Bepanderm proti srbečici, 50 g

<strong>Bepanderm krema za lajšanje srbečice ne vsebuje kortizona. </strong> Bepanderm krema za lajšanje srbečice ne vsebuje kortizona.
519120 4769

Ocene in mnenja

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Bepanderm krema za lajšanje srbečice ne vsebuje kortizona. Z umirjanjem srbečice in obnovo kožne pregrade pomaga pri celjenju kože in zmanjšuje potrebo po praskanju.

Kaj je Bepanderm krema za lajšanje srbečice in kdaj se uporablja?

Rdeča, otekla in srbeča koža je lahko posledica različnih stanj, na primer suhe kože, atopičnega dermatitisa/ekcema, alergijske reakcije na koži in drugih vrst draženja kože. Potreba po praskanju, ki jo povzroča močna srbečica, kožo še bolj poškoduje.

Bepanderm krema za lajšanje srbečice je bela krema, ki ne vsebuje kortizona. Z umirjanjem srbečice in obnovo kožne pregrade pomaga pri celjenju kože in zmanjšuje potrebo po praskanju.

Bepanderm krema za lajšanje srbečice se uporablja za lajšanje srbečice in pordelosti, ki sta posledica naslednjih primerov draženja kože:

- suha koža,
- atopični dermatitis,
- ekcem,
- alergijskih reakcij.

Bepanderm krema za lajšanje srbečice s pomočjo lipidne lamelarne tehnologije (glejte naslednji razdelek) krepi kožno pregrado. Tako se okrepijo lastne lipidne plasti kože, ki delujejo kot naravna zaščita pred draženjem, kar lajša srbečico in pordelost ter.podpira obnovo kože.

Kaj je srbečica in kako se lahko zdravi?

Rdeča, otekla in srbeča koža je posledica suhe kože, atopičnega dermatitisa/ekcema, alergijske reakcije na koži in drugih vrst draženja kože.

Ta stanja poškodujejo lipide poroženele plasti (imenovane tudi kožna pregrada), kar povzroči srbečico. Ti lipidi, ki so večinoma ceramidi, delujejo kot naravna zaščita pred draženjem.

Kadar se ta zaščitna pregrada poškoduje, iz kože uhaja voda, kar povzroči suho kožo in srbečico. Oslabljena kožna pregrada je manj učinkovita pri zaščiti pred vstopanjem dražečih snovi v telo, kar še bolj spodbudi srbečico.

Pri stanjih, kot so suha koža, atopični dermatitis/ekcem, alergijska reakcija na koži in druge vrste draženja kože, je bistveni del zdravljenja obnova zaščitne kožne pregrade, ki jo omogoča uporaba posebnih krem, kot je tudi Bepanderm krema za lajšanje srbečice.

Kako Bepanderm krema za lajšanje srbečice obnovi našo kožno pregrado?

Kožna pregrada je najbolj zunanji del kože. je visoko organizirana struktura, narejena iz zaporedja lipidnih plasti - lamelarnih lipidov, ki so urejeni v prekrivajoče se plasti.
Glavni lipidi v teh plasteh so ceramidi. Naravna vlažilna sredstva med temi plastmi vežejo vodo v kožno pregrado in skrbijo, da je stalno primerno navlažena.

Bepanderm krema za lajšanje srbečice vsebuje posebno lipidno lamelarno tehnologijo, ki lajša draženje in srbečico. Vsebuje lipide z lamelarno strukturo, podobno strukturi lastnih lipidov kože, kot so ceramidi. Lamelarno usmerjeni lipidi se lahko združijo in vežejo na poškodovano lipidno pregrado poroženele plasti in jo tako obnovijo.

Zaščitna pregrada mora biti popolnoma nepoškodovana, saj njene poškodbe povzročajo srbečico. Dolgotrajno vlaženje pomaga koži, da si opomore, kar zmanjša srbečico in draženje. Bepanderm krema za lajšanje srbečice vsebuje tudi fiziološka sredstva za ohranjanje vlage, kot je glicerin, ki vežejo vodo v kožo na podoben način kot pri zdravi koži. Ta učinek še pospešuje pantenol, ki vlaži kožno pregrado in tako zagotavlja optimalne pogoje za naravno regeneracijo kože.

