Vivanet nesterilne komprese, 100 kom

Komprese iz netkanega materiala.
6527 6527

Ocene in mnenja

Število ocen izdelka: 1
Ocena izdelka:
Uroš **** 1. 03. 2015 01:00
Preberi več
Oglejte si vsa mnenja Dodajte vašo oceno

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK
 
Komprese so iz netkanega materiala, z redko, gazi podobno strukturo. Uporabljajo se v fazi čiščenja pri akutnih, umazanih in okuženih ranah ter ranah z močnim izločanjem, za zdravljenje čistih ran in kot tamponi oziroma gobice pri ambulatnem in bolnišničnem zdravljenju. 
Njihova uporaba je vsestranska, hitrejše in boljše vpijajo kot komprese iz gaze, se ne sprimejo z rano, izdelane so iz materialov, ki so koži prijazni, je ne dražijo in ne povzročajo alergij. Komprese so sestavljene iz mešanice viskoze in poliestra, v razmeju 70% : 30%. Poliester v sestavi daje kompresi čvrstost, ko je le-ta vlažna. Zaradi netkanega materiala imajo izredno nežno površino.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Gibanje za zdravo življenje

Spet se želim gibati brez strahu pred padci.
Zdrava gibljivost potrebuje dobro usklajenost potekov med živci in mišicami, določeno hitrost odzivov, pogojuje pa tudi zadostno stabilnost sklepov. Takšno stabilnost in s tem predpostavko za gibljivost se doseže tudi z gibanjem za utrjevanje. Vaje, ki so dobre za utrjevanje mišic, s tem stopnjujejo tudi gibljivost. Kdor je gibljiv, lahko v življenju bolj sproščeno uživa in je nagrajen z dobrim telesnim počutjem.

Kdor je že kdaj stopil na spolzek led, ve, kako pomembno se je hitro odzvati, da se ne zgodi padec. Dobra sposobnost odzivanja nas ščiti pred poškodbami, predvsem v povezavi z razvitim smislom za usklajenost.

Tudi hitrost in sposobnost odzivanja je mogoče trenirati. Kdor se je sposoben hitro odzvati, s tem koristi svojemu telesu in duhu. Oboje kar najbolje sodi skupaj in poskrbi za pozitivno dojemanje lastnega telesa.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Tosama Tosama
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja