Vliwasoft sterilen netkan vatiran 4 slojni zloženec (7,5x7,5 cm), 150 kom.

Vliwasoft vpojne blazinice iz netkanega materiala. Vliwasoft vpojne blazinice iz netkanega materiala.
9550 9550

Ocene in mnenja

Opis

Sestava in lastnosti materiala

Vliwasoft vpojne blazinice iz netkanega materiala so sestavljene iz večih (4-ih ali 6-ih) slojev belega mikroporoznega netkanega vpojnega materiala z gladko kontaktno površino.
Narejene so iz 67% viskoze in 33% poliestra. Ne vsebuje optičnih vlaken, ne odpuščajo delcev, kemijsko so zelo čiste. Kontaktna površina je zelo gladka, z lahkoto se prilega kateremu koli poškodovanemu področju na telesu, veliko manj se sprime z rano v primerjavi z gazo. Nesterilne blazinice se lahko naknadno sterilizira z autoklaviranjem pri 1210  C in pri tem ne izgubi že navedenih lastnosti.

Namen uporabe izdelka

Vliwasoft vpojne blazinice iz netkanega materiala so zelo ekonomične, ker je njihova uporaba večnamenska. Primerne so za oskrbo ran, ki močno secenirajo, ter oskrbo ran, ki so suhe. Zelo primerne so za čiščenje ran, ter nanašanje mazil na rano in za prekritje nanešenih mazil na rani. Primerne so tudi ta absorbcijo mleka, ki  odteka iz dojk doječih mater.

Vrsta strerilizacije

Sterilene Vliwasoft  večslojne absorbcijske blazinice iz netkanega materiala so sterilizirane z autoklaviranjem pri T 1210  C.  Nesterilne blazinice se lahko naknadno  sterilizira z autoklaviranjem pri isti temperaturi.

Pogoji skladiščenja in rok uporabe

Pri normalnih pogojih skladiščenja je rok uporabnosti sterilnih in nesterilnih absorbcijskih blazinic pet let.

Navedba ali so izdelki prijazni okolju

Absorbcijske blazinice iz netkanega materiala so narejene iz celuloze in viskoze. Ta dva materiala ne predstavljata obremenitve za okolje, ker razpadeta na svoje sestavne snovi.

Vliwasoft splošno

Mehak in prožen univerzalni obvezilni zloženec, narejen iz 4-slojnega ali 6-slojnega, netkanega, fino-pornatega materiala, se ne cefrajo, imajo visoko absorbcijsko sposobnost, so rani prijazni, imajo nizko tendenco lepljenja.
Vliwasoft je namenjen za čiščenje ran in nego rane.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Sladkorna bolezen med nosečnostjo

Kaj lahko prizadeti sami storijo?
Psihično počutje. Priporočljiva je udeležba v materinski šoli: to zagotovi zavedanje pri ravnanju s svojim telesom med nosečnostjo in pri porodu, kar tudi zelo pripomore k sproščenosti ženske. S tem se zniža tudi tveganje za pojav zvišanega krvnega tlaka ali predeklampsije. Pozitivno lahko učinkuje tudi, če se nosečnica nauči in uporablja tehnike za sprostitev.


Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Lohmann rauscher Lohmann rauscher
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja