AO Sept Plus HydraGlyde, 360 mL

<strong>AO Sept Plus HydraGlyde je tekočina za vse vrste kontaktnih leč. </strong> AO Sept Plus HydraGlyde je tekočina za vse vrste kontaktnih leč.
215384 35

Ocene in mnenja

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK

AO Sept Plus HydraGlyde je tekočina za vse vrste kontaktnih leč, najbolj pa je primeren za negovanje mehkih ter poltrdnih lečk.

Tekočina za čiščenje leč AO Sept Plus HydraGlyde je namenjena intenyivnemu čiščenju leč, dezinfekciji le-teh ter odstranjevanju oblog iz površine leč.

AO Sept Plus HydraGlyde je primeren tudi za občutljive oči, ker jim nudi udobje in varnost.

Ne vsebuje konzervansov in ne draži oči. S pomočjo vodikovega peroksida (z vgrajenim surfaktantom pluronika 17R4) biofilm na lečah temeljito očisti, pri tem pa dokazano povzroča manj rdečice in toksičnosti kot drugi sistemi za čiščenje.

Kaj pomeni HydraGlyde tehnologija?

HydraGlyde je inovativna formulacija v sami raztopini za izpiranje, ki naredi preko lečke zaščitno vlažilno plast, ki omogoča intenzivno vlaženje ter regeneracijo vašega očesa.

Vaše oko se bo tako počutilo bolje, površina očesa pa bo dlje časa navlažena.

Izdelek naj uporabljajo predvsem osebe, ki so zelo občutljive, imajo občutljivo očesno zrklo ali pa je oko nemara bolj nagnjeno k alergijam vseh vrst.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Vid

Vidni pigment - sestoji iz karotina in beljakovin - nenehno nastaja in se porablja v vidnih celicah. Ko pade nanj svetloba, se z njegovo pomočjo razelektri električni potencial celice. Tako se pretvori vsak svetlobni impulz v majhen električni impulz, ki potuje do možganov. Pri tej reakciji se očesno barvilo »porabi« in zato neprenehoma nastaja nov, kar pomeni, da je oko pripravljeno na nove reakcije šele po petih stotinkah sekunde. Prijeten učinek te »lenobe« se čuti pri frekvenci najmanj petindvajsetih slik na sekundo, ko postanejo slike v filmu ali televiziji neprekinjeno gibanje. Ko se iz predora pripeljete na sončno svetlobo, vas ta slepi. Zenica se hitro prilagodi močni svetlobi - se zoži, obratno pa se zgodi, ko stopimo nenadoma v temen prostor, tudi sprva ne vidimo potem pa se zenica razširi. Včasih potrebuje oko tudi dlje časa, da se navadi na temo. V prvih minutah prilagajanja sodelujejo paličnice in čepnice, pozneje pa le paličnice. Kako dolgo bo prilagajanje trajalo, je odvisno od tega, kako dolgo je bilo oko izpostavljeno močni svetlobi in kako ozka je bila zenica, ko smo prišli v temo.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Ciba vision Ciba vision
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja

Ključne besede