Atrauman Ag obloga s srebrom 10x10 cm, 10 oblog

Atrauman Ag obloga s srebrom je nelepljiva kontaktna mrežica, ki je narejena iz hidrofobne oziroma vodo odbijajoče poliestrske gosto tkane mrežice. Atrauman Ag obloga s srebrom je nelepljiva kontaktna mrežica, ki je narejena iz hidrofobne oziroma vodo odbijajoče poliestrske gosto tkane mrežice.
489280 25817

Ocene in mnenja

Število ocen izdelka: 1
Ocena izdelka:
Tamaraa **** 28. 09. 2018 17:15
Atrauman ag je bil pri oskrbi rane zelo učinkovit.Imela sem oslabljen imunski sistem. Rana na stopal... Preberi več
Oglejte si vsa mnenja Dodajte vašo oceno

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Atrauman Ag obloga s srebrom je nelepljiva kontaktna mrežica, ki je narejena iz hidrofobne oziroma vodo odbijajoče poliestrske gosto tkane mrežice.

Atrauman Ag obloga s srebrom je gladka mrežica, ki rane ne iritira ob enem pa sprošča iz svoje sredice srebrove ione, ki pripomorejo k izboljšanemu celjenju rane. Srebrvi ioni, ki jih mrežica sprošča v samo rano delujejo proti bakterijam vseh vrst - Gram-negativnim in Gram-pozitivnim bakterijam.

Atrauman Ag obloga s srebrom vsebuje tudi nevtralno mazilo, ki ne vsebuje dodanega vazelina ali drugih morebitnih parafinskih mazil. Mazilo kontaktne mrežice preprečuje maceracijo rane in s tem posledično še več zapletov pri celjenju le-te.

Atrauman Ag obloga s srebrom vsebuje zmes estrov naravnih rastlinskih maščobnih kislin z glicerinom in diglicerinom in Macrogol 2000. Daljši nanos kontaktne mrežice Atrauman ne povzroča preobčutljivosti ali alergijske reakcije.

Delovanje Atrauman Ag obloge

Atrauman Ag obloga s srebrom je kontaktna mrežica, ki se aktivira z izločkom rane. Takoj ko izloček rane pride v kontakt z mrežico iz nje pričnejo izhajati srebrovi ioni.

Bakterije, ki se nahajajo v rani in pridejo v stik s kontaktno mrežico propadejo in se izločijo v depo kontaktne mrežice. Srebrovi ioni se izločajo v rano počasi, njihovo izločanje pa je omejeno le lokalno in zgolj določen čas. Izločki ter bakterije, ki so propadle, se izločajo v Tenderwet 24 active odlagalni depo oz. sekundarno oblogo, ki je namenjena absorbciji toksinov in ostalih nečistoč ter izločkov rane.

Uporaba Atrauman Ag oblog

Atrauman Ag obloga s srebrom je namenjena zdravljenju okuženih ran ali ran, ki so visoko bakterijsko kontaminirane ter nagnjene k možnosti bakterijske okužbe.

Atrauman Ag obloga s srebrom je primerna za zdravljenje:

- ran, kjer je rizik za infekcijo velik (kritična kolonizacija);
- inficirane rane (kronične rane, akutne rane, opekline največ 2 stopnje);
- preprečevanje infekcije.

Atrauman Ag ščiti okolico rane proti maceraciji in deluje proti kontaminaciji rane z bakterijami, ki so prisotne na koži ali obleki. Zaradi te dodatne zaščite se Atrauman Ag priporoča bolnikom, ki imajo oslabljen imunski sistem.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Hartmann Hartmann
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja

Ključne besede