x
Vse kategorije
Vita B12 + folna kislina, 100 tablet
Vita B12 + folna kislina, 100 tablet
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Vita B12 + folna kislina, 100 tablet

Proizvajalec: Vitabalans oy
Vitamin B12 in folna kislina sta vitamina, ki podpirata normalno delovanje živčnega sistema in katerih aktivnost v telesu je soodvisna.
Cena: 15,19 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Sestavinafolna kislina
Vsebujeb12, b12 vitamin, vitamin b12

Koristni video nasveti

Ocene in mnenja

Opis

Vitamin B12 in folna kislina sta vitamina, ki podpirata normalno delovanje živčnega sistema in katerih aktivnost v telesu je soodvisna.

Pri vitaminu B12 je najpogostejši vzrok pomanjkanja znižana vrednost želodčne kisline, ki preprečuje aktivno absorpcijo vitamina, medtem ko je pomanjkanje folata največkrat posledica nezadostnega vnosa sadja in zelenjave. Pomanjkanje vitamina B12 običajno prizadene starostnike, pomanjkanje folata pa je najpogostejše pri ženskah in moških srednjih let.

Vitamin B12 in folna kislina za spomin

Vitamin B12 in folna kislina prispevata k normalnemu psihološkemu delovanju in funkcijam. Mednje prištevamo kognitivne funkcije, kot so spomin, učenje, koncentracija in razmišljanje. Dolgotrajno pomanjkanje vitamina B12 in folne kisline lahko oslabi kognitivne oziroma mentalne zmogljivosti posameznika, predvsem spomin - zlasti pri starejših. Oba vitamina imata pomembno vlogo pri zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.

Vitamin B12 in folna kislina uravnavata pretvorbo homocisteina v metionin, ob njunem pomanjkanju pa se homocistein kopiči v krvnem obtoku. Visoka raven homocisteina lahko škodljivo vpliva na receptorje centralnega živčnega sistema.

Odmerjanje dopolnila Vita B12 + folna kislina

Odrasli: 1 pastila dnevno. Pastilo počasi raztopite v ustih.

Sestava Vita B12 + folna kislina

Dnevni odmerek 1 pastila vsebuje:
- vitamin B12 1000 µg
- folna kislina 400 µg

Vitamin B12 je v stabilni obliki, in sicer v obliki cianokobalamina, v kateri cianid stabilizira molekulo kobalamina, saj bi v nasprotnem primeru v stiku s svetlobo razpadel. Prednost vitamina B12 kot cianokobalamin je tudi ta, da se v telesu pretvori v obe biološko aktivni obliki (metilkobalamin in 5'-deoksiadenozilkobalamin).

Sestavine prehranskega dopolnila

Sladilo (ksilitol), emulgator (magnezijeve soli maščobnih kislin), cianokobalamin, aroma zelene mete, pteroilmonoglutaminska kislina.
Brez sestavin živalskega izvora, laktoze, glutena, sladkorja.

Pakiranje: 100 tablet.
Narejeno na Finskem.

Priloge

Sestavine Prijavite se v spletno trgovino in preverite iz katerih sestavin je izdelek sestavljen.

Ali ste vedeli

Članki

Spletne vsebine

Taksifolin (Taxifolin) – neverjeten antioksidant z 1000 učinki!

Le kaj vam pove kemijska formula (2R,3R)-2-(3,4-dihidroksifenil)-3,5,7-trihidroksi-2, 3-dihidrokromen-4-on? Ta dolga in zapletena kemijska formula opisuje enega najmočnejših antioksidantov, ki mu pravimo taksifolin ali taxifolin po angleško.... preberi več...

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Sestavinafolna kislina
Vsebujeb12, b12 vitamin, vitamin b12

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.