x
Vse kategorije
Vichy dercos šampon proti prhljaju za normalne/mastne lase
Vichy dercos šampon proti prhljaju za normalne/mastne lase
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Vichy dercos šampon proti prhljaju za normalne/mastne lase

Proizvajalec: Vichy
Patentirana silikonska tehnologija proti ponovnemu nastanku prhljaja.
Cena: 14,79 €
Vprašaj nas

Koristni video nasveti

Ocene in mnenja

Opis

šampon proti prhljaju
Odstranjuje prhljaj že od prvega tedna dalje. Patentirana silikonska tehnologija proti ponovnemu nastanku prhljaja. Podaljšano delovanje tudi po prenehanju uporabe.
Masten prhljaj: večje, kepaste luske, ki se težje odcepijo od površine lasišča. Mastnega prhljaja ne opazimo pogosto na obleki, ker ne odpada tako zlahka. Značilen za mastno lasišče.

UČINKOVITOST

Učinkovitost klinično dokazana na 63 osebah: - odstranitev prhljaja od prvega tedna dalje, - delovanje proti ponovnemu pojavu prhljaja: podaljšana učinkovitost po prenehanju uporabe. Do 4 tedne. Rezultat na laseh: lasje so takoj ter dolgotrajno svetleči in krepki.

UPORABA

Uporabljajte 3 tedne pri vsakem umivanju las, potem pa enkrat na teden. Uporabo šampona Dercos proti prhljaju lahko med tretmajem dopolnjujemo z uporabo nežnega šampona za pogosto umivanje las, npr. s šamponom Dercos za občutljivo lasišče in vsakdanjo uporabo. Izogibajte se stiku z očmi in s poškodovano kožo. Če šampon pride v stik z očmi, ga temeljito sperite.

UČINKOVINE

Selenov disulfid je učinkovina, ki deluje proti glivam. Njegovo delovanje na lasišče je trojno: - odstrani mikroorganizme - odlušči prhljaj - uravnava luščenje Salicilna kislina, ki je znana po svojem keratolitičnem delovanju, odpravlja luske s površine lasišča, hkrati pa deluje razkužilno.

TESKTURA

Prvič doslej je selenov disulfid na voljo v obliki lahke, kremne in dobro peneče se oranžne osnove.

VONJ

Svež vonj mete.

VSEBINA

Plastenka 200 ml

Priloge

Sestavine Prijavite se v spletno trgovino in preverite iz katerih sestavin je izdelek sestavljen.

Ali ste vedeli

Parazitologija človeka - Paraziti v ekosistemu

Patogeneza in klinična slika

Človek se navadno okuži z zaužitjem mesa, ki je inficirano s tkivnimi cistami, ali s hrano, kontaminirano z oocistami. V prebavnem traktu se iz cist sprostijo bradizoiti, iz oocist pa sporozoiti. V črevesnih epitelijskih celicah, kamor vdrejo, se paraziti začnejo razmnoževati. Ko zajedane celice počijo, limfa in kri razneseta toksoplazme v razne organe. Klinična slika je tako odvisna od poškodbe zajedanega organa. Toksoplazrna ne proizvaja toksina. Zakaj nekateti ljudje ali živali po infekciji s tem parazitom zbolijo, drugi pa ne, ni popolnoma jasno. Na to morda vplivajo starost gostitelja, vrsta gostitelja, sev zajedavca T. gondii, število parazitov in način okužbe. Infekcija pušča solidno in verjetno doživljenjsko imunost (Dubey in Jones, 2008).

Človek se s toksoplazmami najpogosteje inficira po rojstvu. Govorimo o pridobljeni ali akvirirani toksoplazmozi. Ta infekcija navadno ne povzroča očitne akutne bolezni, ampak le blago bolezen. Največkrat je brez bolezenskih znakov, v latentni obliki. Le pri majhnem odstotku ljudi lahko po inkubaciji 1 do 3 tednov povzroča infekcijski mononukleozi podobno bolezen z vročino, glavobolom, bolečimi mišicami, povečanimi bezgavkami in izjemno utrujenostjo. Zdaleč najbolj pogosta je limfadenopatija. Pogosto zbolijo globoke vratne bezgavke, kar nakazuje, da zajedavec v človeško telo vstopa skozi usta. Bolezen traja različno dolgo, od 3 do 18 mesecev ali več. Otekline postopoma upadejo šele po več tednih, lahko pa pride do ponovnih povečanj. To obliko bolezni organizem sam omeji, posledic ni in zato tudi zdravljenje navadno ni potrebno (Miettinen in sod., 1980, Logar in Marin, 1987). Toksoplazmozo včasih po naključju odkrije patohistolog, ki bezgavke preiskuje zaradi suma na Hodginovo bolezen. Limfadenopatična toksoplazmoza se včasih zaplete z okvarami v drugih organih, kakršni so možgani, srce, jetra ali gibalno mišičje. V teh primerih prevladujejo bolezenski znaki, značilni za prizadete organe. Zdravnik bo v teh primerih pomislil na toksoplazmozo, kadar najde povečane bezgavke.
Parazitologija človeka; Založba Didakta - www.didakta.si

Članki

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.