x
Vse kategorije
XPHE Hello sadna ploščica z okusom borovnice, 30x40 g
XPHE Hello sadna ploščica z okusom borovnice, 30x40 g
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

XPHE Hello sadna ploščica z okusom borovnice, 30x40 g

Proizvajalec: Metax
XPhe HELLO sadne ploščice okus borovnic 30 ploščic x 40 g
Brezplačna poštnina!
Cena: 333,10 €
Vprašaj nas

Koristni video nasveti

Ocene in mnenja

Opis

XPhe HELLO sadne ploščice okus borovnic 30 ploščic x 40 g

Dietetično živilo za posebne zdravstvene namene – s sladkorji in sladilom. Beljakovinski dodatek za dietetsko uravnavanje fenilketonurije (PKU) ali hiperfenilalaninemije (HPA). Za otroke od starosti 3 let, mladostnike in odrasle.

(vsaka ploščica vsebuje 10 g aminokislinskega ekvivalenta). Preparat je primeren za vse starejše od treh let starosti.

Z njim lahko nadomestite 1 ali največ 2 obroka dnevno.

Prednosti pred do sedaj registriranimi preparati XPhe

-Možnost izbire novega okusa je posebej za otroke izjemno pomembna, saj po dosedanjih izkušnjah lahko vpliva na bolj pozitiven odnos do beljakovinskega preparata za zdravljenje fenilketonurije, ki ga otroci zaradi slabega okusa pogosto zavračajo.

-Pakiranje v že pripravljene 40 g ploščice, ki omogoča takojšnje zaužitje preparata brez predhodnega mešanja s tekočino je velika prednost v jemanju preparata s seboj in s tem boljši razporeditvi odmerkov preko dneva ter večjemu sodelovanju bolnikov v zdravljenju. Poleg tega se bolnik izogne izredno neprijetnemu vonju, ki je vedno prisoten pri dosedanjem mešanju prahu s tekočino, kar je posebno za šolarje in najstnike izredno moteče in nošenje prahu v šolo večinoma v celoti zavračajo.

-Odsotnost neprijetnega vonja je pogosto pomembna tudi za bolnika samega, saj lažje popije preparat, kar je skupaj z ostalimi navedenimi postavkami ključno za uspešnost zdravljenja bolezni. Sadne ploščice olajšajo pregled nad količino zaužitega dnevnega preparata in zelo poenostavijo jemanje. Poleg tega ob nezmožnosti zaužiti celotno količino naenkrat lahko embalažo zaprejo in jo zaužijejo kasneje.

Pomembno obvestilo!
Samo za prehrano ljudi z dokazano fenilketonurijo (PKU) ali hiperfenilalaninemijo (HPA). Primerno za otroke od 3 let naprej. Uporaba le pod zdravniškim nadzorom. Ne uporabljajte kot edini vir prehranjevanja. Samo za enteralno uporabo.

Definicija in indikacijeza uporabo XPHE Hello sadne ploščice

XPhe Hello10 je posebna mešanica aminokislin, pripravljenih za takojšnjo uporabo, v obliki sadnih ploščic, ki vsebujejo jabolko in sadni koncentrat iz borovnic. XPhe Hello10 vsebuje ogljikove hidrate in majhno količino maščob. XPhe Hello10 vsebuje visoko očiščene L-amino kisline, ogljikove hidrate, majhno količino maščob in vlaken. Dodani so vitamini, minerali in elementi v sledovih. XPhe Hello10 vsebuje majhno količino fenilalanina iz naravnih sadnih sestavin. Zato se jo lahko poje tudi kot majhen prigrizek med obroki. XPhe Hello10 je primeren za dietetsko uravnavanje fenilketonurije (PKU) ali hiperfenilalaninemije (HPA) pri otrocih od starosti 3 let, mladostnikih in odraslih. XPhe Hello10 vam ponuja možnost sadne, pripravljene ploščice za vnos mešanice aminokislin. XPhe Hello10 vsebuje 40 g, kar predstavlja 10 g beljakovin, 121 kcal in približno 9 mg Phe. Uporaba ploščic ponuja veliko fleksibilnost pri uporabi, saj ploščice zlahka vzamemo s seboj na pot. Ploščice preprosto pojeste, ko ste z doma brez posebne pozornosti na PKU dieto – to predstavlja veliko prednost. Ta enostaven način vnosa – kot tudi prijeten okus – prispevata k izboljšanju skladnosti in podpirata način „prehrane za življenje“.

Doza

Dnevni odmerek XPhe Hello10 je odvisen od starosti, telesne teže in individualnega metaboličnega stanja in se določi pod zdravniškim nadzorom. Dnevno količino mešanice aminokislin običajno vzamete v 3 - 5 posameznih porcijah, skupaj z izračunanimi količinami drugih živil. Sadno ploščico lahko pojeste med obroki, ki ji lahko dodate nizko proteinsko hrano. XPhe Hello10 je mogoče kombinirati z izdelki iz XPhesistema, v nosečnosti tudi XPhe for2.

Okus

XPhe Hello10 vsebuje sadni izvleček iz borovnic. Zato se imenuje modra ploščica. XPhe Hello10 ima prijeten saden okus in vonj.

Sestavine v XPhe Hello

Beljakovine
Beljakovinska mešanica vsebuje visoko očiščene L-amino kisline in uravnovešene količine nepogrešljivih, pogojno nepogrešljivih in pogrešljivih aminokislin. Amino kislina Tirozin je nepogrešljiva pri fenilketonuriji. Mešanica vsebuje L-tirozin v povečani koncentraciji. XPhe Hello10 nadomešča tisti del beljakovin v prehrani, ki jih ne smete dobiti iz naravnih virov hrane. Vnos beljakovin iz XPhe Hello10 mora biti le pod zdravniškim nadzorom.

Ogljikovi hidrati in maščobe

XPhe Hello vsebuje ogljikove hidrate in majhno količino maščob. Tako je ta ploščica primerna za majhne prigrizke.

Vitamini, minerali in elementi v sledovih

Vnos naravnih beljakovin in živalskih maščob je v PKU dieti strogo omejen. Zato veliko naravnih virov bistvenih mikrohranil, kot so vitamin D, vitamin B12, železo in kalcij, manjka. To je bilo upoštevano pri oblikovanju XPhe Hello.

Shranjevanje
Shranjujte pri sobni temperaturi, ne v hladilniku. Zaščitite pred direktno sončno svetlobo!

Sestavine XPHE Hello

Posušena jabolka, glukozni sirup, koncentrat sadnega soka (borovnice), L-lizin-L-aspartat, glicin, L-levcin, L-tirozin, L-glutamin, L-arginin-L-aspartat, L-treonin, L-prolin, L-serin, L-valin, L-izolevcin, kalcijev fosfat, škrob, L-alanin, magnezijev L-aspartat, L-histidin, sredstvo za zgostitev: škrob fosfat, kalcijev glukonat, L-cistin, N-acetil-L-metionin, L-triptofan, emulgator: sončnični lecitin, kislina: citronska kislina, barvilo: črni izvleček korenja, aroma, inozitol, stabilizator: guar gumi, holin, železov sulfat, tavrin, vitamin C, cinkov sulfat, L-karnitin, niacin, sladilo: sukraloza, vitamin E, manganov sulfat, pantotenska kislina, bakrov sulfat, vitamin B6, vitamin B2, vitamin B1, natrijev florid, vitamin A, kromov (III) klorid, folna kislina, kalijev jodid, biotin, natrijev molibdat, natrijev selenit, vitamin K, vitamin D, vitamin B12.

Priloge

Sestavine Prijavite se v spletno trgovino in preverite iz katerih sestavin je izdelek sestavljen.

Ali ste vedeli

Zdravstveni vodnik za vso družino - Nepogrešljiv priročnik za vsa življenjska obdobja

KAKŠNI SO SIMPTOMI?

Ker lupus lahko prizadene različne organe, se bolezen lahko pokaže z najrazličnejšimi simptomi, lahko celo spominja na druge bolezni, kot so revmatoidni artritis, multipla skleroza ali sindrom kronične utrujenosti. Diagnozo lupusa torej težko postavimo, zato lahko bolezen ostaja neodkrita tudi več let.

Lupus se lahko pokaže z različnimi simptomi, redko najdemo dva bolnika, ki bi imela enake:

• bolečina v mišicah in sklepih,

• stalen izpuščaj običajno prek nosu in lic, ki je lahko nekoliko privzdignjen nad raven kože,

• huda utrujenost in oslabelost,

• izpušča ji, ki se pojavijo na soncu,

• ponavljajoče se težave, ki spominjajo na gripo, lahko tudi nočno znojenje.
Zdravstveni vodnik za vso družino; Avtorica: Dr. Miriam Stoppard; Mladinska knjiga Založba d.d., Ljubljana 2007, www.emka.si

Članki

Kupili so tudi

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.