Aparat visomat handy IV zapestni

Enostaven sodoben zapestni merilec tlaka. Enostaven sodoben zapestni merilec tlaka.
1982 1982
Brezplačna poštnina!

Ocene in mnenja

Opis

Omogoča avtomatično napihovanje. 
Primeren je za obsebe od 12,5 pa do 20,5 cm (obseg zapestja)
Aparat je klinično validiran. 
Manšeta je spojena z aparatom. Prikazovalnik je digitalen. 
Spomin: za zadnjih 30 meritev meri pa tudi povprečno vrednost.

Baterije so vključene v paketu. 
Garancijski list je priložen.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Tromboza

Odločitve s pomočjo zdravnika
Bolniki s trombozo golenskih ven najprej prejmejo tesen kompresijski povoj, ki olajša odtok krvi iz nog in se ga pozneje zamenja s kompresijskimi nogavicami. Nogavice (do kolen, kompresijski razred II) pomagajo preprečiti zaplete in zmanjšajo verjetnost ponovnega nastanka tromboze. Pri trombozi goleni ležanje ni potrebno, prizadeti pa naj takoj ponovno hodijo. Če pa se pri pregledu ven z ultrazvokom izkaže, da strdek sega vse do dimelj, je potrebno enotedensko ležanje: v tem času se je strdek že toliko strdil, da ne more več povzročiti pljučne embolije.

Zdravila za zaviranje strjevanja krvi (antitrornbotiki), s katerimi se prepreči nastanek dodatnih tromb, je sprva mogoče dobiti v obliki injekcije (heparin), pozneje pa so smiselne tablete, ki zavirajo strjevanje krvi (kumarini). Zdravila je po navadi treba jemati dlje časa (šest mesecev ali dlje). Pri zdravljenju z zaviraici strjevanja krvi so potrebne redne preiskave krvi pri zdravniku, s katerimi se določi primeren odmerek zdravil. Premajhen odmerek ne bi imel potrebnega preventivnega učinka, prevelik pa bi imel za posledico močne krvavitve.

Z zdravili, ki raztopijo krvni strdek, vene postanejo ponovno pretočne. Vendar pa lahko odmerki teh zdravil povzročijo krvavitve, zato njihova uporaba pri nekaterih kontraindikacijah (na primer visok krvni tlak, starost nad 75 let, nosečnost v prvem trimesečju, predhodne operacije in drugo) ni mogoča.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Neopredeljen Neopredeljen
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja