Vita B12 + folna kislina, 100 tablet

Vitamin B12 in folna kislina sta vitamina, ki podpirata normalno delovanje živčnega sistema in katerih aktivnost v telesu je soodvisna. Vitamin B12 in folna kislina sta vitamina, ki podpirata normalno delovanje živčnega sistema in katerih aktivnost v telesu je soodvisna.
3735 3735

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Vitamin B12 in folna kislina sta vitamina, ki podpirata normalno delovanje živčnega sistema in katerih aktivnost v telesu je soodvisna.

Pri vitaminu B12 je najpogostejši vzrok pomanjkanja znižana vrednost želodčne kisline, ki preprečuje aktivno absorpcijo vitamina, medtem ko je pomanjkanje folata največkrat posledica nezadostnega vnosa sadja in zelenjave. Pomanjkanje vitamina B12 običajno prizadene starostnike, pomanjkanje folata pa je najpogostejše pri ženskah in moških srednjih let.

Vitamin B12 in folna kislina za spomin

Vitamin B12 in folna kislina prispevata k normalnemu psihološkemu delovanju in funkcijam. Mednje prištevamo kognitivne funkcije, kot so spomin, učenje, koncentracija in razmišljanje. Dolgotrajno pomanjkanje vitamina B12 in folne kisline lahko oslabi kognitivne oziroma mentalne zmogljivosti posameznika, predvsem spomin - zlasti pri starejših. Oba vitamina imata pomembno vlogo pri zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.

Vitamin B12 in folna kislina uravnavata pretvorbo homocisteina v metionin, ob njunem pomanjkanju pa se homocistein kopiči v krvnem obtoku. Visoka raven homocisteina lahko škodljivo vpliva na receptorje centralnega živčnega sistema.

Odmerjanje dopolnila Vita B12 + folna kislina

Odrasli: 1 pastila dnevno. Pastilo počasi raztopite v ustih.

Sestava Vita B12 + folna kislina

Dnevni odmerek 1 pastila vsebuje:
- vitamin B12 1000 µg
- folna kislina 400 µg

Vitamin B12 je v stabilni obliki, in sicer v obliki cianokobalamina, v kateri cianid stabilizira molekulo kobalamina, saj bi v nasprotnem primeru v stiku s svetlobo razpadel. Prednost vitamina B12 kot cianokobalamin je tudi ta, da se v telesu pretvori v obe biološko aktivni obliki (metilkobalamin in 5'-deoksiadenozilkobalamin).

Sestavine prehranskega dopolnila

Sladilo (ksilitol), emulgator (magnezijeve soli maščobnih kislin), cianokobalamin, aroma zelene mete, pteroilmonoglutaminska kislina.
Brez sestavin živalskega izvora, laktoze, glutena, sladkorja.

Pakiranje: 100 tablet.
Narejeno na Finskem.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Vitabalans oy Vitabalans oy
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov