Bio-Pycnogenol Pharma Nord, 30 tablet

<p>Visokokakovostni ekstakt iz lubja francoskih obmorskih borovcev.</p>

Visokokakovostni ekstakt iz lubja francoskih obmorskih borovcev.

350371 5575

Ocene in mnenja

Število ocen izdelka: 1
Ocena izdelka:
Vera **** 22. 02. 2015 01:00
Preberi več
Oglejte si vsa mnenja Dodajte vašo oceno

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Prehransko dopolnilo izdelano po farmacevtskem postopku

Nekateri strokovnjaki menijo, da je ekstakt iz lubja francoskih obmorskih borovcev vodilni antioksidant.(On hold botanicals)

V številnih študijah so potrdili visoko učinkovitost te učinkovine (Piknogenol), ki je doživela tudi mednarodno patentno varstvo US pat. pod zaporedno številko 4.698.360. Pridobivajo ga iz lubja endemičnih borovcev, ki uspevajo samo v južni Franciji ob Biskajskem zalivu.

Najprej se ga en teden jemlje dvakrat po dve tableti dnevno, nadaljevalno in vzdrževalno jemanje pa je za polovico manjše. Zaradi zelo lepih referenc ga priporočamo tudi v Sloveniji.

Kapsule s 30 mg ubidekarenona med dodatnimi sestavinami je vitamin E.

Sestava

Piknogenol je visokokakovostni ekstrakt iz lubja francoskih obmorskih borovcev (Pinus maritima)

Sestavine

Mikrokristalinična celuloza
Maltodekstrin
Pycnogenol
Trikalcijev fosfat
Magnezijev stearat
Hidroksipropilmetil celuloza
Ne vsebuje sladkorja, kvasa in glutena.

Navodila

Priporočena dnevna količina je dve tableti dvakrat na dan v prvem tednu jemanja (160 mg piknogenola), potem je priporočena dnevna količina 80 mg piknogenola oziroma 1 tableta dvakrat na dan. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Proizvajalec

Pharma Nord ApS, DK-7100 Vejle, Danska.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Kako se znajti v množici prehrambenih izdelkov

Beljakovine (proteini)
Vsaka telesna celica je v večini sestavljena iz beljakovin (proteinov). To beljakovino pa je treba v rednih presledkih nadomeščati oziroma ponovno dodajati. Vsak odrasel človekje sestavljen iz približno 10 do 11 kilogramov beljakovin. Beljakovine vsebujejo dušik in deloma tudi žveplo, dva za organizem nepogrešljiva elementa, ki v drugih dveh glavnih hranilnih snoveh (v maščobah in ogljikovih hidratih) nista prisotna. Če s prehrano dobimo več beljakovin, kot jih potrebujemo, se bo ta presežek nalagal v telesu. Ko so te zmogljivosti izčrpane, pa se lahko druge beljakovine tudi v presnovi pretvorijo v ogljikove hidrate ali maščobe. Vendar pa ni mogoče iz maščob ali ogljikovih hidratov spet pridelati beljakovin. Rezerve beljakovin v telesu so odvisne izključno od dovajanja beljakovin prek hrane.

Beljakovine tvorijo pomembne hormone v presnovi, kot so rastni in spolni hormoni, inzulin, encimi, ki vodijo vse kemične procese v telesu. Služijo kot zaščitni proteini za človeški imunski sistem; kot strukturni proteini tvorijo elastično vezivno tkivo, sestavljajo celične ovojnice in celične stene, kožo, vlakna, lase in nohte. Končno so kot transportni proteini v krvi odgovorni za porazdelitev železa, bakra, maščob in kisika v organizmu. Pri razgradnji proteinov se v celici sprošča energija - delujejo torej tudi kot oskrbovalci z energijo.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Pharma nord Pharma nord
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja