x
Vse kategorije
Žirafa Sophie, najboljša prijateljica dojenčkov!
Žirafa Sophie, najboljša prijateljica dojenčkov!
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Žirafa Sophie, najboljša prijateljica dojenčkov!

Proizvajalec: Lekarna Žužemberk
Leta 1961 je v Franciji, blizu Pariza, lokalni mojster ustvaril igračko.
Cena: 19,58 €
Vprašaj nas

Koristni video nasveti

Ocene in mnenja

ana*** | 4. 01. 2013 01:00
/
Res ljubka, zanimiva igračka, ki je vsem otrokom zelo všeč, saj jo lahko grizljajo in se z njo po svoje pogovarjajo. Pa tudi starši smo lahko mirni, saj nima nikakršnih majhnih delcev, ki bi jih otroci lahko pogoltnili ali vdihnili.Res super zadevica, nekaj smo jih tudi že podarili :))

Opis

Petdesetletnica, dojenčkova najboljša prijateljica

Leta 1961 je v Franciji, blizu Pariza, lokalni mojster ustvaril igračko. Uporabil je naravni material iz drevesa kavčukovca, in sicer je naravno gumo oblikoval v privlačno žirafico, namenjeno najmanjšim očem, rokam in ustom.

Dal ji je ime Sophie in tako se je začela zanimiva in prepoznavna zgodba v svetu igrač. Na trgu je Sophie prisotna že 50 let, pa je še vedno izdelana kot na začetku. Ta svetovno znana žirafa je prodajana v milijonski nakladi, več kot 30 milijonov žiraf po svetu. Doma v Franciji pa je kultna - na leto prodajo namreč več gumijastih Sophie, kot pa se rodi otrok.

Lastnosti:

- ima kontrastne barve,
- spodbuja razvoj vida,
- ustvarja zvok, ki se oglasi pri stiskanju,
- koristi sluhu in razumevanju vzročno-posledične povezave,
- narejena je iz povsem naravnih materialov,
- primerna je za grizenje v otroški dobi, ko začnejo rasti prvi zobki.

1. Dotik:

Z dotikom dojenček začne komunikacijo z zunanjim svetom.

Žirafa Sophie je narejena iz mehkega materiala, mehka kot koža dojenčkove mame, ta dojenčka pomirja in skrbi za njegovo dobro počutje.

2. Vonj:

naravni kavčuk ima značilno edinstven vonj, kar omogoča takojšnjo prepoznavnost žirafice pri dojenčku.

3. Oprijem:

Oblika in velikost (18 cm) žirafe Sophie je zasnovana za majhne dojenčkove ročice. Je zelo lahka, njene dolge noge in vrat pa omogočajo dojenčku dober oprijem in možnost za grizljanje.

4. Vid:

Sophie žirafa ima velike in temne pike po telesu, kar omogoča dojenčku dobro prepoznavanje, predvsem kontranstov, poleg tega pa uri vid, ker žirafa omogoča dobro vizualno stimulacijo. Žirafico vzame za svojo, jo prepozna in dojenčka pomiri.

5. Sluh:

Žirafa Sophie pri stisku sproži zvok, kar dojenčka zabava. Hkrati to stimulira dojenčkov sluh, uri pa tudi povezavo med vzrokom (stisk igrače) in učinkom (zvok žirafe).

Prvi zobki dojenčka

Žirafa Sophie je narejena iz 100% naravnega kavčuka, je primerna za zvečenje in grizljanje, podobno kot sesek na steklenički. Vsi deli žirafinega telesa so žvečljivi ter pomirjajo dojenčkove dlesni, ko mu začnejo rasti prvi zobki.

Brezčasna Sophie je sedaj na voljo tudi v Sloveniji. Franconska eleganca in uporabnost sedaj služita tudi našim dojenčkom.

Priloge

Ali ste vedeli

Članki

Spletne vsebine

Taksifolin (Taxifolin) – neverjeten antioksidant z 1000 učinki!

Le kaj vam pove kemijska formula (2R,3R)-2-(3,4-dihidroksifenil)-3,5,7-trihidroksi-2, 3-dihidrokromen-4-on? Ta dolga in zapletena kemijska formula opisuje enega najmočnejših antioksidantov, ki mu pravimo taksifolin ali taxifolin po angleško.... preberi več...

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi

Nan OptiPro 1 začetno mleko, 800 g

18,49 €

Simon Ašič mamica čaj 22, 50 g

3,54 €

Novalac Prenatal kapsule, 30 kapsul

14,03 €

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.