Termometer kemijski

Preprost kemijski termometer. Preprost kemijski termometer.
2022-05-12 8,17 €
890124 957

Ocene in mnenja

Opis

Preprost kemijski termometer za merjenje temperature tekočin.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Srčna kap

Odločitve s pomočjo zdravnika
Rehabilitacija. Normalno lahko bolniki s srčnim infarktom bolnišnico zapustijo po približno 10 do 14 dneh. Neposredno za tem je lahko sprejem na kliniki za rehabilitacijo smiseln. Cilj rehabilitacije je stati ob strani bolnikom in jim posredovati, kako naj si v prihodnosti bolj zdravo oblikujejo življenje.

Tudi sprememba prehrane je smiselna. Neka študija je dokazala, da bolniki s srčno kapjo, ki spremenijo svojo prehrano v sredozemsko, lahko tveganje, da utrpijo drugo srčno kap, občutno zmanjšajo. Po štirih letih sredozemskih prehranskih navad se tveganje zmanjša za 50 do 70 odstotkov. Pozneje se išče ustrezne poti, kako nadaljevati poklicno dejavnost.

K rehabilitaciji sodi tudi ustrezna gibalna terapija.

Pod zdravniškim nadzorom se lahko preizkusi, koliko napora je srce spet sposobno prenesti, nato pa se zmogljivost previdno stopnjuje.

Pri rehabilitaciji ne gre le za to, da se ponovno pridobi kondicijo, ampak da se zgradi zavesten odnos do meje obremenitve in do spoprijemanja s stresom. Pri tem med drugim pomagajo vaje za sproščanje, dihalne vaje, avtogeni trening in joga. Teh tehnik se je mogoče naučiti v rehabilitacijskem centru. Kdor se nauči mirno odzvati na stres, lahko odločilno pripomore k svojemu nadaljnjemu zdravju. Ob tem so tudi pomembna doživetja, ki so povezana s srčno kapjo in ki lahko pomenijo hudo psihično obremenitev; te je treba dobro predelati. Nekaterim bolnikom pomaga psihoterapevtska obravnava, da doživeto lažje razumejo, se spoprimejo s situacijo in jo premagajo.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Neopredeljen Neopredeljen
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja