x
Vse kategorije
Vichy Purete thermale sprej s termalno vodo, 150 mL
Vichy Purete thermale sprej s termalno vodo, 150 mL
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Vichy Purete thermale sprej s termalno vodo, 150 mL

Proizvajalec: Vichy
Pomiri občutljivo kožo, jo vlaži in krepi.
Cena: 7,77 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkasprej

Koristni video nasveti

Ocene in mnenja

Opis

Termalna voda Vichy
Bogata z mineralnimi solmi in oligominerali. Pomiri občutljivo kožo, jo vlaži in krepi.
Vsi tipi kože

UČINKOVITOST

Odpravi zabuhlost. Okrepi naravno zaščito kože.

UPORABA

Po razpršitvi pustite učinkovati nekaj minut, preostanek pa nežno obrišite s papirnatim robčkom. Uporabljajte zjutraj in/ali zvečer, lahko tudi vmes. Čez dan takoj pomiri in osveži. Zjutraj in zvečer dokonča odstranjevanje ličil.

UČINKOVINE

100-odstotno čista termalna voda, brez konzervansov, brez vonja.

TEKSTURA

Osvežilna termalna voda.

VSEBINA

Razpršilo 150 ml

Priloge

Sestavine Prijavite se v spletno trgovino in preverite iz katerih sestavin je izdelek sestavljen.

Ali ste vedeli

Parazitologija človeka - Paraziti v ekosistemu

Kadar človek neobut hodi po vodi, si umiva roke ali se kopa v vodi s cerkarijami, lahko te kjerkoli predrejo skozi kožo. Pri tem si pomagajo tudi s prebavnimi sokovi. Iz pitne vode vdirajo tudi skozi ustno sluznico. Po venski krvi potujejo v desno srce, odtod v pljuča, nato v levo srce in po krvi po vsem telesu. Preživijo le tiste, ki pridejo varterijo, ki prehranjuje jetra. Cerkarije dorastejo v jetrih, nato pa se selijo v vene okrog sečnika, kjer samice odlagajo jajčeca,

Patogeneza in klinična slika

Na koži, kjer cerkarije vstopajo, povzročijo edem in srbečico, ki po nekaj dneh izgineta. Metljaji poglavitno škodo povzročajo zoplojenimi jajčeci. [ajčeca s trnom dražijo tkivo gostitelja, začne se krčenje mišičja, ki počasi samo iztisne jajčece skozi tkiva sečnika v seč. [ajčeca izločajo tudi enci me, ki razkrajajo tkivo v najbližji okolici in si s tem lajšajo potovanje. Potovanje jajčec ne gre brez odpora gostitelja. [ajčeca napadejo fagociti, tkivo se vname in poskuša jajčeca zamejiti z vezivom. Zaradi kroničnega vnetja se stena sečnika močno zadebeli. Posledica so izra stki, papilomi v notranjosti sečnika, bolečine, gnojna vnetja in krvavitve med prehajanjem jajčec, Bolniki se slabo počutijo, imajo vročino, koprivnic o ter težko in boleče uriniranje. Včasih je v seču kri. Kronično shistosomiozo pri inficiranih prebivalcih spremlja močno povečanje števila rakavih bolezni sečnika (Mostafa in sod., 1999).

Diagnoza

Shistosomozo spoznamo po jajčecih v seču (lahko šele 3 mesece po okužbi) ali s histološko preiskavo izrastkov v sečnik, po poapnitvah v steni sečnika z rentgenskim pregledom in po nekaterih spremembah v krvi in seču. [ajčeca včasih najdemo tudi v fecesu (Abdel-Wahab in sod., 1995). Iskanje jajčec v urinu po centrifugiranju urina oziroma po sedimentaciji predstavlja poglavitno metodo pri diagnostiki te shistosomoze.
Parazitologija človeka; Založba Didakta - www.didakta.si

Članki

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkasprej

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.