x
Vse kategorije
Alhydran negovalna vlažilna krema z ZF 30, 59 mL
Alhydran negovalna vlažilna krema z ZF 30, 59 mL
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Alhydran negovalna vlažilna krema z ZF 30, 59 mL

Proizvajalec: Bap Medical
Alhydran negovalna gel krema je medicinska krema, ki je namenjena intenzivni ter profesionalni negi vseh vrst poškodb na površini kože, ob enem pa tudi intenzivni zaščiti pred delovanjem UV žarkov ter njihovega toksičnega učinka.
Cena: 30,55 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkakrema

Koristni video nasveti

Ocene in mnenja

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Alhydran negovalna gel krema je medicinska krema, ki je namenjena intenzivni ter profesionalni negi vseh vrst poškodb na površini kože, ob enem pa tudi intenzivni zaščiti pred delovanjem UV žarkov ter njihovega toksičnega učinka.

Alhydran negovalna vlažilna krema z zaščitnim faktorjem 30 je logična posledica in nadgranja navadne Alhydran negovalne gel kreme brez faktorja. Znano je namreč, da je delovanje UV žarkov na samo površino rane pogosto "uničujoče" in lahko privede do neželenih posledic - tudi razvoja kožnega raka.

Alhydran negovalna gel krema je primerna za globinsko negovanje kreme, ki potrebuje intenzivno vlaženje kože, ki je poškodovana ter ogrožena.

Koža je ogrožena predvsem v času celjenja ter takoj po zacelitvi in sicer predvsem na področju opeklin, brazgotin, po tretiranju kože z lasersko terapijo, po obsevanju predelov z radioterapijo, na predelih transplantirane kože ter kože ob kroničnih ranah, ki se ne uspe normalno zaceliti.

Alhydran negovalna gel krema zmanjšuje srbenje in rdečico suhe in občutljive kože. Z uporabo Alhydran gela koža postane bolj prožna.

Alhydran negovalna gel krema s faktorjem je učinkovita 3v1 formulacija, saj skrbi za intenzivno hidracijo dermisa kože, regeneracijo kožne bariere ter za visoko zaščito kože pred UV žarčenjem iz atmosfere.

Študije vpliva UV žarkov na celjenje ran so pokazale, da UV žarki vplivajo negativno, saj:
- prekinejo proces normalnega celjenja rane
- povečajo verjetnosr, da zabrazgotinjeno tkivo izgobi svoj naraven ten
- naredi brazgotinasto tkivo bolj izrazito in vidno

Prednosti Alhydran negovalne gel kreme

- neviden nanos kreme
- enostavno izpiranje
- enostavno rokovanje
- prijeten občutek ob nanosu, kasneje se ga ne čuti
- vpliv na srbenje, zmanjša morebiten neprijeten občutek, izboljša izgled brazgotin
- lepše celjenje brazgotine in njena modifikacija
- izboljšana struktura rane po opeklini
- kompatibilnost s silikonskimi obliži
- neprijetnega srbenja ni oziroma je pomirjeno
- nega kože po morebitnih ozeblinah, onkoloških obsevanjih, tretmajih z laserjem

Uporaba Alhydran negovalne gel kreme

Alhydran negovalna gel krema je primerna za tretma ravnokar zaceljenih predelov v primeru akutnih nenadnih težav ter v primeru kroničnih ran, ki se težje celijo. Kakor nalašč je za uporabo na predelih opečene kože ter na splošno na poškodovanih predelih kožnega dermisa.

Alhydran negovalna gel krema in brazgotine

Poznamo tri tipe brazgotinastega tkiva.

Normalna brazgotina
Tovrstne brazgotine so ponavadi zelo tanke ter niso vidne in so precej nemoteče. Normalna brazgotina je po barvi rdeča in sicer predvsem na začetku ali pa bele barve. Sveža brazgotina ponavadi izgubi obarvanost čez nekaj tednov.

Hipertrofična brazgotina
Hipertrofična brazgotina je na izgled ponavadi rdeče barve, odebeljena ter trda na otip. Tovrstna brazgotina nastane predvsem v primeru ko za rano ne skrbimo ali pa tudi ko za rano ne poskrbimo na pravilen način. Tovrstno brazgotinjenje povzroči nastanek neprijetnih simptomov celjenja rane in sicer neprijetno ščemenje, srbečica, bolečina

Keloidna brazgotina

Keloidna brazgotina je ekstremno debela brazgotina in ponavadi zraste v še večjo brazgotino. Tovrstna brazgotina nastane v primeru, da celjenje rane ne gre po načrtu, za rano ni poskrbljeno ipd. Težava tovrstne brazgotine je, da ni samo nenormalno zadebeljena, pač pa se tudi širi čez svoje prvotne meje. Tovrstno brazgotinjenje povzroči nastanek neprijetnih simptomov celjenja rane in sicer neprijetno ščemenje, srbečica, bolečina, obarvanost pa je rdeča do vijolična.

Kako uporabljati Alhydran gel-kremo?

Alhydran negovalna gel krema je namenjena nanosom na nepoškodovano kožo. Kremo Alhydran uporabljajte redno, še posebej nekaj ur pred morebitno izpostavitvijo žoše sončnim žarkom.

Priporočljiva uporaba Alhydran gel-kreme je po potrebi, še posebej pred izpostavljanjem soncu.
Nanesite tanek sloj gel-kreme in ga nežno vmasirajte v kožno povrhnjico. Dolžina tretiranja z Alhydran kremo ni časovno omejena.

Opozorila ob uporabi Alhydran negovalne gel kreme

Alhydran negovalna gel krema ni namenjena nanosom na odprte rane - deluje lahko škodljivo na samo celjenje rane, rano pa ob enem tudi razdraži. Prav tako preparata ne uporabljajte, če ste alergični na katero koli izmed sestavin.

Izdelka ne uporabljajte vse dokler rana ni popolnoma zaceljena. Izogibajte se stika z očmi in drugimi telesnimi sluznicami.

Priloge

Sestavine Prijavite se v spletno trgovino in preverite iz katerih sestavin je izdelek sestavljen.

Ali ste vedeli

Parazitologija človeka - Paraziti v ekosistemu

Patogeneza in klinična slika

Okužba pri ovcah povzroči težave pri gibanju, t. i. vrtičavost. Tudi pri človeku se cenurus največkrat razvije v možganih ali hrbtenjači, lahko pa tudi v podkožnem tkivu. Klinični znaki se kažejo z glavobolom, bruhanjem, ohromelostjo, krči ali okvarami oči, če se cenurus naseli v očeh.

Diagnoza

Diagnozo postavimo s histološko preiskavo obolelega tkiva. V tkivu iščemo značilno ličinko, cenurus.

Zdravljenje

Če je le mogoče, priporočajo kirurško odstranitev cenurusa. Epidemiologija in preprečevanje. Širjenje okužbe preprečimo, če poskrbimo, da psi ne pridejo do trupel okuženih ovc. Da ne pride do okužbe ljudi, morajo osebe, ki so v stiku s psi (predvsem v krajih, kjer je več govedi, ovc ali koz), paziti na osebno higieno.
Parazitologija človeka; Založba Didakta - www.didakta.si

Članki

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkakrema

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.