VONpharma B12 vitamin metilkobalamin, 500 podjezičnih tablet

VONpharma B12 vitamin metilkobalamin je inovativno prehransko dopolnilo, ki je primerno za vegane ter je primerno za ljudi, ki so pogosto utrujeni. VONpharma B12 vitamin metilkobalamin je inovativno prehransko dopolnilo, ki je primerno za vegane ter je primerno za ljudi, ki so pogosto utrujeni.
451592 2720

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

VONpharma B12 vitamin metilkobalamin je inovativno prehransko dopolnilo, ki je primerno za vegane ter je primerno za ljudi, ki so pogosto utrujeni. 

B12 vitamin in vloga

B12 vitamin spada v skupino vitaminov B kompleksa - potrebuje ga prav vsaka celica, zato je njegovo nadomeščanje oziroma njegov kontinuirni vir izrednega pomena. 

Celo že manjše pomanjkanje tega pomembnega vitamina, ki mu z drugo besedo rečemo tudi metilkobalamin vodi do neprijetnega občutka prekomerne utrujenosti. 

Vir B12 vitamina je predvsem živalskega izvora, zato so pomanjkanju izpostavljeni predvsem vegani in vegetariansko usmerjeni ljudje. 

Kdo trpi pomanjkanje B12 vitamina?

Predvsem vegetarianci in vegani so tiste skupine, ki prejmejo premalo B12 vitamina. Prav tako so temu pomanjkanju podvrženi tudi starejši ljudje. 

Pomanjkanje je predvsem posledica lastnosti B12 vitamina, saj je ta namreč topen v vodi in ga zaradii tega ni možno zelo dobro skladiščiti ali celo predozirati. Vsak presežek B12 vitamina se odstrani iz organizma z urinom in izločanjem. 

B12 vitamin je največja molekula od vseh B vitamin molekul - prav njena velikost vodi do otežene absorbcije. Absorbcijo še posebej močno ovira solna kislina v želodcu. 

Najbolje se absorbira podjezično v obliki metilkobalamina, ki je tudi telesu prilagojena oblika vitamina B12, z lastnostjo hitre absorbcije. 

Prednosti prehranskega dopolnila

  • nizka cena, velika količina
  • visoka kvaliteta izdelka
  • izdelek je primeren za vegane

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) navaja, da je priporočen dnevni vnos vitamina B12 za ljudi nad 18 let 3 µg/dan. NIJZ navaja tudi, da imajo povečane dnevne potrebe po vitaminu B12 nosečnice in doječe matere.
V sklopu prehranskih dopolnil VONpharma vam ponujamo inovacijo- podjezične tablete z odličnim okusom limone in češnje. Vsaka podjezična tableta vsebuje kar 2000% priporočenega dnevnega vnosa tega izredno pomembnega vitamina. Pakiranje vsebuje kar 500 takšnih inovativnih podjezičnih tablet! Okusno in zdravo.

Odmerjanje prehranskega dodatka

1 podjezična tableta dnevno. Tableto imejte pod jezikom, dokler se popolnoma ne raztopi.

Sestavina

vsebina na 1 tableto

Vitamin B12 (metilkobalamin)

50 μg

2.000%

*Priporočen dnevni vnos

Sestavine prehranskega dopolnila z B12

sladkor, metilkobalamin, sredstvo za povečanje prostornine (sorbitol), regulatorji kislosti (jabolčna kislina in stearinska kislina), sredstva proti strjevanju (magnezijeve soli maščobnih kislin, silicijev dioksid in natrijeva karmeloza), sladilo (steviol glukozidi), aroma (limona).

Izdelek ne vsebuje laktoze, soli, glutena, umetnih barvil, okusov in konzervansov.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Celovito razstrupljanje - Preprosti napotki za izboljšanje zdravja in počutja

S čiščenjem črevesja pravzaprav pospešimo notranji motor telesa, da se poveča njegova produktivnost in učinkovitost. K sreči je naše telo utrjen mehanizem, ki ne potrebuje veliko časa, da se očisti in spet doseže optimalno stopnjo zdravja.
Celovito razstrupljanje; Založba Didakta - www.didakta.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: VONpharma VONpharma
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov