Vichy deodorant antitranspirant 48h roll on, 50 mL ali AKCIJA

Negovana in mehka koža z občutkom udobja celih 48 ur.
2130 2130

Ocene in mnenja

Opis

Dezodorant z antiperspirantom za uravnavanje potenja (48 h)

48-urna učinkovitost. Podaljšano uravnavanje potenja teden za tednom.

Brez alkohola.

UČINKOVITOST

Negovana in mehka koža z občutkom udobja celih 48 ur.

UPORABA

Nanesite tanek sloj na čisto in suho kožo.

UČINKOVINE

Proline Cutei, aminokislinski kompleks rastlinskega izvora, ki hitro pomiri razdraženo kožo in preprečuje pojav novih iritacij, tudi po depilaciji.

VSEBINA

Roll-on 50 ml

Priloge

Sestavine

AQUA, ALUMINUM CHLOROHYDRATE, PPG-15 STEARYL ETHER, CETEARYL ALCOHOL, CETEARETH-33, DIMETHICONE, METHYLPARABEN, NYMPHAEA ALBA FLOWER EXTRAXT, PROPYLPARABEN, SODIUM PALMITOYL PROLINE.

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Parazitologija človeka - Paraziti v ekosistemu

Zdravljenje

Za zdravljenje uporabljajo mebendazol (vermox) ali albendazol, dajejo pa tudi kortikosteroide. Pri človeku je trihinel oza v začetku bolezni ozdravljiva. Zdravila pa niso več učinkovita, če so ličinke že encistirane v mešičkih.

Epidemiologija in preprečevanje

Med živalmi zbolijo samo tiste vrste, ki se trajno ali občasno prehranjujejo z mesom. Sem spadajo vse vrste zveri in mrhovinarji. V naših gozdovih so to lahko medved, volk, lisica, divja mačka, ris, divji prašič, jazbec, kuna, hermelin in številne vrste glodalcev. Rast1inojedi, konj, govedo, drobnica in divjad ne zbolijo za trihinelozo. Gozdne živali so lahko trajni vir okužbe domačih živali, neposredno in posredno pa tudi človeka. V gozdu se bolezen trajno vzdržuje. Prašiči se lahko inficirajo z odpadki in drobjem zaklanih živali ali če žrejo inficirane podgane. Infekcijo lahko širijo tudi lovci, če odmetavajo meso odrtih živali ali pa ga puščajo za hrano drugim divjim živalim. Edini pomemben vir infekcije za človeka so prašiči.

Trihinelozo preprečujemo tako, da poskušamo preprečiti infekcijo prašičev in človeka. Prašiči naj dobijo le prekuhano meso, docela nemogoče pa je preprečiti podganam vstop v svinjake. Treba je uničevati glodavce, predvsem okrog klavnic in pitališč za prašiče. Človeka pred infekcijo obvarujejo mesni inšpektorji, ki preiskujejo prašiče v klavnicah. Najpreprosteje pa se človek varuje trihinoze, če uživa le dovolj kuhano ali pravilno zamrznjeno svinino, ne glede na to, v kakšni obliki je. Učinke naglo propadejo ob 58 cc, zamrznjene ob -15 "C v 20 dneh, ob -23 "C pa v okoli 10 dneh.
Parazitologija človeka; Založba Didakta - www.didakta.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Vichy Vichy
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja

Ključne besede

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov