Bio-Krom Pharma Nord, 30 tablet

<p>Krom je pomemben pri normalni presnovi ogljikovih hidratov in ma&scaron;čob.</p>

Krom je pomemben pri normalni presnovi ogljikovih hidratov in maščob.

269522 914

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Ena tableta vsebuje

Krom 100 mcg
z glukoznim tolerančnim dejavnikom(GTF)

Sestavine

Kvasna biomasa s kromom (organsko vezani krom vključno z glukoznim tolerančnim dejavnikom GTF), Maltodekstrin, Magnezijev stearat, Silicijev dioksid, Smukec. Ne vsebuje sladkorja in glutena.

Splošne informacije

Krom je kot oligoelement pomemben pri normalni presnovi ogljikovih hidratov in maščob.
Hranilna vrednost (v 1 tbl):
Energijska vrednost 6,4 kJ/1,5 kcal
Beljakovine 82 mg,
Oglj.hidrati 287mg
Maščobe 6 mg

Navodilo za uporabo

1 tableta na dan hkrati jemati s hrano. Primerno tudi za vegetarijance. Ko se v kratkem času po obroku vztrajno pojavlja lakota, gre zelo verjetno za pomanjkanje kroma.

Previdnost

Kvasna biomasa s kromom je oblika kroma z najboljšo biološko uporabnostjo in z najmanj stranskimi učinki. Previdnost pri jemanju predlagamo pri ledvičnih in sladkornih bolnikih, ki naj se predhodno posvetujejo s svojim zdravnikom. Odsvetujemo jemanje pri preobčutljivosti na kvas. Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.
Shranjevati nedosegljivo otrokom.

Pogoji shranjevanja

Na sobni temperaturi.

Rok uporabnosti

Naveden na ovojnini.

Pakiranje

30 tablet
 
Proizvajalec
 
Pharma Nord ApS, DK-7100 Vejle, Danska.

 

Priloge

Dodatni opis

Dodatno sporočilo

Priprava hrane odplavlja veliko kroma, v industrijsko pripravljeni hrani, v jedeh na žaru, zamrznjenih živilih je malo kroma, v konzervah pa ga skoraj ni. Veliko kroma porabimo z uživanjem slaščic. Nadalje izgubimo veliko kroma pri potenju, na primer pri fizičnih naporih, pri rekreaciji oziroma vrhunskem športu, zaradi vročega vremena poleti, v savnah denimo ipd.
 
Znano je tudi to, da je v srednjih letih in posebej v tretjem življenjskem obdobju vsrkavanje hranil iz črevesja slabše, kar seveda velja tudi za krom. Iz vsega skupaj sledi, da je pomanjkanje kroma lahko kar pogost pojav. Osrednji znak tega pomanjkanja je nepotrebna lakota, na primer pol, tričetrt ure po obroku. Znanstveno je ugotovljeno, da je v teh primerih manj kroma v krvi. Ko si krom dodajamo k hrani, si to nadlego odpravimo. S tem lažje in z več užitka vodimo svojo telesno težo, v telo vnašamo tiste količine kroma, ki jih potrebujemo za normano presnovo ogljikovih hidratov in maščob.
Vselej se tudi sprašujemo, kako se nam bo telo odzvalo na snovi, ki jih vnašamo vanj. Zelo pomembno je, da je učinkovina v Bio-Kromu naravna. To je kvasna biomasa s trivalentnim kromom. Primerjalne znanstvene raziskave so pokazale, da je ta oblika kroma najbolj učinkovita.V kvasni biomasi je tudi tako imenovani glukozni tolerančni faktor, zaradi katerega je biološka uporabnost kroma najvišja.
 
Stranskih učinkov, kot se pojavljajo pri kromovem pikolinatu in anorganiskih oblikah kroma, je pri preparatu Bio-Krom bistveno manj. Jemanje odsvetujemo pri tistih, ki so preobčutjivi na kvas. Ledvični in sladkorni bolniki naj se predhodno posvetujejo s svojim zdravnikom.
 
V Bio-Kromu ni sladkorja niti glutena, tako da je prehrambni dodatek prilagojen tudi sladkornim bolnikom in tistim, ki imajo težave s celiakijo.

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Sladice, ki ne redijo?!

Kaj se zgodi, ko se med hujšanjem odrekamo želji po sladkem? Nekaj dni nam uspe, potem pa sredi noči napademo največjo čokolado in s tem izničimo ves dotedanji trud. Kaj ko bi se tokrat hujšanja...

Preberi več...

Ali ste vedeli

Zdravilne rastline - zanesljivo določevanje po sliki in risbi

Beli vratič, drobljak Tanacetum parthenium
Čeprav ta dekorativna rastli na, ki jo že dolgo gojijo v kmečkih vrtovih, namesto dragocenih kamiličinih učinkovin vsebuje le čreslovine in eterično olje s kafro in z borneolom, so pripravke iz cele rastline ali samo iz cvetnih koškov včasih uporabljali podobno kot kamilico. Ljudsko zdravilstvo priporoča poparek proti menstrualnim težavam in prebavnim motnjam,zunanje pa ga uporabljajo za celjenje ran. Vratičeve učinkovine naj bi uporabljali tudi za umetno prekinitev nosečnosti. Pri občutljivejših ljudeh lahko ta rastlina povzroči alergične kožne reakcije. Vrtnim oblikam s cvetnimi koški brez obrobnih jezičastih cvetov pravijo ponekod knofki ali glavičasta kamilica.
Odlomek je iz knjige Zdravilne rastline; Založba Didakta - www.didakta.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Pharma nord Pharma nord
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov