, diastolični pa nad 90 mm Hg. Optimalni krvni tlak je 120/80 mm Hg. Napotki za merjenje krvnega tlaka Da ob meritvah... preberi več...

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.