V nasprotju z običajnimi kremami Bepanderm krema za lajšanje srbečice ne vsebuje emulgatorjev, za katere je znano, da poškodujejo nežno lipidno lamelarno strukturo kože.

Bepanderm krema za lajšanje srbečice ne vsebuje dišav in konzervansov z znanim dražečim delovanjem. Bepanderm krema za lajšanje srbečice lajša srbečico, tako da na tri načine posnema našo kožo:

• z lipidno lamelarno tehnologijo zagotavlja lipide (npr. ceramide) v lamelah, podobnih lamelam v kožni pregradi
• s fiziološkimi sredstvi za ohranjanje vlage poveča vlaženje
• zagotavlja naravne negovalne lipide

To omogoča obnovo kožne pregrade, kar posledično olajša srbečico.

Kako se uporablja Bepanderm krema za lajšanje srbečice?

Bepanderm krema za lajšanje srbečice je namenjena lajšanju srbečice in pordelosti, ki sta posledica draženja kože na nepoškodovani koži dojenčkov, otrok in odraslih. Do takšnega draženja kože pride v primerih suhe kože, atopičnega dermatitisa, ekcema in alergijskih reakcij.

Bepanderm kremo za lajšanje srbečice uporabljajte po potrebi. Bepanderm krema za lajšanje srbečice ne vsebuje kortizona.

Ali pri uporabi Bepanderm kreme za lajšanje srbečice lahko pride do neželenih učinkov?

Če izdelek uporabljate, kot je priporočeno, ni pričakovati neželenih učinkov. Lahko pa pride do posameznih primerov lokalnih reakcij na koži, kot velja za vse dermatološke izdelke.

Katere sestavine vsebuje Bepanderm krema za lajšanje srbečice?

Voda, kaprilni/kaprinski triglicerid, glicerin, pentilenglikol, olivno olje, pantenol, cetearil alkohol, karitejevo maslo, gliceril stearat citrat, olje oslada, butilenglikol, hidrogeniran lecitin, ceramid 3, natrijev PCA, skvalan, stearil gliciretinat, karbomer, natrijev karbomer, ksantanski gumi, hidroksifenil propamidobenzojska kislina.

Kdaj se Bepanderm kreme za lajšanje srbečice ne uporablja?

• Ne uporabljajte je v primeru znanih alergij na katero od-sestavin. Če se razvije alergijska reakcija, izdelek prenehajte uporabljati.

• Na ranjeni koži

Ali se Bepanderm krema za Lajšanje srbečice Lahko uporablja med nosečnostjo in dojenjem?

Bepanderm krema za lajšanje srbečice se lahko uporablja med nosečnostjo in dojenjem.
Če jo uporabljate med dojenjem: pomembno je, da pred naslednjim dojenjem obrišete vse ostanke kreme.

Ostale pomembne informacije

Bepanderm krema za lajšanje srbečice je varna za uporabo pri dojenčkih, vendar se pri dolgotrajni uporabi ali uporabi na večjih površinah posvetujte z zdravnikom. če se na koži pojavi kakršna koli reakcija, prenehajte z uporabo in po potrebi poiščite zdravniško pomoč.

Ob prvih znakih okužbe poiščite zdravniško pomoč. Samo za zunanjo uporabo.

Shranjujte nedosegljivo otrokom.
Kreme ne uporabljajte po preteku roka uporabnosti, navedenega na škatli.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Bolnik z izločevalno stomo

Kdaj morate k zdravniku?
Osebnega zdravnika obiščite po naročilu oziroma presoji medicinske sestre enterostomalne terapevtke ali patronažne medicinske sestre. Indikacije za obisk zdravnika so: hujše vnetje kože v okolici stome, ki se ne odziva na običajno oskrbo; prolaps črevesa, parastomaina kila ali ugreznejena stoma, ko se ob tem pojavijo komplikacije. Nujna stanja so: poškodba stome, krvavitev iz stome, huda driska ali zaprtje. V primeru navedenih zapletov takoj obiščite osebnega zdravnika ali kirurga operaterja.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Bayer Bayer
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja