Thyromaxx, 50 vegetarijanskih kapsul

<p>Thyromaxx je prehransko dopolnilo, ki je obogateno z selenom - ta pa ima pomembno vlogo pri delovanju &scaron;čitnice ter njeni funkciji. Vsebuje tudi vitmain B6, ki ima pomemben vpliv na delovanje hormonov.</p>

Thyromaxx je prehransko dopolnilo, ki je obogateno z selenom - ta pa ima pomembno vlogo pri delovanju ščitnice ter njeni funkciji. Vsebuje tudi vitmain B6, ki ima pomemben vpliv na delovanje hormonov.

539228 15374

Ocene in mnenja

Število ocen izdelka: 1
Ocena izdelka:
IRENA **** 3. 08. 2020 09:48
Tablete so zelo učinkovite, za uravnavanje ščitničnih hormonov. Preberi več
Oglejte si vsa mnenja Dodajte vašo oceno

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Thyromaxx je prehransko dopolnilo, ki je obogateno z selenom - ta pa ima pomembno vlogo pri delovanju ščitnice ter njeni funkciji. Vsebuje tudi vitmain B6, ki ima pomemben vpliv na delovanje hormonov.

Odmerjanje prehranskega dopolnila

Odmerite po 1 do maksimalno 2 kapsuli na dan.

Kapsulo odmerjajte s prehrano. 

Splošni del

ŠČITNICA

Ima obliko metulja in pri normalnem delovanju tehta od 10 do 30 gramov. Je rjavo-rdeče barve in dobro prekrvavljena. Skoznjo tečejo tudi za kakovost glasu pomembni živci.

ADAMOVO JABOLKO

Glavna hormona, ki ju izlošča ščitnica, sta T3 in T4. Količino hormonov, ki jih izdeluje ščitnica, v možganih uravnava žleza hipofiza. Pri tem ji pomaga še en del možganov - hipotalamus.

SAPNIK

Ščitnica je pod adamovim jabolkom v vratu, spredaj in od strani obdaja sapnik.

Vzdrževanje fizioloških koncentracij selena (selenostaza) z uravnoteženim prehranjevanjem ali dodajanjem je pogoj za normalno delovanje ščitnice in tudi za splošno zdravje. Dodajanje selena bolnikom s Hashimotovim tiroiditisom in tistim s pomanjkanjem selena je koristno, celo pri tistih, ki se že zdravijo z levotiroksinom. Dokazali so, da je nizka vsebnost selena v serumu povezana z visokim tveganjem za pojav povečane ščitnice in ščitničnih nodulov.

Najbogatejši viri selena so morska hrana, jetra, meso in jajca. Vsebujejo ga tudi žita, sadje in zelenjava in oreščki, vendar v precej manjših količinah.

Priporočen dnevni vnos za odrasle, na osnovi referenčnih vrednosti za označevanje živil za selen znaša 55 µg. S hrano ga v Evropi vnašamo manj, 40 µg.

Rizične skupine za nezadosten vnos selena so osebe z enolično prehrano, strogi vegani in ljudje z nizkoenergijskimi dietami in dietami z malo beljakovin.

Thyromaxx vsebuje selen, ki ima vlogo pri delovanju ščitnice in vitamin B6, ki ima vlogo pri uravnavanju delovanja hormonov. Selen je v obliki selenometionina, ki je najbolj biološko uporaben. Tirozin je pomemben sestavni del ščitničnih hormonov.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Lekarna Žužemberk Lekarna Žužemberk
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov