Abelia TrisEdta ušesna raztopina za pse, mačke, 118 mL

Abelia TrisEdta ušesna raztopina za pse, mačke je tekočina, ki jo je smiselno uporabljati kot podporna terapija ob bakterijskem vnetju ušesa. Abelia TrisEdta ušesna raztopina za pse, mačke je tekočina, ki jo je smiselno uporabljati kot podporna terapija ob bakterijskem vnetju ušesa.
1320 1320

Ocene in mnenja

Opis

VETERINARSKI IZDELEK

Izdelek je primeren zgolj uporabi v veterinarske namene (psi,mačke, ptice ipd.). Izdelek ni primeren za humano uporabo. Izdelek odmerjajte v skladu z navodili za uporabo.

Abelia TrisEdta ušesna raztopina za pse, mačke je tekočina, ki jo je smiselno uporabljati kot podporna terapija ob bakterijskem vnetju ušesa.

Sestavine pripravka Abelia TrisEdta ušesna raztopina

EDTA - je kemična spojina, namenjena predvsem za intenzivno vezanje kovinskih ionov, posledično pa tvorijo močne kelatne komplekse. Ko pirde EDTA v stik z G+ bakterijami (gram pozitivne bakterije) se spojina veže z dvovalentnim kalcijem in magnezijem - posledica je sproščanje lipopolisaharidnih komponent. Posledično se poveča občutljivost bakterij na antibiotike.

Trometamin - je tao imenovani alkalni pufer, njegov učinek je še izboljšati delovanje EDTA, ki je prisotna v raztopini. Preprečuje, da bi bil izloček prekomerno kisel, kar je zelo pogosto težava v primeru otitisa externa. Izkazalo se je, da je kombinacija EDTA in Trometamin izredn dobra kombinacija, še posebej pri zdravljenju morebitnega otitisa.

Benzil alkohol - je pomembna oziroma kar ključna sstavina samega izdelka. Ponavadi se uporablja tudi kot konzrvans in sicer proti vsem tipom bakterijskih invazij - tako za G+, kot tudi za G- bakterje. Ima celo blago lokalno anestetičen učinek.

Odmerjanje in sestavine

Odmerite po 1-2 krat na dan - tretma naj traja vsaj 4 tedne, najbolje po navodilu veterinarskega osebja.

Preventivno dajanje: odmerite po 1-2 krat na teden.

Izdelek uporabite do cca. 15 ali 30 minut pred dajanjem antibiotika. Izdelek vbrizgajte v sluhovod in za nameneboljšega raztapljanja masirajte masirajte bazo sluhovoda.

Ušesno maslo nežno čistite, odstranjujte ga z gazo ali vatko.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Parazitologija človeka - Paraziti v ekosistemu

Hišna muha se hrani skoraj z vsem, kar lahko raztopi v svoji slini in je prave velikosti, da gre skozi njen rilček. Hrani se z raznimi živili, posebno s sladkorjem in slaščicami. Ker se hrani tudi na iztrebkih ali na gnijočih organskih snoveh, je pomembna kot mehanični prenašalec različnih mikroorganizmov. Seznam bolezni, ki jih prenaša hišna muha, je obsežen. Najvažnejše so naslednje: virusne (infekcije z enterovirusi, poliovirusi, ec ho in coxackievirusi), bakterijske (streptokokne infekcije, salmone lo ze, šigeloze, kolera, vranični prisad, bruceloza, tuberkuloza, tetanus) in parazitske (ameboza).
Parazitologija človeka; Založba Didakta - www.didakta.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: VetNova VetNova
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov