Thick & Easy instantno gostilo za živila brez glutena, 225 g

Dietetično živilo za posebne zdravstvene namene. Instantno gostilo za živila z modificiranim koruznim škrobom. Dietetično živilo za posebne zdravstvene namene. Instantno gostilo za živila z modificiranim koruznim škrobom.
495913 26358

Ocene in mnenja

Opis

Dietetično živilo za posebne zdravstvene namene.

Instantno gostilo za živila z modificiranim koruznim škrobom. Brez glutena, brez laktoze. Za prehransko podporo bolnikov z disfagijo.

Izdelek lahko dodate neposredno sokovom, juham, vsem vročim in hladnim napitkom, prehranskim dodatkom, živilom za posebne zdravstvene namene (npr. Fresubin, ProvideXtra, Calshake), omakam, prelivom in vsem vrstam pasirane hrane za njihovo zgostitev. Potem ko izdelek Thick & Easy dodate hrani ali pijači, počakajte 1 minuto, da doseže največjo gostoto.

Priprava prehrane z Thick & Easy gostilom

Za zgostitev tekočin vanje enostavno stresite potrebno količino izdelka Thick & Easy in z vilicami ali metlico hitro premešajte, dokler se ne raztopi. Za utekočinjenje hrane dodajte ustrezno količino tekočine, da dobite enakomerno kašo (pire), nato pa dodajte potrebno količino izdelka Thick & Easy za zgostitev do želene konsistence. Za pripravo »raztopine za namakanje« uporabite 125 ml tekočine in 1 odmerno žlico (4,5 g) izdelka Thick & Easy.  1 žlica = 15 ml = 4,5 g;  1 pločevinka = približno 50 žlic

zgostitev tekočine *

sirup

krema

puding

na 100 ml

1 žlica

1½ žlice

2 žlici

na 200 ml

2 žlici

3 žlice

4 žlice


* sirup: mogoče ga je piti po slamici, po želji ga je mogoče piti iz skodelice, na zadnji strani žlice pusti tanko prevleko; * krema: ni je mogoče piti po slamici, mogoče jo je piti iz skodelice, na zadnji strani žlice pusti debelo prevleko; * puding: ni ga mogoče piti po slamici, ni ga mogoče piti iz skodelice, treba ga je jesti z žlico

Pomembna opozorila ob uporabi Thick & Easy gostila

Uporabljajte le pod zdravniškim nadzorom. Izdelek ni primeren kot edini vir prehrane. Izdelek je namenjen za uporabo kot gostilo za živila in ne prispeva bistveno k energijskemu vnosu. Izdelek ni primeren za otroke do 3 let.

Shranjevanje Thick & Easy gostila

Po odprtju znova tesno zaprite in shranite v hladnem in suhem okolju, ki je razmeroma brez vonjev. Sestavine: modificiran koruzni škrob (E1442), maltodekstrin.

Prehranske informacije o Thick & Easy gostilu

Povprečna vsebnost na 100 g: energijska vrednost 373 kcal/1561 kJ, beljakovine 0,4 g, ogljikovi hidrati 92,6 g, maščobe 0,1 g, natrij 174 mg (7,6 mmol). Povprečna vsebnost na žlico: energijska vrednost 16,8 kcal/70 kJ, beljakovine 0,02 g, ogljikovi hidrati 4,2 g, maščobe 0,01 g, natrij 8 mg (0,3 mmol).

Druga hranila so prisotna v klinično nepomembnih količinah.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Fresenius AG Fresenius AG
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja

Ključne besede